reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

My 4 lata mielismy uzaleznione od wizyt. Przed diagnoza kiedy dowiedziałam sie ze mam niedrozne jajowody nawet wakacje i jakies wyjazdy ukladalismy tak zeby trafic w dni plodne bo kazdy mowil ze trzeba przestac sie skupiac tylko na jednym. Niestety walka o upragnione malenstwo nie jest latww, jest wyboista, niejednokrotnie wpedza nas w poczucie winy. To sa ciągle wzloty i upadki, wahania nastrojów, niehednokrotnie jest to straszny test dla związku ale na prawde warto. Ja po jednym transferze po ktorym musiało sie udac zapisalsm się na akupunkture i to byl strzal w dziesiatke. Rodzina chciala mnie wyslac do psychologa ale ja wybralam igielli i na prawde strasznie oczyscily mi mozg. Mialsm chyba 12 zabiegów i to byly bardzo dobrze wydane pieniądze.
Ja tez chodzilam na akupunkture,jednak nie zauwazylam zadnej zmiany ,ani poprawy.Na mnie akurat nie zadzialala

reklama
Dziewczyny czy oprocz bolu po prolutexie tez was swedzi brzuch - no mnie strasznie w tych miejscach na poczatku 16 dni brania tylko bolalo a teraz nie boli ale swedzi i robia sie takie hym biale podskurne stwardnienia nie wiem jak.to nazwac

Dobrze, ze była separacja. Tak po nowotworze moze byc ale moze byc np jeszcze pół roku a potem sie zmniejszyć. Rozmawiałam z urologię na ten temat- to nie jest kluczowe badanie. Ano miał 2 dzieci, uważał, ze tak zostanie... los chciał inaczej poznał mnie a ja ze chce baby boooom! Nie chciał mnie narażać na in vitro to zszył co jest bolesne... ale nigdy nie wróci 50 milion tylko np 20,15 ect. Taka historia. Tak czy siak, synów z poprzedniego związku ma gites nie bierdz tak do siebie tego badania. Bądź dobrej mysli, widzę, ze jestes mega pozytywna osoba wiec musisz mieć mega pozytywna betę!!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Dziekuje [emoji173] oby Twoje slowa sie sprawdzily [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Meg_iii to bardzo trudne czekać i nie zwariować ale na ten moment to jedyne, co można zrobić. 3 dni to jeszcze nie tak dużo, mogła być późniejsza implantacja, dlatego beta wystartowała później, póki co, przyrosty są ok, więc tylko to czekanie zostaje. Ale z nami raźniej, więc zapraszamy do czynnego udziału :) :* Trzymamy kciuki!!

Bardzo dziękuję za ciepłe słowa, od transferu w każdej wolnej chwili sledzilam różne fora, szukałam opinii lekarzy, jakaś paranoja!!! :) ale jestem pełna nadzieji i wiary w mojego maluszka. Mocno ściskam każdą z Was i również 3mam kciuki :-) :)

reklama
Wróciłam .... Rano wizyta u embriologa i nowe wieści mamy 2 zarodki a nie 1 !!! 2 zarodki bardzo dobrej jakości. Decyzja szybka oba zarodki podane, postanowiliśmy nie mrozić. Zabieg szybki bezbolesny 10 minut i po krzyku. Pozostaje oczekiwanie. W poniedziałek wizyta kontrolna pomiar progesteronu, za 2 tygodnie test :)
Trzymamy mocno kciuki[emoji173] a Ty teraz odpoczywaj [emoji4] w ogole super ze sie okazalo ze sa dwa a nie jeden! To znak Kochana!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry