reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Sliczne!!! A te fioletowe co to za jedne? Babo ja wczoraj do leroya pojechalam kupilam 3 donice na kwiaty, 2 oslonki, grunt, lawende, jeszcze jakies pierdoly i kuzwa 250 zl ponad nie moje. Wrzuc zdjęcie jak już to zaaranzujesz:) ja tez się pochwale ale pewno u mnie kwiatki zanim trafia na balkon to kilka dni w szklarni spedza jesli chodzi o surfinie
Te drobne to michalki, a te co na dole wozka i maja po 1 kwiatku to nie pamietam :laugh2:

Hej Dziewczyny,
dzisiaj byłam w klinice. :)
@tamiza @zylwia dziękuję za pamięć. :*
Przyszły mi już wyniki hormonów i mam takie (dziś 11 dc): Estradiol 251 pg/ml, LH 7,02 mlU/ml, progesteron 0,21 ng/ml. Jajeczko rośnie, ma 16 mm.
Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Czy będzie owulka, czy nie. Szukam informacji, ale nie mogę nic znaleźć a nie znam się na tym kompletnie. :(
Czekam na odzew mojej dr.

Ja po tym badaniu to mam traume chyba pomimo ze dali mi jakiegoś głupiego Jasia... ból porównywalny do porodu, chociaż mi to przypominało ból palenia na żywcem od środka.... eh... ja mialam robione kontrastem w szpitalu. Ale teraz w większości klinik robią zwykła solą fizjologiczna, wiec chyba to powinno być do zniesienia
Sól to Pikuś. Taka drożność miałam robiona dwa razy ale lekarze nie wszyscy wierzą tej metodzie dlatego trzeba to robić w szpitalu z kontrastem :(

Ja po tym badaniu to mam traume chyba pomimo ze dali mi jakiegoś głupiego Jasia... ból porównywalny do porodu, chociaż mi to przypominało ból palenia na żywcem od środka.... eh... ja mialam robione kontrastem w szpitalu. Ale teraz w większości klinik robią zwykła solą fizjologiczna, wiec chyba to powinno być do zniesienia
Ja miałam przy tym badaniu klinicznym - robili w klinice żeby mnie zakwalifikować do inseminacji. No i tak, solą. Szło ładnie to nie bolało jakoś masakrycznie.... tzn bolało ale mówię, nawet minuty nie było na jeden jajowod wiec do zniesienia. Podobni dlatego nie bolało jakoś strasznie bo były ksiazkowo drożne. Ale za to pozniej dni pozniej miałam już to płukanie jajowodów roztworem badawczym - odrobienia substancji zawieszona w soli. I zame jajowody spoko ale zakładanie tego balonikowziernika który był załączony do zestawu - o ja pierdziele :/ Ja chyba byłam pierwsza pacjentka na której testowano ten cały balonik i coś nie wychodziło, inny sprzęt niż zazwyczaj używają. A to był zestaw przysłany przez firmę zlecającej klinice badania. No i ja mam szyjkę po konizacji - wycięty spory jej fragment. Jak mi 3ci raz próbował to zakladac to łzy mi ciekły ciurkiem a ja z tych co ryczą na filmach albo ze złości niż kiedy coś boli. Potem całkiem mocno plamilam, nawet był skrzep. Nawet nie bardzo pamietam samo płukanie tylko zakładanie tego cholernego cewnika :/

Ale jakimś cudem miałam biochemiczna po tej inseminacji

@Szczescie1986 Też bym miała dylemat.To taka trudna decyzja która z mężem musicie wspólnie podjąć.Moze w tym trudnym wyborze pomoże opinia lekarza co o tym sądzi jeśli nie postaw na intuicję skoro tym razem masz dylemat to może coś w tym jest żeby wziąć jeden..powodzenia!!

Hej Dziewczyny,
dzisiaj byłam w klinice. :)
@tamiza @zylwia dziękuję za pamięć. :*
Przyszły mi już wyniki hormonów i mam takie (dziś 11 dc): Estradiol 251 pg/ml, LH 7,02 mlU/ml, progesteron 0,21 ng/ml. Jajeczko rośnie, ma 16 mm.
Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Czy będzie owulka, czy nie. Szukam informacji, ale nie mogę nic znaleźć a nie znam się na tym kompletnie. :(
Czekam na odzew mojej dr.
Polecam Justynko
Link do: eOwulacja
Bardzo dobra aplikacja. Wyjaśnione wszystko i samemu można sobie sprawdzać czy ma się owu czy nie

reklama
20170505_173550.jpg
20170412_130225.jpg

@misis188 @dżoasia moje kwiatki z tamtego roku
Zawsze kupuje po 15 maja na targu - jest dużo taniej :D a wybór nie mały.

Załączniki

• 20170505_173550.jpg
    20170505_173550.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 523
  • 20170412_130225.jpg
    20170412_130225.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 517
Do góry