reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przy ivf skorzystalismy z tej separacji magnet. U nas na to mowia MACS [emoji4] ale nie wiem do jakiej wartosci chromatyna sie obnizyla. Zreszta nawet nie dowiedzialam sie o klase zarodkow. Za duzo emocji wtedy bylo [emoji4]
U nas uszkodzenia tez chyba sa nabyte. M 10 lat temu mial nowotwor jadra i to jest skutek przebytych wtedy chemioterapii.
Wspolczuje Twojemu M, zarowno kiedys decyzji o wazektomii i pozniej koniecznosci laczenia nasieniowodow [emoji53] to musialo byc trudne dla Was [emoji53]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, ze była separacja. Tak po nowotworze moze byc ale moze byc np jeszcze pół roku a potem sie zmniejszyć. Rozmawiałam z urologię na ten temat- to nie jest kluczowe badanie. Ano miał 2 dzieci, uważał, ze tak zostanie... los chciał inaczej poznał mnie a ja ze chce baby boooom! Nie chciał mnie narażać na in vitro to zszył co jest bolesne... ale nigdy nie wróci 50 milion tylko np 20,15 ect. Taka historia. Tak czy siak, synów z poprzedniego związku ma gites nie bierdz tak do siebie tego badania. Bądź dobrej mysli, widzę, ze jestes mega pozytywna osoba wiec musisz mieć mega pozytywna betę!!! ❤️❤️❤️❤️

Jutro mam 10 dpt i robie bete,poprzednie nie napawaja optymizmem,6dpt 1,23 i 7dpt 2,5 ,jutro sie okaze co dalej,
Ja u Glodka bylam 2lata temu i bylam zadowolona ,dzieki niemu mam juz jedna dzidzie w domu,mojej siostrze tez pomogl jest teraz w 20tc ,moze nie jest najsympatyczniejszy ,ale nam sie udalo ,teraz nie udalo mi sie zgrac wizyt ,zeby do niego isc ,stad ten Sieg i Hajdusionek,w 2016 roku transfer robil mi dr Zielinski i te babki tam mowily ,ze ma super reke i faktycznie zaskoczylo.to byla moja 3 proba in vitro a pierwsza w tej klinice

Wiesz ja musiałam trafić na Głodka słaby dzień, bo niedawno miałam z nim konsultację telefoniczną i był z kolei bardzo miły. Sieg wiem, że też tam długo nie pracuje. Zresztą co dziwne po wizycie u niego miałam telefon z kliniki czy byłam zadowolona z wizyty. No mi on jako człowiek nie podpasował, zero uśmiechu a ja byłam naprawdę przerażona tym wszystkim. Najlepsze wrażenie na mnie zrobił Hajdusianek i moja Hasik. Mi właśnie Zieliński robił transfer, oby i u mnie miał super rękę ;) trzymam kciuki za Twoją betę ✊️A co lekarz mówił po tej weryfikacji?

Jutro mam 10 dpt i robie bete,poprzednie nie napawaja optymizmem,6dpt 1,23 i 7dpt 2,5 ,jutro sie okaze co dalej,
Ja u Glodka bylam 2lata temu i bylam zadowolona ,dzieki niemu mam juz jedna dzidzie w domu,mojej siostrze tez pomogl jest teraz w 20tc ,moze nie jest najsympatyczniejszy ,ale nam sie udalo ,teraz nie udalo mi sie zgrac wizyt ,zeby do niego isc ,stad ten Sieg i Hajdusionek,w 2016 roku transfer robil mi dr Zielinski i te babki tam mowily ,ze ma super reke i faktycznie zaskoczylo.to byla moja 3 proba in vitro a pierwsza w tej klinice
Fakt, zr masz juz dziecko jest bardzo optymistyczny i rokuje. Spokojnie czekaj do jutro, uwierz każda z nas to przechodzi i każda sie stresuje. Czy bardzo? Nie wiem, odczucia sa niemierzalne!

Wiesz ja musiałam trafić na Głodka słaby dzień, bo niedawno miałam z nim konsultację telefoniczną i był z kolei bardzo miły. Sieg wiem, że też tam długo nie pracuje. Zresztą co dziwne po wizycie u niego miałam telefon z kliniki czy byłam zadowolona z wizyty. No mi on jako człowiek nie podpasował, zero uśmiechu a ja byłam naprawdę przerażona tym wszystkim. Najlepsze wrażenie na mnie zrobił Hajdusianek i moja Hasik. Mi właśnie Zieliński robił transfer, oby i u mnie miał super rękę ;) trzymam kciuki za Twoją betę ✊️A co lekarz mówił po tej weryfikacji?
Weryfikacje mam u Hajdusionka i on tez mi teraz transfer robili mowil ,ze szczerze tk za super nie jest,ale cos sie zadzialo jednak i ze czekac do piatku do trzeciej weryfikacji,boje sie jutra,a Ty kiedy masz weryfikacje?

