reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana, a podeslalabys producentow tych wszystkich poszczegolnych metylowanych witamin z grupy B ktore bierzesz? Oraz choliny? Mam MTHFR hetero w obydwu wersjach, bralam przez 3 mies syntetyk mieszany z folianem wlasnie w kompleksie (Prenatal Uno) i niestety homocysteina z 7.2 podskoczyla na 10.7 [emoji52] teraz biore kompleks metyli w duzej dawce (Dr Best), ale to na krotka mete, wciaz szukam co bede mogla przyjmowac poza folianem na czas po zblizajacym sie crio [emoji4]
Kto ustalal Ci obecnie przyjmowane dawki?

Z gory dziekuje za pomoc! [emoji8]

Pewnie.
Folian biorę solgara ale został wykupiony przez inna firme farmaceutyczna wiec juz nie polecają. Mam jeszcze stare zapasy.
B6 swanson
B12 alliness ale nie polecam mimo lykania dużych dawek tylko trochę wzrosła. Z tego co sie orientuje to nie tylko moja opinia.Teraz kupuje jarrow.
Choline biorę proszkowana ForMeds dobre rozwiązanie bo nie lykasz tabsow.

Z zestawów to zastanawiam się nad Optimal prenatal z Seeking Health ale jest ciężko dostepny i ma duże dawki a ja genaralnie nie mam niedoborów. Bo staram się dieta nabijać witaminy. I też jestem w kropce.

A dawki sama ustalam. Badam co jakiś czas te wit i patrze jak się zmienia stan.

reklama
Ty mieszkasz w duzym mieście to możesz miec od reki. Ja czekalam jeden dzien na lak. Jak ja kupowałam to oprocz recepty musialam miec zapotrzebowanie na lek,nie wiem jak jest teraz. Ja msm jeszcze jeden, data waznosci 20 lipiec 2019 wiec jak cos to pisz priva. Ja go nie zuzylam bo wusepilam od rodzinnego wiecej leku ale wzielam tylko tyle ile doc Pasnik zalecił bo sie bałam po ospiw brac czwartego wlewu, doc tez odradzal. Jesli nie mialas nigdy leku podawanwgo to faktycznie lepiej pierwsze wziac w klinice bo on moze uczulac tylko kaz sobie to podac z,sola fizjologiczna,powiedz ze tak immunolog zaleca bo ja mialam tam 2 razy wlew i zawsze sam intralipid. A z sola lepiej.sie wchlania. Ja mialam.250 ml przed i po intralipidzie, tylko sol sobie kup
Można tez zrobić roztwór w bance z solą 500ml. Odciąga się trochę strzykawka (100ml) i daje 100 ml 20% intralipidu.

Konicynko,
Czeski zamiennik Prolutexu to Agolutin, kosztuje wiecej niz 12 zlotych no i trzeba go domiesniowo robic,jest bardziej oleisty i ogolnie trudniejszy w obsludze, od Prolutexu jest lepszy bo ma wieksze stezeni progesteronu.,30 mg w 1 ml.No i sto razy tanszy
Kolezanka za tyle kupowała... ale może pomyliłam zł z euro.
Ja teraz nie chce nic kombinowac ale z ciekawosci zbieram info do kolejnego podejścia jeśli będzie trzeba.

Jutro mamy z mezem 7 rocznice 1 spotkania i przez to wszystko chcialabym sie cofnac i nigdy go nie poznac. Chcialabym sie nie obudzic nie mam nadzieji i sily na nic. Jestem zmeczona ciagla walka o wszystko, nie tylko o dziecko, ale o wszystko. Wiem, ze to niepowodzenie to wywolalo i posypala sie lawina, ale nie mam sily dalej zyc i chodzic do znienawidzonej pracy.

reklama
Kolezanka za tyle kupowała... ale może pomyliłam zł z euro.
Ja teraz nie chce nic kombinowac ale z ciekawosci zbieram info do kolejnego podejścia jeśli będzie trzeba.
Ja placilam 5 euro za 5 ampulek, to i tak jak za darmo, duzo jest zamiennikow np we Francji jest Proluton 250 albo 500 mg i robi sie go raz na tydzien, kosztuje chyba 3 euro za ampulke, we Wloszech jest Prontogesterone za 10 ampulek chyba z 10 euro placilam, tez jest silnieszy od Prolutexu. Apteki wysylaja , tylko potrzebujecie miec recepte EU.

Do góry