reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kochane mam propozycje skoro dobrze sie zmobilizowalysmy przy zbiorce dla Damiego.
A niestety wiekszosc z nas choc by chciala to nie bedzie mogla pojechac na pogrzeb zeby go porzegnac. Moze zrzucimy sie na nasz grupowy wieniec dla naszego kochanego rodzynka. Zamowimy wieniec w kwiaciarni jesli bedzie mozna to zrobimy przdlew do kwiaciarni jesli nie do pieniazki przelejemy dla Asi
Co wy na to ?
Też jestem za

reklama
Tylko wlasnie kochana Ty bylas po poronieniu i u Ciebie allo mlry mialy sens. A CBA można chyba tylko w Lodzi robic najblizej
ja robiłam w synevo, ale próbki odsyłali do apc (tylko pisałam co Paśnik zaleca, że mi np nie kazał robić kirów)
@Kurcia a allo przed ciążą może być 0, ale w ciąży powinno być min 42%. Ale jeśli nie byłaś nigdy w ciąży to nie wiem jak to ugryźć

Marg, jeśli masz wysoki poziom, tzn, że możesz mieć tą mutację i organizm ma problem z metylacją (przekształcaniem formy syntetycznej w przyswajalną) - to powoduje odkładanie się kwasu w organizmie, a bardzo duży jego poziom może byc toksyczny (ale tu mowa o duzo większym poziomie niż u ciebie). Ale jeśli ogranizm nie umie sam go przetworzyć, tzn że równie dobrze mogłabyś go nie łykac i na jedno chyba wyjdzie. Zrób badanie na tą mutację mthfr i będziesz mieć jasność :) Mi teraz wyszedł podwyższony poziom, ale łykam folian +sytetyk (w femibionie jest mieszanka) więc mam nadzieję, że to nie problem
Moj m mnie chyba z domu pogoni...kolejne badania na własną rękę , już wczoraj stwierdzil ze sama nas lecze i badania zlecam i ze tak się zastanawia czy pogorsze czy polepsze nasza sytuację :p

Jeju. Dzieki. Jakie Wy madre. Czyli te allo mlry powinny byc wieksze niz 0 zeby bylo ok? Czy wlasnie powinny wyniesc 0?

No toz Ci zrobilam ekstrakt z artykulu :D

Ok. Czyli minimum 2 tygodnie.
Dopytaj sie jak bedziesz dzwonic bo wlasnie nie pamietam dokladnie czy 2 tyg czy miesiac. Moze ktoras z dziewczyn wie dokladnie

Kochane mam propozycje skoro dobrze sie zmobilizowalysmy przy zbiorce dla Damiego.
A niestety wiekszosc z nas choc by chciala to nie bedzie mogla pojechac na pogrzeb zeby go porzegnac. Moze zrzucimy sie na nasz grupowy wieniec dla naszego kochanego rodzynka. Zamowimy wieniec w kwiaciarni jesli bedzie mozna to zrobimy przdlew do kwiaciarni jesli nie do pieniazki przelejemy dla Asi
Co wy na to ?
Świetny pomysl... Jestem bardzo za..

Jeju. Dzieki. Jakie Wy madre. Czyli te allo mlry powinny byc wieksze niz 0 zeby bylo ok? Czy wlasnie powinny wyniesc 0?

No toz Ci zrobilam ekstrakt z artykulu :D

Ok. Czyli minimum 2 tygodnie.
Powinno byc niby min 42% ale jak bylam u Pasnika i balam sie ze już moga byc na poziomie 40% a transfer za jakis czas to on patrzyl na ten test CBA i zabronil mi sie szczepic do konca roku bo to moze przyniesc odwrotny skutek. Nie mowie oczywiscie o doszczepieniu w ciazy bo to jest konieczne tylko o doszczepianiu przed transferem gdy poziom allo mlrow zaczyna spadac

Moj m mnie chyba z domu pogoni...kolejne badania na własną rękę , już wczoraj stwierdzil ze sama nas lecze i badania zlecam i ze tak się zastanawia czy pogorsze czy polepsze nasza sytuację :p
wprawiaj się - przypominam o naszej własnej prywatno-publicznej forumowej klinice :D
a metylowym kwasem sobie nie zaszkodzisz, bo właśnie w takiej postaci występuje on w pożywieniu :)

Co wy na to ?

Też o tym myślałam. Tylko czy kwiaciarnia dostarczy wieniec na pogrzeb? Chyba że któraś się wybiera i mogłaby kupić wspólny.

Znowu wyjdzie ze jeszcze bardziej zwpsuta jestem:p clexan to coś jak heparyna??bo zawsze biorę to przed i po transferze. Teraz pije inofen i on niby tam reguluje tą homocysteine. A kwas metylowy to specjalny się kupuję czy w zwykłych witaminach znajdę ?? I załóżmy ze nie mam żadnej mutacji a biore ten metylowy kwas to chyba sobie bym nim nie zaszkodziła ?? Przepraszam za multum pytań ale jestem totalnie Zielona w tym temacie :baffled:
Jesli wyszlaby ci mutacja to noe powinno sie brac syntetycznego kwasu foliowego choc to tez w zaleznosci ktora wersja mutacji ci wyjdzie i homo czy hetero. Bo jak widac po Asi jej homocysteina obniza sie po mieszance syntetyku i metyli co wskazuje ze nie do konca jej organizm nie przysfaja syntetyku.
Jesli nie masz mutacji a bierzesz metylowana forme to kwas foliowy moze byc podwyzszony od tego

reklama
ja robiłam w synevo, ale próbki odsyłali do apc (tylko pisałam co Paśnik zaleca, że mi np nie kazał robić kirów)
@Kurcia a allo przed ciążą może być 0, ale w ciąży powinno być min 42%. Ale jeśli nie byłaś nigdy w ciąży to nie wiem jak to ugryźć
O widzisz. To cenna informacja bo ja myslalam ze to tylko tam pobieraja. Dr Sydor własnie kazal mi zrobic ten test jak sie szczepilam w Lodzi

Do góry