reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wróciłam .... Rano wizyta u embriologa i nowe wieści mamy 2 zarodki a nie 1 !!! 2 zarodki bardzo dobrej jakości. Decyzja szybka oba zarodki podane, postanowiliśmy nie mrozić. Zabieg szybki bezbolesny 10 minut i po krzyku. Pozostaje oczekiwanie. W poniedziałek wizyta kontrolna pomiar progesteronu, za 2 tygodnie test :)

reklama
To jest trudna walka,my bylismy z mezem juz na takim etapie,ze myslelismy,ze sie nie uda i rozwazalismy adopcje i wlasnie de Glodek rozpoznal sie na moich wadach i skierowal na operacje do Krakowa bo tam jest najlepszy lekarz specjalizujacy sie w macicach z przegrodami.
Mialam straszna depresje .te kilka lat zylam tylko od wizyty do wizyty nic sie dla mnie nie liczylo.i teraz jak zaczelismy znowu probe to te uczucia wrocily,bardzo zle reaguje na te czekania i odliczania,nie umiem sobie psychicznie poradzic.
My 4 lata mielismy uzaleznione od wizyt. Przed diagnoza kiedy dowiedziałam sie ze mam niedrozne jajowody nawet wakacje i jakies wyjazdy ukladalismy tak zeby trafic w dni plodne bo kazdy mowil ze trzeba przestac sie skupiac tylko na jednym. Niestety walka o upragnione malenstwo nie jest latww, jest wyboista, niejednokrotnie wpedza nas w poczucie winy. To sa ciągle wzloty i upadki, wahania nastrojów, niehednokrotnie jest to straszny test dla związku ale na prawde warto. Ja po jednym transferze po ktorym musiało sie udac zapisalsm się na akupunkture i to byl strzal w dziesiatke. Rodzina chciala mnie wyslac do psychologa ale ja wybralam igielli i na prawde strasznie oczyscily mi mozg. Mialsm chyba 12 zabiegów i to byly bardzo dobrze wydane pieniądze.

Wróciłam .... Rano wizyta u embriologa i nowe wieści mamy 2 zarodki a nie 1 !!! 2 zarodki bardzo dobrej jakości. Decyzja szybka oba zarodki podane, postanowiliśmy nie mrozić. Zabieg szybki bezbolesny 10 minut i po krzyku. Pozostaje oczekiwanie. W poniedziałek wizyta kontrolna pomiar progesteronu, za 2 tygodnie test :)
O kurczaki:) super:) no to teraz odpoczywaj mamuska:)

Cześć dziewczyny, po krótce przypomnę swoją historię: endometrioza+ laparoskopia bez ubytków maj 2015. Czerwiec 2017 IVF protokol dlugi nieudany brak mrozaczkow , styczeń 2018 kolejne podejscie protokół krótki, podane 2 blastki 3bb i 3bc. I i II wer Beta poniżej 1. 10 dpt beta 40, 14 dpt 185, 17 dpt 670, 21 dpt 1710 + pecherzyk 4mm w jamie macicy. Kolejna wer 28 dpt i wtedy ma być już wszystko jasne czy puste jajo, czy mały dalej walczy. Niestety lekarz nie pozostawił mi zbyt wiele nadzieji, stwierdzil, ze jestesmy o jakies 3 dni do tylu, beta rosnie, ale szalu nie ma ;( jest mi strasznie ciężko, ale nadal wierzę, że może jednak Bąbel pokarze na co stać... dziewczyny, pomocy , co zrobić, żeby nie zwariować...nie ma dnia od poniedziałku bez łez ;((( Myślę, że tylko Wy jesteście w stanie mnie zrozumieć. Wasze historie, które doprowadziły do szczęśliwego macierzyństwa albo upragnionej zdrowej ciąży napawaja mnie optymizmem !!! Gratuluję wszystkim przyszłym i juz mamusiom :)
Meg_iii to bardzo trudne czekać i nie zwariować ale na ten moment to jedyne, co można zrobić. 3 dni to jeszcze nie tak dużo, mogła być późniejsza implantacja, dlatego beta wystartowała później, póki co, przyrosty są ok, więc tylko to czekanie zostaje. Ale z nami raźniej, więc zapraszamy do czynnego udziału :) :* Trzymamy kciuki!!

