reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Po raz kolejny miło zaskoczyła mnie dr Paliga [emoji4] wczoraj o 23 napisałam do niej maila z pytaniem o to TSH, a dziś o 6 rano już miałam odpowiedz [emoji54] od jutra zaczynam przyjmować pół tabletki euthyrox i regularnie się sprawdzać.
Pytanie jeszcze z innej beczki, czy miałyście duże skłonności do siniaków, zmian na skórze po heparynie? Ja zawsze miałam łatwość w zdobywaniu siniaków, ale teraz to kurde zaczynaja się robić same [emoji20]

Moja babcia miała bardzo duże problemy z siniakami (oczywiście brała na serce a nie do invitro) i każde welflony pobierania krwi itd kończyły się ogromnymi siniorami ;( musisz przerwać

reklama
Cudownie! [emoji173] To teraz mocne kciuki za dalsze przyrosty bety i rozwijajacego sie maluszka [emoji110][emoji110]

Trochę „przekartkowałam” ostanie miliard strony i natykałam się tylko na pozytywne bety i dobre wieści, zero smuteczków. Super ze tak to dobrze wszystkim idzie.
Serce się raduje jak widzę te Wasze sukcesy dziewczyny!!!! Oby dalej trend się utrzymał. ;)))
[emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274]

Cześć kochana dziękuje za pamięć. ;))) ja już po pierwszymi okresie po poronieniu - mam PCO więc te cykle u mnie strasznie długie. Lekarz mówił, że po 2 okresie można działać. Wizytę mamy w połowie lipca i zobaczymy jaka strategie bojowa nam wymyśla ;) mam nadzieję, że od 2 okresu zaczniemy wysiadywanie jajek. Szczerze to już nie mogę się doczekać - dolary załatwione i na koncie czekają, dupsko sprawdzone (jeszcze na cytologię ale na dniach ma być) - pole walki gotowe i do boju!!!! ;) ;) ;)
To walcz Kochana walcz! [emoji173]A my tu bedziemy wszystkie za Ciebie trzymac kciuki![emoji110][emoji110]

A co wg nich szwankowalo w Novum?

Podobno masówka i kiepska atmosfera. Do tego brak pomysłu szczególnie dla jednych - 3 razy porażka w novum a w invimedzie za pierwszym razem zaskoczyło. Ja oczywiście biorę poprawkę ze ten 4 raz mógł się udać w novum, bo to trochę loteria, co nie zmienia faktu ze obie pary zaskoczyły w invimedzie. Jeszcze jeden kolega za pierwszym razem w invimedzie, ale młodsi są.
Dodam, że to opinie sprzed jakiegoś czasu - maluchy maja 2 i więcej lat.

To mi sie wlasnie podobalo jak bylam w USA ze macie tam meega szerokie piekne plaze! Normalnie ludzie samochodami jezdzili po plazy [emoji3] w ogole Stany to takie moje nigdy nie spelnione marzenie [emoji7] no i te odleglosci, bez auta ani rusz [emoji4]

Mi się marzy zwiedzić Stany - ale to jak spłacimy mieszkanie, invitro odchowany dzieci i spłacimy ich studia ;)))))

reklama
Kurcze, chyba trochę za wcześnie zrobiłaś te badania. Miałaś łyżeczkowanie? Jeśli tak, to trzeba by odczekać co najmniej miesiąc (mi tak zalecił Paśnik), żeby organizm wrócił do normy, macica się zagoiła po zabiegu i w ogóle żeby hormony ci się ustabilizowały. Subpopulacje limfocytów najlepiej robić w drugiej połowie cyklu (ok 20dc).

Mi dwa cykle kazali odczekać pomimo braku lyzeczkowania.

Do góry