reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, cały czas boję się zapeszać, ale napiszę Wam tylko w kilku słowach o mnie, bo może komuś to pomoże, tak jak mi Wasze historie pomagaly przez ostatnie 2 tygodnie. Moja historia ze staraniem to 10 lat, w tym w sumie 7 (nie licząc ciąży) leczenia w Gamecie w Gdyni. Poza zdiagnozowanym niedoborem białka S i raczej słabymi plemnikami M. niepłodność idiopatyczna. 2 HSG, laparoskopie, itp. i niby wszystko ok. Po 5 latach staran, 2 nieudanych IUI, decyzja o IVF (kiedy wchodził program rządowy) i nagle ciąża naturalna- wzorcowa aż do porodu, kiedy doszło u córci do zaniku tętna, więc było cc , bez żadnych komplikacji, tylko na heparynie- dziś córcia ma 4 lata, jest super zdrowa i ciągle mówi o rodzeństwie, a ja od 3 lat co miesiąc wylewalam łzy, bo znowu nic, a w zasadzie raz pojawiła się ciąża, która trwała tylko chwilę (aniolek 6 tc:(. Kolejne nieudane IUI i decyzja o IVF. Długi protokol, stymulacja, 9 pobranych komórek, 5 zapłodnionych i ... Tylko 1 blastka- w tym momencie straciłam wiare, że to się może udać. A dziś piękny prezent (chyba na 10.rocznice ślubu, którą mamy za 3 dni:), choć po swojej historii boję się jeszcze cieszyc, bo daleka droga do tego, ale życzę Wam też takich magicznych chwil i nie traćcie nadziei, bo trzeba wierzyc, że los w końcu się do nas uśmiechnie!!! Trzymam za Was kciuki, a Wy trzymajcie za nas :)
Zapomniałam jeszcze dodać o AMH od 2013 r. na poziomie 0,76

reklama
Dziewczyny macham Wam i pozdrawiam :biggrin2: nie zaglądałam ostatnio, oderwałam się od in vitro i przepadłam w ogrodzie :-D jestem w połowie cyklu, więc niedługo walka od nowa, w międzyczasie czekam na drugi wynik badania tego mojego znamienia. Przyjdę się na pewno wpisać do kalendarza jak coś będę wiedziała :D buziaki!

Dziewczyny nie miałam czasu żeby zaglądać, urlop się kończy ale pierwszy miś zrobiony. Trochę krzywo mi się głową i uszy ułożyły ale jutro robię drugi, w czwartek mam następną wizytę. Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki.

Załączniki

• received_1653768218011709.jpeg
    received_1653768218011709.jpeg
    55,4 KB · Wyświetleń: 126
U mnie czegoś takiego nie było:) po transferze pojechałam do domu i miałam tylko w 12 dpt zrobić betę. To wszystko. Trochę naciągane jeśli musisz za to zapłacić. Jeśli już masz to w cenie transferu to iść nie zaszkodzi... może zobaczy czy jest widoczny pęcherzyk? Sama nie wiem... Ja bym przemyślała jeśli to płatne ;)
@Koniczyna82 @Kurcia @Never give up @Somatotropina88
Dzieki dziewczyny dopytam na transferze po co to. Oczywiscie te wizyty sa platne, nie w cenie transferu. Uwazam ze to nie potrzebny wydatek i tak nic nie zobaczy a ja bede sie tylko stresowac i po co mi to;)

reklama
Do góry