Witam Kobitki!❤️nadrobić Was ciężko...więc ogólnie gratulacje ze bety, bejbiaki, jajki:tak:trzymam kciuki za transfery i bety do niebios!tule wszystkie które w niepewności... Szybkie pytanie:-p jakie badania zrobić przed mrożeniem nasienia? W klinice pewnie coś zlecą ale to na wyniki trzeba bedzie czekać a tak to ogarniemy choć część przed wizytą;)

To jest trudna walka,my bylismy z mezem juz na takim etapie,ze myslelismy,ze sie nie uda i rozwazalismy adopcje i wlasnie de Glodek rozpoznal sie na moich wadach i skierowal na operacje do Krakowa bo tam jest najlepszy lekarz specjalizujacy sie w macicach z przegrodami.
Mialam straszna depresje .te kilka lat zylam tylko od wizyty do wizyty nic sie dla mnie nie liczylo.i teraz jak zaczelismy znowu probe to te uczucia wrocily,bardzo zle reaguje na te czekania i odliczania,nie umiem sobie psychicznie poradzic.
Tak dla otuchy -mam znajoma ktora nie wazne juz o problemach dlaczego ale prubowala 12 razy 6 lat ivf i sie udało za 13 czy 12 razem. Jz kolei jej znajoma probowala chyba rekord jaki znam 14 i tez sie udało ;) takze dziewczyny tylko nasa psycha zdrowie i hajs ;)

No to teraz kciuki, żeby się szybko wgryzły i ładnie rozwijały :)

reklama
Cześć dziewczyny, po krótce przypomnę swoją historię: endometrioza+ laparoskopia bez ubytków maj 2015. Czerwiec 2017 IVF protokol dlugi nieudany brak mrozaczkow , styczeń 2018 kolejne podejscie protokół krótki, podane 2 blastki 3bb i 3bc. I i II wer Beta poniżej 1. 10 dpt beta 40, 14 dpt 185, 17 dpt 670, 21 dpt 1710 + pecherzyk 4mm w jamie macicy. Kolejna wer 28 dpt i wtedy ma być już wszystko jasne czy puste jajo, czy mały dalej walczy. Niestety lekarz nie pozostawił mi zbyt wiele nadzieji, stwierdzil, ze jestesmy o jakies 3 dni do tylu, beta rosnie, ale szalu nie ma ;( jest mi strasznie ciężko, ale nadal wierzę, że może jednak Bąbel pokarze na co stać... dziewczyny, pomocy , co zrobić, żeby nie zwariować...nie ma dnia od poniedziałku bez łez ;((( Myślę, że tylko Wy jesteście w stanie mnie zrozumieć. Wasze historie, które doprowadziły do szczęśliwego macierzyństwa albo upragnionej zdrowej ciąży napawaja mnie optymizmem !!! Gratuluję wszystkim przyszłym i juz mamusiom :)
Kochana teraz chyba nie jestes w stanie odciagnac mysli od tego co przyniesie los. Mozesz sprobowac wyjsc z mezem do kina, moze na jakas kolacje. Nie wiem co Ci doradzic bo zdaje sobie sprawę ze jesteś teraz klebkiem nerwow w obawie co przyniesie przyszlosc. Ja Ci kochana z całego serca zycze aby maluszek pokazal na co go stac i zeby kolejna wizyta byla bardzo szczesliwa. Teraz duzo odpoczyeaj, nie przemeczaj sie. Może jakaś ksiazka. Trzymaj.sie kochana

Do góry