reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Też o tym myślałam. Tylko czy kwiaciarnia dostarczy wieniec na pogrzeb? Chyba że któraś się wybiera i mogłaby kupić wspólny.
No nie wiem wlasnie ale skontaktuje sie jutro z Asia wypytam dokladnie o najblizsza kwiaciarnie obok miejsca gdzie mieszka lub gdzie sama bedzie zamawiac wieniec i ewentualnie odbierze nasz razem ze swoim

Jesli wyszlaby ci mutacja to noe powinno sie brac syntetycznego kwasu foliowego choc to tez w zaleznosci ktora wersja mutacji ci wyjdzie i homo czy hetero. Bo jak widac po Asi jej homocysteina obniza sie po mieszance syntetyku i metyli co wskazuje ze nie do konca jej organizm nie przysfaja syntetyku.
Jesli nie masz mutacji a bierzesz metylowana forme to kwas foliowy moze byc podwyzszony od tego
Ja sobie tą teorię mojego przypadku sama wymyśliłam, ale ostatnio na wątku o poronieniach dziewczyna pisała, że jej jakaś pani prof Jerzak z Wawy (ponoc dość znana, może któras o niej słyszała) zabroniła łykać samych metyli - to taki mniej więcej przypadek jak mój - że ponoc przy mthfr w wersji hetero organizm może korzystać z tego nieuszkodzonego ramienia genu i tu lepiej sprawdzają się syntetyki, ewentualnie w połączeniu z małą ilością metyli. I po co jej ta profesura, skoro ja do tego doszłam sama po kilkumiesięcznej obserwacji swojego organizmu huehue :D

Kochane mam propozycje skoro dobrze sie zmobilizowalysmy przy zbiorce dla Damiego.
A niestety wiekszosc z nas choc by chciala to nie bedzie mogla pojechac na pogrzeb zeby go porzegnac. Moze zrzucimy sie na nasz grupowy wieniec dla naszego kochanego rodzynka. Zamowimy wieniec w kwiaciarni jesli bedzie mozna to zrobimy przdlew do kwiaciarni jesli nie do pieniazki przelejemy dla Asi
Co wy na to ?
o tym samym pomyslalam, jestem za

Jeju. Dzieki. Jakie Wy madre. Czyli te allo mlry powinny byc wieksze niz 0 zeby bylo ok? Czy wlasnie powinny wyniesc 0?

No toz Ci zrobilam ekstrakt z artykulu :D

Ok. Czyli minimum 2 tygodnie.

Allo mlry powinny być wyższe, ale one rosną dopiero w ciąży. Jeżeli nigdy w takowej nie byłaś, to 0 jest stanem naturalnym.

Ja sobie tą teorię mojego przypadku sama wymyśliłam, ale ostatnio na wątku o poronieniach dziewczyna pisała, że jej jakaś pani prof Jerzak z Wawy (ponoc dość znana, może któras o niej słyszała) zabroniła łykać samych metyli - to taki mniej więcej przypadek jak mój - że ponoc przy mthfr w wersji hetero organizm może korzystać z tego nieuszkodzonego ramienia genu i tu lepiej sprawdzają się syntetyki, ewentualnie w połączeniu z małą ilością metyli. I po co jej ta profesura, skoro ja do tego doszłam sama po kilkumiesięcznej obserwacji swojego organizmu huehue :D

@marg88 przykro mi to mówić, ale zostałaś sama do obsługi różowego pokoiku. Dżoasia, po zrobieniu badań naukowych, awansowała na lekarza prowadzącego ;)

reklama
Do góry