reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Podobno polowa spoleczenstwa ma mutacje mthfr tylko po prostu nie zbadana. Wiec gdyby to byla prawda o ZD to nie uwazasz ze powinno byc duzo duzo wiecej dzieci z ta choroba lub z autyzmem?
Ja tez slyszalam od dziewczyn na innym watku ze ostatnio sie i mthfr i homocysteina zrobily "trendy".
To nie jest tak zekazda kobieta mtora ma ta mutacje bedzie miala dziecko z zd to jest mutacja w ktorej wzrasta ryzyko urodzenia dziecka z zd rozszczepem kregoslupa czy innymi wadami a takze autyzmem. Dziedziczymy ja po rodzicach a jednak urodzilysmy sie zdrowe

reklama
To nie jest tak zekazda kobieta mtora ma ta mutacje bedzie miala dziecko z zd to jest mutacja w ktorej wzrasta ryzyko urodzenia dziecka z zd rozszczepem kregoslupa czy innymi wadami a takze autyzmem. Dziedziczymy ja po rodzicach a jednak urodzilysmy sie zdrowe
Dokladnie. Chpdzi o podwyzszone ryzyko

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No moja lekarka mówiła ze jeden taki przypadek mieli w klinice ale tam jedno dziecko umarło tyle ze tamta babka starsza była miała 48lat niewiem czy to ma znaczenie.Podobno tak może się stać ze jedno silniejsze będzie kraść jedzenie drugiemu i ono nie będzie miało szans.Ta ciąża jest taka ze są w jednym worku i będą mieć jedne łożysko.26.02mam kolejna wizytę
Hej to troszkę nie tak ze jedno umiera jak drugiemu zabierze w ciąży jaka masz i jaka ja miałam jeśli wystąpi syndrom pobierania i nie jest wykryty w porę i nie zostanie zrobiony zabieg laserowego rozdzielenia naczyń umierają oba bliźniaki dlatego takie ciążę kontroluje się co dwa tygodnie i prowadzić musi ją dobry specjalista który zna się na takich ciaza i różnica między dziećmi w wadze nie może przekroczyć 20% moja zakończyła się w 7 m szczęśliwie a teraz 21.02 moi chłopcy będą obchodzić swoje pierwsze urodziny . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny życzę samych dwu kreskowych testów wysokich bet i szczęśliwych rozwiązań :) Ja za jakiś rok wracam po moja córeczkę ;) :) :)

Oby tak bylo [emoji4] bo bardzo martwia mnie moje obydwie wersje mutacji [emoji45] oby niepotrzebnie..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tzn ja mam na myśli że jest masa badań wiązania tych mutacji z przeróżnymi chorobami - od ZD do Alzhaimera. To jak wpływa bezpośrednio na cyk homocysteiny b12 itd i jakie to ma znaczenie dla ciąży i zdrowia w ogóle jest jasne.

No to z tego co mi tu piszecie to musze jeden cykl poczekac bo leki zaczne brac przed @ i wtrakcie bedzie okres a nie bedzie 14 dni przerwy. A pod koniec marca bede jechac do Gdanska na wizyte i 1 polowa kwietnia transfer. Zobaczymy czy nic sie nie poprzesowa

No to moze uda sie nam w tym samym czasie zrobic :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej to troszkę nie tak ze jedno umiera jak drugiemu zabierze w ciąży jaka masz i jaka ja miałam jeśli wystąpi syndrom pobierania i nie jest wykryty w porę i nie zostanie zrobiony zabieg laserowego rozdzielenia naczyń umierają oba bliźniaki dlatego takie ciążę kontroluje się co dwa tygodnie i prowadzić musi ją dobry specjalista który zna się na takich ciaza i różnica między dziećmi w wadze nie może przekroczyć 20% moja zakończyła się w 7 m szczęśliwie a teraz 21.02 moi chłopcy będą obchodzić swoje pierwsze urodziny . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny życzę samych dwu kreskowych testów wysokich bet i szczęśliwych rozwiązań :) Ja za jakiś rok wracam po moja córeczkę ;) :) :)
Czesc kochana:) milo Cie tu widziec:) a pamietam jak wszystkie wysylalysmy Cie na bete jak wyjechalas w gory:) buziaki dla maluchow:)

reklama
Do góry