reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej! A jakie u ciebie amh? W jakim wieku jesteś? Jeśli nie ma jakiejś dużej tragedii to myślę, że większe dawki leków będą w stanie cię wystymulować i uda się zebrać jakieś jajka. U pacjentek z niskim amh i słabą odowiedzią na stymulację zaleca się tzw priming estrogenowy w cyklu poprzedzającym stymulację - ma to za zadanie polepszyć jakość komórek i pomóc w "hodowli" pęcherzyków. Jest też nowa metoda polegająca na pobraniu wycinka tkanki jajnika, "obudzeniu" go w labo i wszczepieniu, następnie jest stymulacja. Ale ta metoda jest stosowana na chwilę obecna tylko w krk w jednej klinice i jest dość kosztowna - ok 20tys zł. Jakiś rok temu dopiero ją wdrażali, nie wiem jakie są efekty.
I jeszcze dodam ze metoda ta wykonywana jest w klinice i przez lekarza ktorego nikt raczej tu nie poleca [emoji6]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie rezerwę jajnikowa mam bardzo niska, to mnie martwi ale wyniki fsh bardzo się poprawiły z poziomu kobiety po menopauzie wskoczyło na fazę w środku cyklu. Dzięki temu załapałam się na refundowana stymulację hormonalna . Czekam za miesiączka i mam zacząć się nakłuwać , zobaczymy czy będzie odpowiedz jajników . Mam nadzieje ze tak i ze uda się „ wycisnąć „ zdrowe jajka [emoji6][emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niskie to znaczy jakie? Ja mam 0.29 i lelarz powiedzial ze 2 stymulacje mi zrobi

Prolutex ma długie igły, za to ostre więc wchodzą jak w masło:-D, a neoparin to czasem miałam już niezły dołek w brzuchu a ta cholerna igła dalej nie chciała się przebić przez skórę :baffled: Leki do stymulacji to przy tym małe piki :p
Noooo mialam to samo.igla nie chciala sie wbic ja na sile juz ja pchalam a ta cholercia nic.

Niskie to znaczy jakie? Ja mam 0.29 i lelarz powiedzial ze 2 stymulacje mi zrobi

Taki nasz marny los - albo za niskie AMH albo za wysokie jak u mnie ;(( ech ciężko ta biologia nas doświadcza. Musimy się trzymać dziewczynki!!!!

Odebrałam wynik [emoji7]dziś 14 dpt beta 225,8 [emoji7][emoji7][emoji7] (2 dni temu było 88,9). Czy myślicie, że jest już Ok? Mogę powoli się cieszyć? [emoji5]
Jak to po in vitro dzienna dawka progesteronu to 600, dzisiejszy wynik 42,17, a było 46,56. Czy powinnam przyjmować jeszcze więcej?

Marlenka! Gratuluję! ;) czyli ktoś mi towarzyszy w oczekiwaniu na usg. ;)))

Dziewczyny sprawa jest :D Która dołącza w sobotę na krakowskie spotkanko?
@chlopkers @adansonia @Margit2018 @Felia @Jeszczeniematka @Vorreiavereunbimbo ?????
kto jeszcze na niedaleko? bo mi myślenie siada po robocie? :p

Dziewczyny bardzo bym Was chciała poznać osobiście i pogadać przy herbatce,ale wpadliśmy z moim M na spontaniczny pomysł na ten weekend i będziemy malować pokój dla naszej córci [emoji4]
Mam nadzieje,ze to nie ostatni krakowski BB Meeting [emoji4] Będę z Wami myślami.

Już wczoraj rozmawiałam żeby z nami został [emoji5][emoji7][emoji7]od wczoraj mam jakby nasilone bóle brzucha, stad ta rozmowa [emoji16]

Witaj w cierpieniu! Mam to samo podobno trzeba czasu żeby jajniki wróciły do siebie. ;)

reklama
Witaj w cierpieniu! Mam to samo podobno trzeba czasu żeby jajniki wróciły do siebie. ;)

Ten ból brzucha mógłby minąć bo mam wrażenie, że ten przypomina ten przedmałpowy ☹️jutro niby zaczynam 5 tydzień a „objawów” jakichkolwiek brak ☹️wiem, że to może jeszcze za wcześnie, ale... No może bardziej senna jestem w ciągu dnia [emoji25]

Do góry