reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja w pierwszej ciąży miałam takie bóle. Jeśli nie ma przy tym skurczy to się nie przejmuj. Szczęście w brzuchu jest dużym obciążeniem dla kręgosłupa a w Twoim przypadku dwa szczęścia to jeszcze bardziej :-D masz już duży brzuszek?

Kochana ja jestem po transferze, 4dpt

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

reklama
Ja do mojego d oktorka też mam prawie 150 km :( strach jak cholera. U Ciebie będzie wszystko dobrze beta masz mega wielką...a ja biorąc pod uwage wczesniejsze doświadczenia to wiem ze różnie może się skonczyc:( ale dobra już nie narzekam ,musi być dobrze:tak:
U Ciebie tez będzie dobrze...razem dojdziemy do konca...:happy::happy::happy:

Przepraszam ze tak nie w swiatecznym tonie, ale mam pytanie do dziewczyn ktore przeszly zabieg lyzeczkowania. Powiedzcie prosze czy tez sie tak dziwnie czulyscie w pierwszym cyklu po? Mialam zabieg 6 marca, plamilam pozniej jeszcze kilka dni i bylo ok, spokoj na okolo tydzien. Beta 2tyg po wyszla ok. 23.
Natomiast jakies 2,5 tyg po zabiegu zaczely sie nieregularne, sporadyczne plamienia, z towarzyszacym bolem podbrzusza, powrocil bol i wrazliwosc piersi (jak przy progesteronie w ciazy), czuje tez taki dziwny niepokoj w dole brzucha. Do tego dochodza okropne zmiany nastrojow. Dzis np cale przedpoludnie przeplakalam bez powodu.. i gastrofaza - czuje ze puchne w oczach (co ma mocne przelozenie w wadze ciala).
Czy to normalne zeby organizm az tak dziwnie sie zbieral do pierwszej @ po zabiegu? Przeciez nie biore zadnych lekow/hormonow.. jak tak dalej pojdzie to nie wytrzymam sama ze soba przez kolejny tydzien (zakladajac ze @ przyjdzie po miesiacu od zabiegu) [emoji853]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie miałam łyżeczkowania ale po samoistnym czuje się dokładnie tak jak ty, jakbym czytała swoje słowa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam i mam do tej pory a koncze 6tc

@Sylvia00 a powiedz mi jak ogólnie Twoje samopoczucie? U mnie w czwartek zaczynamy 7 tc (według kalendarza), natomiast ja w ogóle nie czuje się ciążowo [emoji17][emoji33] mam naprawdę czarne myśli... wiem, że co by się teraz nie wydarzyło (w brzuszku) to i tak nie mam na to wpływu. Wizytę mam dopiero 11, także jeszcze „kawałek” życia w niepewności.

Ja nie miałam łyżeczkowania ale po samoistnym czuje się dokładnie tak jak ty, jakbym czytała swoje słowa

Kochana, to tak jakby miec PMS razy tysiac [emoji52] Twoja odp uspokoila mnie o tyle, ze teraz wiem juz, ze nie dzieje ze mna nic nadzwyczaj zlego.. to pewnie standardowe odczucia po oczyszczaniu macicy [emoji53]
A jaka masz bete? Ja licze ze objawy przejda gdy beta zejdzie do zera. Moze w tym tyg sprawdze jaka mam aktualna

Kochana, to tak jakby miec PMS razy tysiac [emoji52] Twoja odp uspokoila mnie o tyle, ze teraz wiem juz, ze nie dzieje ze mna nic nadzwyczaj zlego.. to pewnie standardowe odczucia po oczyszczaniu macicy [emoji53]
A jaka masz bete? Ja licze ze objawy przejda gdy beta zejdzie do zera. Moze w tym tyg sprawdze jaka mam aktualna

Ja już tez nie daje rady na wadze plus 4 kg ://
Jurto idę wreszcie na siłownie bo już nie mogę na siebie patrzec :/
Byłam na wizycie kilka dni temu i lekarz mówił ze to faktycznie normalne..

Ja sprawdzałam już bete 22.03 miałam 22 a później 27.03 miałam 1.3 wiec już nie sprawdzam mam nadzieje ze już spadła totalnie
Ja to drugie krwawienie tez miałam mniej więcej w takim odstępie jak Ty i nie wiem czy to był okres czy dalsze oczyszczanie, teraz 10 kwietnia mam sprawdzić progesteron

Kochana ja jestem po transferze, 4dpt

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pewnie ciaza rozwoja sie dobrze bo mój mózg nie funkcjonuje dobrze i myli nicki:D pomyliłam się wybacz :-D a z tymi objawami to wiesz jak jest.....i z bólami w kregoslupie podobnie. Pewne rzeczy sobie wmawiamy albo zanadto wsluchujemy się w nasz organizm , wiem z właśnie to doświadczenia :biggrin2:

@Sylvia00 a powiedz mi jak ogólnie Twoje samopoczucie? U mnie w czwartek zaczynamy 7 tc (według kalendarza), natomiast ja w ogóle nie czuje się ciążowo [emoji17][emoji33] mam naprawdę czarne myśli... wiem, że co by się teraz nie wydarzyło (w brzuszku) to i tak nie mam na to wpływu. Wizytę mam dopiero 11, także jeszcze „kawałek” życia w niepewności.

Ja jutro zaczynam 7tc, wizyte mam w srode.
Co do samopoczucia to raz jest gorzej raz lepiej a jeszcze kiedy indziej jest zupelnie normalnie.
Schudlam 3kg pomimo tego, ze ciagle jem... Czasem jest mi bardzo niedobrze zwłaszcza gdy jestem głodna... Boli mnie też głowa... Miewam chwiliwe zawroty...
Mysle, ze nie ma co nakrecac się na objawy bo niektore z nas je maja inne nie. Bedzie dobrze, jestesmy juz w ciazy więc teraz musi byc juz tylko dobrze.
Tez się stresuje ale staram sie uspokoic.

reklama
Dziewczyny kończę 6tc jestem na cyklu sztucznym. Moje NK 16%, mialam 3 wlewy z intralipidu (1przed 2 w dzien transferu a 3 dwa tygodnie po), biore encorton 10 1x1, estrofem 3x1, urtrogestan 3x2, duphaston 3x1
Dr ostatnio miwil, ze będziemy schodzic z lekow.. A ja sie boje... Mysle ze to za wczesnie... Zwlaszcza boje się odstawic encorton... Przy moich Nk16%. Kiedy odstawialyscie leki?

Do góry