reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem czy ogladalyscie Fakty. Wlasnie podali newsa, ze udalo sie po raz pierwszy uzyskac w pelni dojrzala komorke jajowa jedynie na podst wycinka tkanki jajnika [emoji4] pewnie mina lata zanim bedzie mozna z tego korzystac w klinikach takich jak nasze, ale to spory przelom w swiatowym ivf [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie ma potwierdzonych badan naukowych w tej dziedzinie. Nie twierdzę ze zle czytałaś czy cos ale to sa tylko spekulacje. naukowo nie potwierdzone.
Ja rozmawiałam kiedyś z panią genetyk która tez jest ginekologiem. Mówiła ze teraz od paru lat MTHFR modne się zrobiło i ńie tylko wpołożniczych tematach. Co choroba to ktoś bada czy mthfr nie ma wpływy przypadkiem... Mocno sceptyczna była.

Ja rozmawiałam kiedyś z panią genetyk która tez jest ginekologiem. Mówiła ze teraz od paru lat MTHFR modne się zrobiło i ńie tylko wpołożniczych tematach. Co choroba to ktoś bada czy mthfr nie ma wpływy przypadkiem... Mocno sceptyczna była.
Oby tak bylo [emoji4] bo bardzo martwia mnie moje obydwie wersje mutacji [emoji45] oby niepotrzebnie..

Hej. Powiedzcie miałyście jakieś przeczucia po udanych transferach? To jest mój pierwszy wierze ze ostatni ( narazie [emoji23]) ale nie czuje kompletnie nic, tak jakby nic nie było. A głos wewnętrzny mi mówi ze przecież za pierwszym razem to mało komu się udaje i napewno już tam nic nie ma [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No ja za pierwszym razem byłam pewna,ze się uda! Za 6 tez myślałam i klap! I tez mi nic nie dolegało ! Ale są dziewczyny które również żadnych objawów nie miały i udało się za pierwszym razem

Oby tak bylo [emoji4] bo bardzo martwia mnie moje obydwie wersje mutacji [emoji45] oby niepotrzebnie..

Podobno polowa spoleczenstwa ma mutacje mthfr tylko po prostu nie zbadana. Wiec gdyby to byla prawda o ZD to nie uwazasz ze powinno byc duzo duzo wiecej dzieci z ta choroba lub z autyzmem?
Ja tez slyszalam od dziewczyn na innym watku ze ostatnio sie i mthfr i homocysteina zrobily "trendy".

Dziewczynki tak w ogóle to mój cudowny mężuś zabrał mnie dziś do kina na nowego Grey'a :) Jak lubicie romansidła to polecam ;) Podobało mi się :D

Dobrze wiedziec, moj nie chce tego filmu ogladac a wiec ja zostawilam to na babski wieczor i juz mam zaplanowane w srode za dwa tygodnie jak chlopaki moje do Polski pojada a ja bede musiala niestety w domu zostac! Ale damski wieczor mnie rozweseli :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry