reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja nawet kupiłam strzykawki insulinowe, ale w domu się okazało, że igły w nich są o połowę krótsze i bałam się, że nie zadziała jak trzeba:D Znalazłam swój patent na bicie w brzuch. Z tym że ja odstawiłam w 8tc, teraz jakbym miała dalej brac to bym pewnie codziennie do przychodni jeździła:D:p
Iskierko a jaki to patent? Ja mam wrazenie ze z zastrzyku na zastrzyk jest coraz gorzej pod wzgledem bolu. Masakra jakas

reklama
Ja nawet kupiłam strzykawki insulinowe, ale w domu się okazało, że igły w nich są o połowę krótsze i bałam się, że nie zadziała jak trzeba:D Znalazłam swój patent na bicie w brzuch. Z tym że ja odstawiłam w 8tc, teraz jakbym miała dalej brac to bym pewnie codziennie do przychodni jeździła:D:p
Kurczę sa krótsze i to dużo...Ale przecież to chodzi o podanie podskorne więc chyba aż takiej różnicy nie powinno być... u nas 17 tydzien i dalej się kujemy

Pięknie. Któraś miała podobny wynik 8 dpt blastki i jest teraz w ciąży.
My chyba jesteśmy tak samo po transferze? Ja miałam 11 czerwca. :)
Masz zamiar zrobić jutro betę ostatni raz czy jeszcze będziesz sprawdzała przyrosty? :)
Dzisiaj miałam drugą betę i właśnie się zastanawiam, co dalej, bo mam takie siniaki na rękach, że nie ma się gdzie już wkłuć ale chyba nie wytrzymam i zrobię trzeci raz betę.

Między wami a mną są 2 dni różnicy, ja miałam transfer 09.06.2018.

Hej. Moje kochane skarbnice wiedzy - czytam , ze wiele z Was ma przy transferach steryd np. medrol ( czy jakoś tak ) pytanko po co , w jakim celu i co one dają ?

Skoro beta z dzisiak jest całkiem spoczko, to muszę przemyśleć kolejną sprawę. Otóż dokładnie za 2 tygodnie 4 lipca mamy lecieć na Maltę, gdzie spędzimy tydzień. Wyjazd będzie w równo 6 tygodniu ciąży, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. :)
Trochę panikuję czy jechać czy nie, wyjazd ten wiąże się z lotem, upałem na miejscu, zmianą diety. Co byście zrobiły? Jechać, nie jechać? Jestem w kropce.

Iskierko a jaki to patent? Ja mam wrazenie ze z zastrzyku na zastrzyk jest coraz gorzej pod wzgledem bolu. Masakra jakas

Ja nie biłam z rozmachem, tylko delikatnie przykładałam igłę do fałdki i jak nie bolało to delikatnie wbijałam pod lekkim kątem ostrzem do dołu. Jak bolało, lub czułam opór to zmieniałam miejsce. Wstrzykiwałam bardzo powoli. Potem tylko przecierałam delikatnie spirolkiem:D Siniaki się nie robiły, co najwyżej czerwone kropki. I były miejsca na brzuchu gdzie wchodziły lepiej i tych miejsc się trzymałam, zmieniałam tylko strony:)

reklama
Skoro beta z dzisiak jest całkiem spoczko, to muszę przemyśleć kolejną sprawę. Otóż dokładnie za 2 tygodnie 4 lipca mamy lecieć na Maltę, gdzie spędzimy tydzień. Wyjazd będzie w równo 6 tygodniu ciąży, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. :)
Trochę panikuję czy jechać czy nie, wyjazd ten wiąże się z lotem, upałem na miejscu, zmianą diety. Co byście zrobiły? Jechać, nie jechać? Jestem w kropce.
Ponoć w 1 trymestrze nmodradza się latanie samolotem...

Do góry