dżoasia
Fanka BB :)
Jak pytalam go o to to powiedzial ze to w sumie to samo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak pytalam go o to to powiedzial ze to w sumie to samo
Potwierdzam,mieliśmy PICSI właśnie ze względu na słabe wiązanie z hialuronianem.I wyszło dobrze,na 10 zapłodnionych komorek mieliśmy 7 ładnych blastek
Mi w klinice powiedzieli ze mozna, ale nalezy prosic stomatologa o znieczulenie takie jak dla kobiet w ciazy [emoji4]Hej,
Dziewczyny podpowiedzcie proszę, czy w czasie stymulacji można leczyć zęby ze znieczuleniem?
Inulka mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej kochana, poki masz troche czasu to rura - zmieniaj robote, jak jej nienawidzisz to nie ma co patrzec na te mordy, tylko trzeba isc gdzie lepiej. Meza sprobuj zaciagnac do kina, moze na kolacje, upijcie sie winem i popatrzcie na siebie jak dawniej, kiedy sie poznaliscie, powspominajcie - to zbliza. My sie nie klocimy ani nic z tych rzeczy ale tez mielismy okres, ze seks moglby nie istniec (tzn ja mialam taki okres), no bo po co sie seksic jak i tak dziecka nie zrobie... ale na szczescie przestawilam to glupie myslenie i dobrze, bo po co rezygnowac z dobrej zabawyJestem z Poznania i mysle teraz o Profesorze Pawelczyku jak tu ktoras dziewczyna doradzala. Nie rozumiem dlaczego to Nas wszystkie tutaj spotyka tak wiele bolu i cierpienia, ciagle niewiadome.
Dziekuje za wszystko i przepraszam wiem, ze Wam samym jest ciezko. Moje malzenstwo wisi na wlosku ja juz na meza patrze pod katem ciaglych porazek i niepowodzen ciagle cos nie fajnego sie przytrafia.
Jak slabe hba to pisci wskazane. Monia nie mysl juz tyle, teraz zostal tylko rilax nie stresuj juz jajek bo wyjda wystraszoneA ja sie znow zastanawiam, chy w przypadku slabego wiazania sie z Hialuronem to ta metoda nie jest nie wskazana. Przy ICSI daja plemnik powiekszony chyba do 400 razy, IMSI czytalam na niemieckich stronach, dziewczyny zartowaly, ze lekarze mowili im iz to plemniki powiekszone od 600 do kilku tys, dla "slepych biologow". PICSI wyczytalam wczoraj jeszcze, ze selekcjonuje plemniki, wybiera nie tylko szybkie i z dobra morfologia, ale tez te ktore sie wiaza z tym kwasem. Laski pisaly, ze problem pojawic sie moze, gdy nie ma tych wiazacych sie. Nie bardzo to rozumiem np w przypadku mojego M. Wiem ze on ma slabe HBA, czyli nie jestem pewna czy to powod donlub przeciw PICSI. Za duzo tego na moja glowe. No nic zbieramy sie.
Ja juz chce to miec za soba, nie lubie narkozy. Tak mysle od rana czy wszystko mam, no ale poza koszula i facetem chyba nic wiecej nie potrzebujeJak slabe hba to pisci wskazane. Monia nie mysl juz tyle, teraz zostal tylko rilax nie stresuj juz jajek bo wyjda wystraszone
Hehe dokladnieJa juz chce to miec za soba, nie lubie narkozy. Tak mysle od rana czy wszystko mam, no ale poza koszula i facetem chyba nic wiecej nie potrzebuje
[emoji7] [emoji7] [emoji7]Ja taki film z rozwojem mojej corci od pierwszych sekund jej zycia mam na pendrive jako prezent od kliniki. Trwa jakies 10sekund i pokazuje jak pieknie sie dzielila [emoji7]
Dziekuje [emoji8]Pewnie.
Folian biorę solgara ale został wykupiony przez inna firme farmaceutyczna wiec juz nie polecają. Mam jeszcze stare zapasy.
B6 swanson
B12 alliness ale nie polecam mimo lykania dużych dawek tylko trochę wzrosła. Z tego co sie orientuje to nie tylko moja opinia.Teraz kupuje jarrow.
Choline biorę proszkowana ForMeds dobre rozwiązanie bo nie lykasz tabsow.
Z zestawów to zastanawiam się nad Optimal prenatal z Seeking Health ale jest ciężko dostepny i ma duże dawki a ja genaralnie nie mam niedoborów. Bo staram się dieta nabijać witaminy. I też jestem w kropce.
A dawki sama ustalam. Badam co jakiś czas te wit i patrze jak się zmienia stan.
Dokladnie! Trauma na cale zycie! Ta rozmowa mi przypomina i utwierdza w przekonaniu, ze jesli kiedys uda nam sie miec dziecko, to imie musi byc nie wystepujace zbyt powszechnie [emoji6]Hahahha u nas było w klasie waszych imienniczek było min 5... W liceum 7