reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Zobacz załącznik 849032 Zobacz załącznik 849033

@misis188 @dżoasia moje kwiatki z tamtego roku
Zawsze kupuje po 15 maja na targu - jest dużo taniej :D a wybór nie mały.
Sliczne❤kochana a jak Ci sie trzymaly stokrotki? Wlasnie korci mnie zeby dojednej donicy dac w polaczeniu jeszcze z czyms. W zeszlym roku mialam śliczne gozdziki z surfinia i chyba miały za malo miejsca bo gozdziki mi padly jak surfinia sie rozrosla. Moj balkonik w zeszlym.roku. jeszcze byly.3 skrzynki z surfiniami powieszone na zewnatrz-jedna tylko troche widac

Załączniki

• 201804211836221000.jpg
    201804211836221000.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 95
  • 201804211836591000.jpg
    201804211836591000.jpg
    964,1 KB · Wyświetleń: 96
  • 201804211836591001.jpg
    201804211836591001.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 94
reklama
Czyli co nie robić tych kariotypow czy jak ?
Wiesz co, ja to ci radze do poradni genetycznej osobiście pojechac a nie przez tel. Bo u mnie termin bym na za 11 miesięcy. Oficjalnie. Ale zrobiłam oczy biednego misia w sekretariacie, akurat lekarka była obok i kazała sekretarce powetować. No i znalazły jakaś lukę na za miesiąc i mnie zapisały.

Tyle ze na wyniki czekałam ile ci mówiłam.

Pewnie ze załatwiaj kariotypy jak masz możliwość na NFZ bo wiadomo czas leci. Ale myśle jak Dżoasia. Nie koniecznie bym na nie czekała na razie. Jak termin odległy to z jednej strony bym działała z z drugiej załatwiała badania na wszelki wypadek.

Jak nie chcesz czekac tyle czasu to działaj na 2 fronty. Próbuj ale żeby być ubezpieczoną to pozapisuj się też gdzie trzeba. Taka wizyte przeciez zawsze można odwołać, jak się uda. A jak nie to będziesz mieć zaklepane terminy. Ja tak zrobiłam np w tamtym roku - po 2 nieudanych IUI zaklepałam już termin w klinice od ivf, jak 3 iui się nie udała to zaraz miałam wizytę startową do ifv. Zresztą teraz też zaatakowałam oba fronty - zapisałam się do nowej kliniki i równocześnie na szczepienia. Na wizycie byłam za wczasu, żeby poznać nowego doktorka i obczaić temat, ustalić mniej więcej plan itp, umówić się kiedy start i takie tam. Jakby pozlecał jeszcze jakies dodatkowe badania to miałabym też czas, żeby spokojnie i bez nerwów je zrobić. Ale chyba był zaskoczony grubością mojej teczki bo sam stwierdził, że mam ich już tyle, że on nic już nie będzie zlecał.
Miałam identycznie. Wizyta startowa była tydzień po becie ostatniego zarodka. I jakoś łatwiej mi było znieść ta bete 0 wiedząc ze za pare dni nowy poczatek

Sliczne❤kochana a jak Ci sie trzymaly stokrotki? Wlasnie korci mnie zeby dojednej donicy dac w polaczeniu jeszcze z czyms. W zeszlym roku mialam śliczne gozdziki z surfinia i chyba miały za malo miejsca bo gozdziki mi padly jak surfinia sie rozrosla. Moj balkonik w zeszlym.roku. jeszcze byly.3 skrzynki z surfiniami powieszone na zewnatrz-jedna tylko troche widac
WOW no Ty to masz bogactwo kwiatów.
Stokrotki niestety są bardzo delikatne i szybko padają .. Wystarczy jedna chłodniejsza noc i klapa.
Zresztą u mnie nadwornym ogrodnikiem jest mąż :D ja tylko kupuje a mąż się nimi opiekuje.
Najbardziej jednak dba o wiszące :p
20170505_173121.jpg

Załączniki

• 20170505_173121.jpg
    20170505_173121.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 554
Na zęba . Wychodzi mi 8ka i strasznie boli na dodatek opuchlam po tej stronie dentysta stwierdził ze trzeba usunąć chirurgicznie . Dał mi clindamycin ... doczytałam ze wrazie planowania ciąży powiadomić lekarzach wiec chyba przestane go brać i przemęcze się jakos
Koniecznie bierz probiotyk. Ja cholera zapomniałam a miałam tez zabieg stomatologiczny i miałam popękane, przesuszone usta, śluzówki i w ogóle podejrzewam ze przez chwile drozdzaka.

Na zęba . Wychodzi mi 8ka i strasznie boli na dodatek opuchlam po tej stronie dentysta stwierdził ze trzeba usunąć chirurgicznie . Dał mi clindamycin ... doczytałam ze wrazie planowania ciąży powiadomić lekarzach wiec chyba przestane go brać i przemęcze się jakos
Po dłutowaniu ósemki tez pewńie antybiotyk dostaniesz.
Ja miałam zakładanego ostatnio implanta, czekałam z nim do wizyty u Pasniaka żeby antybiotyk po nie zanurzył badan. Antybiotyk 5 dni. Paśnik nie widział przeciwwskazań z podchodzeniem w kolejnym cyklu bo to krutki czas brania.

reklama
Ja tam pewnie nic specjalnego nie nakupię, ot żeby coś kwitło, bo finanse ograniczone. A poza tym, jakoś nie mam ręki do kwiatków, wszystko zdycha (dla jasności, nie z suszy:p) Najlepiej mi się trzymają tuje :D
Ja do iglaków a wsadziłam bratkow i stokrotek. Tylko radze ładne bratki w centrach ogrodniczych, 2 zł za doniczkę są i dorodne. A w tych boi srobi takie marniutkie te w „zgrzewkach” ze musiałam tok temu nawsadzac dwa razy więcej sztukowo. I marnie rosły. Już nie mówiąc o tym ze ostatnio w Castoramie masę mszyc na nich zauważyłam... W tym toku na długa długa doniczkę 50 cm starczyło mi 3 sztuki a rok temu tych zgrzewkowych miernot dawałam 6-7

Do góry