reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochane mam propozycje skoro dobrze sie zmobilizowalysmy przy zbiorce dla Damiego.
A niestety wiekszosc z nas choc by chciala to nie bedzie mogla pojechac na pogrzeb zeby go porzegnac. Moze zrzucimy sie na nasz grupowy wieniec dla naszego kochanego rodzynka. Zamowimy wieniec w kwiaciarni jesli bedzie mozna to zrobimy przdlew do kwiaciarni jesli nie do pieniazki przelejemy dla Asi
Co wy na to ?
Też jestem za

reklama
Tylko wlasnie kochana Ty bylas po poronieniu i u Ciebie allo mlry mialy sens. A CBA można chyba tylko w Lodzi robic najblizej
ja robiłam w synevo, ale próbki odsyłali do apc (tylko pisałam co Paśnik zaleca, że mi np nie kazał robić kirów)
@Kurcia a allo przed ciążą może być 0, ale w ciąży powinno być min 42%. Ale jeśli nie byłaś nigdy w ciąży to nie wiem jak to ugryźć

Marg, jeśli masz wysoki poziom, tzn, że możesz mieć tą mutację i organizm ma problem z metylacją (przekształcaniem formy syntetycznej w przyswajalną) - to powoduje odkładanie się kwasu w organizmie, a bardzo duży jego poziom może byc toksyczny (ale tu mowa o duzo większym poziomie niż u ciebie). Ale jeśli ogranizm nie umie sam go przetworzyć, tzn że równie dobrze mogłabyś go nie łykac i na jedno chyba wyjdzie. Zrób badanie na tą mutację mthfr i będziesz mieć jasność :) Mi teraz wyszedł podwyższony poziom, ale łykam folian +sytetyk (w femibionie jest mieszanka) więc mam nadzieję, że to nie problem
Moj m mnie chyba z domu pogoni...kolejne badania na własną rękę , już wczoraj stwierdzil ze sama nas lecze i badania zlecam i ze tak się zastanawia czy pogorsze czy polepsze nasza sytuację :p

Jeju. Dzieki. Jakie Wy madre. Czyli te allo mlry powinny byc wieksze niz 0 zeby bylo ok? Czy wlasnie powinny wyniesc 0?

No toz Ci zrobilam ekstrakt z artykulu :D

Ok. Czyli minimum 2 tygodnie.
Dopytaj sie jak bedziesz dzwonic bo wlasnie nie pamietam dokladnie czy 2 tyg czy miesiac. Moze ktoras z dziewczyn wie dokladnie

Kochane mam propozycje skoro dobrze sie zmobilizowalysmy przy zbiorce dla Damiego.
A niestety wiekszosc z nas choc by chciala to nie bedzie mogla pojechac na pogrzeb zeby go porzegnac. Moze zrzucimy sie na nasz grupowy wieniec dla naszego kochanego rodzynka. Zamowimy wieniec w kwiaciarni jesli bedzie mozna to zrobimy przdlew do kwiaciarni jesli nie do pieniazki przelejemy dla Asi
Co wy na to ?
Świetny pomysl... Jestem bardzo za..

Jeju. Dzieki. Jakie Wy madre. Czyli te allo mlry powinny byc wieksze niz 0 zeby bylo ok? Czy wlasnie powinny wyniesc 0?

No toz Ci zrobilam ekstrakt z artykulu :D

Ok. Czyli minimum 2 tygodnie.
Powinno byc niby min 42% ale jak bylam u Pasnika i balam sie ze już moga byc na poziomie 40% a transfer za jakis czas to on patrzyl na ten test CBA i zabronil mi sie szczepic do konca roku bo to moze przyniesc odwrotny skutek. Nie mowie oczywiscie o doszczepieniu w ciazy bo to jest konieczne tylko o doszczepianiu przed transferem gdy poziom allo mlrow zaczyna spadac

Moj m mnie chyba z domu pogoni...kolejne badania na własną rękę , już wczoraj stwierdzil ze sama nas lecze i badania zlecam i ze tak się zastanawia czy pogorsze czy polepsze nasza sytuację :p
wprawiaj się - przypominam o naszej własnej prywatno-publicznej forumowej klinice :D
a metylowym kwasem sobie nie zaszkodzisz, bo właśnie w takiej postaci występuje on w pożywieniu :)

Co wy na to ?

Też o tym myślałam. Tylko czy kwiaciarnia dostarczy wieniec na pogrzeb? Chyba że któraś się wybiera i mogłaby kupić wspólny.

Znowu wyjdzie ze jeszcze bardziej zwpsuta jestem:p clexan to coś jak heparyna??bo zawsze biorę to przed i po transferze. Teraz pije inofen i on niby tam reguluje tą homocysteine. A kwas metylowy to specjalny się kupuję czy w zwykłych witaminach znajdę ?? I załóżmy ze nie mam żadnej mutacji a biore ten metylowy kwas to chyba sobie bym nim nie zaszkodziła ?? Przepraszam za multum pytań ale jestem totalnie Zielona w tym temacie :baffled:
Jesli wyszlaby ci mutacja to noe powinno sie brac syntetycznego kwasu foliowego choc to tez w zaleznosci ktora wersja mutacji ci wyjdzie i homo czy hetero. Bo jak widac po Asi jej homocysteina obniza sie po mieszance syntetyku i metyli co wskazuje ze nie do konca jej organizm nie przysfaja syntetyku.
Jesli nie masz mutacji a bierzesz metylowana forme to kwas foliowy moze byc podwyzszony od tego

reklama
ja robiłam w synevo, ale próbki odsyłali do apc (tylko pisałam co Paśnik zaleca, że mi np nie kazał robić kirów)
@Kurcia a allo przed ciążą może być 0, ale w ciąży powinno być min 42%. Ale jeśli nie byłaś nigdy w ciąży to nie wiem jak to ugryźć
O widzisz. To cenna informacja bo ja myslalam ze to tylko tam pobieraja. Dr Sydor własnie kazal mi zrobic ten test jak sie szczepilam w Lodzi

Do góry