Cześć dziewczyny, po krótce przypomnę swoją historię: endometrioza+ laparoskopia bez ubytków maj 2015. Czerwiec 2017 IVF protokol dlugi nieudany brak mrozaczkow , styczeń 2018 kolejne podejscie protokół krótki, podane 2 blastki 3bb i 3bc. I i II wer Beta poniżej 1. 10 dpt beta 40, 14 dpt 185, 17 dpt 670, 21 dpt 1710 + pecherzyk 4mm w jamie macicy. Kolejna wer 28 dpt i wtedy ma być już wszystko jasne czy puste jajo, czy mały dalej walczy. Niestety lekarz nie pozostawił mi zbyt wiele nadzieji, stwierdzil, ze jestesmy o jakies 3 dni do tylu, beta rosnie, ale szalu nie ma ;( jest mi strasznie ciężko, ale nadal wierzę, że może jednak Bąbel pokarze na co stać... dziewczyny, pomocy , co zrobić, żeby nie zwariować...nie ma dnia od poniedziałku bez łez ;((( Myślę, że tylko Wy jesteście w stanie mnie zrozumieć. Wasze historie, które doprowadziły do szczęśliwego macierzyństwa albo upragnionej zdrowej ciąży napawaja mnie optymizmem !!! Gratuluję wszystkim przyszłym i juz mamusiom :)

Przykro mi że musisz przez to przechodzić. Wiem jakie to ciężkie kiedy nadzieje marne. Niestety nie masz na nic wpływu i jedyne co Ci zostaje to czekać. Trzymaj się.

Dziewczyny, Wy macie takie historie za sobą, że to aż wstyd narzekać :oops: trzymam za Was wszystkie kciuki, wierzę że wszystkie w końcu doczekamy się tego wymarzonego dziecka i że ta'walka pozwoli nam to docenić ✊️Wmawiam sobie, że to wszystko po to, żebyśmy były lepszymi matkami ;)

Fakt, zr masz juz dziecko jest bardzo optymistyczny i rokuje. Spokojnie czekaj do jutro, uwierz każda z nas to przechodzi i każda sie stresuje. Czy bardzo? Nie wiem, odczucia sa niemierzalne!
U mnie jest bardzo wazne podanie zarodka,bo mam powazna wade macicy i przeszlam wiele zabiegow i mam pelno zrostow i to przeszkadza w zagniezdzeniu i utrzymaniu ciazy.Pierwsza donoszona ciaze do 20 tc musialam przelezec w lozku ,bo cudem udalo mi sie ja utrzymac.pierwsza poronilam w 7tyg a druga byla pozamaciczna.

Przykro mi że musisz przez to przechodzić. Wiem jakie to ciężkie kiedy nadzieje marne. Niestety nie masz na nic wpływu i jedyne co Ci zostaje to czekać. Trzymaj się.

Dziękuję. Najgorsze jest czekanie, albo na wielka radość, albo na ogromny smutek. Tak czy inaczej nadal walczymy. Staram się nadal myśleć pozytywnie, może moja wielka wiara pomoże małemu ze mną przetrwać )

reklama
Weryfikacje mam u Hajdusionka i on tez mi teraz transfer robili mowil ,ze szczerze tk za super nie jest,ale cos sie zadzialo jednak i ze czekac do piatku do trzeciej weryfikacji,boje sie jutra,a Ty kiedy masz weryfikacje?

Ja mam jutro drugą i też konsultację z Hajdusiankiem, bo akurat Hasikowej nie ma. Tyle że ja dostałam to cholerne Ovitrelle, po I miałam betę 12 ale wiadomo że zakłamana, teraz to tylko wyższa by mi dała pewność, a jak będzie niższa to pewnie nadal nic nie będzie wiadomo... III weryfikację mam we wtorek. No ale w takim razie może się jutro w zabiegowym miniemy, hehe :-D współczuje Ci tej niepewności, ale w kupie raźniej ;)

Do góry