reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej! A jakie u ciebie amh? W jakim wieku jesteś? Jeśli nie ma jakiejś dużej tragedii to myślę, że większe dawki leków będą w stanie cię wystymulować i uda się zebrać jakieś jajka. U pacjentek z niskim amh i słabą odowiedzią na stymulację zaleca się tzw priming estrogenowy w cyklu poprzedzającym stymulację - ma to za zadanie polepszyć jakość komórek i pomóc w "hodowli" pęcherzyków. Jest też nowa metoda polegająca na pobraniu wycinka tkanki jajnika, "obudzeniu" go w labo i wszczepieniu, następnie jest stymulacja. Ale ta metoda jest stosowana na chwilę obecna tylko w krk w jednej klinice i jest dość kosztowna - ok 20tys zł. Jakiś rok temu dopiero ją wdrażali, nie wiem jakie są efekty.
I jeszcze dodam ze metoda ta wykonywana jest w klinice i przez lekarza ktorego nikt raczej tu nie poleca [emoji6]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie rezerwę jajnikowa mam bardzo niska, to mnie martwi ale wyniki fsh bardzo się poprawiły z poziomu kobiety po menopauzie wskoczyło na fazę w środku cyklu. Dzięki temu załapałam się na refundowana stymulację hormonalna . Czekam za miesiączka i mam zacząć się nakłuwać , zobaczymy czy będzie odpowiedz jajników . Mam nadzieje ze tak i ze uda się „ wycisnąć „ zdrowe jajka [emoji6][emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niskie to znaczy jakie? Ja mam 0.29 i lelarz powiedzial ze 2 stymulacje mi zrobi

Prolutex ma długie igły, za to ostre więc wchodzą jak w masło:-D, a neoparin to czasem miałam już niezły dołek w brzuchu a ta cholerna igła dalej nie chciała się przebić przez skórę :baffled: Leki do stymulacji to przy tym małe piki :p
Noooo mialam to samo.igla nie chciala sie wbic ja na sile juz ja pchalam a ta cholercia nic.

Niskie to znaczy jakie? Ja mam 0.29 i lelarz powiedzial ze 2 stymulacje mi zrobi

Taki nasz marny los - albo za niskie AMH albo za wysokie jak u mnie ;(( ech ciężko ta biologia nas doświadcza. Musimy się trzymać dziewczynki!!!!

Odebrałam wynik [emoji7]dziś 14 dpt beta 225,8 [emoji7][emoji7][emoji7] (2 dni temu było 88,9). Czy myślicie, że jest już Ok? Mogę powoli się cieszyć? [emoji5]
Jak to po in vitro dzienna dawka progesteronu to 600, dzisiejszy wynik 42,17, a było 46,56. Czy powinnam przyjmować jeszcze więcej?

Marlenka! Gratuluję! ;) czyli ktoś mi towarzyszy w oczekiwaniu na usg. ;)))

Dziewczyny sprawa jest :D Która dołącza w sobotę na krakowskie spotkanko?
@chlopkers @adansonia @Margit2018 @Felia @Jeszczeniematka @Vorreiavereunbimbo ?????
kto jeszcze na niedaleko? bo mi myślenie siada po robocie? :p

Dziewczyny bardzo bym Was chciała poznać osobiście i pogadać przy herbatce,ale wpadliśmy z moim M na spontaniczny pomysł na ten weekend i będziemy malować pokój dla naszej córci [emoji4]
Mam nadzieje,ze to nie ostatni krakowski BB Meeting [emoji4] Będę z Wami myślami.

Już wczoraj rozmawiałam żeby z nami został [emoji5][emoji7][emoji7]od wczoraj mam jakby nasilone bóle brzucha, stad ta rozmowa [emoji16]

Witaj w cierpieniu! Mam to samo podobno trzeba czasu żeby jajniki wróciły do siebie. ;)

reklama
Witaj w cierpieniu! Mam to samo podobno trzeba czasu żeby jajniki wróciły do siebie. ;)

Ten ból brzucha mógłby minąć bo mam wrażenie, że ten przypomina ten przedmałpowy ☹️jutro niby zaczynam 5 tydzień a „objawów” jakichkolwiek brak ☹️wiem, że to może jeszcze za wcześnie, ale... No może bardziej senna jestem w ciągu dnia [emoji25]

Do góry