reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hmm myslisz ze to dobry pomysl po punkcji brac antyki i nie dopuscic do @ mam przepisana luteine podjezykowa na wywolanie okresu po punkcji ale nie wykupowalam mam cale 20 tabl duphastonu wiec to wezme tylko jak tu wydluzyc cykl duphastonem jak ja czesto dostawalam wlasnie nanim okres
obawiam sie ze zly ,ale mozemy Gosia wyprobowac;););)

reklama
Mam na mysli leki od Pasnika bo to o te chodzi ze miedzy nimi musze miec 2 tygodnie odstepu a niestety poczatek cyklu wbije mi sie w srodek brania lekow wiec nie bedzie 2 tygodni odstepu do transferu
Kochana jak zaczniesz leki w dniu punkcji lub na drugi dzień to wg mnie powinnaś się wyrobić. Bierzesz dupka przez 10-12 dni po punkcji i w czasie jak czekasz na @ to kończysz leki od Paśnika. Estrofem od 2dc 2x1 i endo nie powinno szaleć za bardzo, zwłaszcza, że piszesz, że nigdy jakiegoś mega grubego nie miałaś :) transfer przewidujemy na 17-19dc więc przerwa jak w mordkę jest zachowana :D Tylko kombinuj te leki immuno i dajesz :)

Skąd ja to znam:-D 4 lata się męczyłam "bo przecież zaraz zajdę". Ale w końcu się udało i jestem wniebowzięta że się odcięłam od tego syfu:biggrin2: Teraz im tylko L4 dosyłam:D
Tylko się zastanawiam, czy muszę wysłać zaświadczenie że jestem w ciąży, czy kod B na druku wystarczy, żeby mnie nie zwolnili po 6 miesiącach?
U mnie wymagali bo na l4 nie masz terminu a na zaswiadczeniu jest napisame wysokosc ciazy

Hmm myslisz ze to dobry pomysl po punkcji brac antyki i nie dopuscic do @ mam przepisana luteine podjezykowa na wywolanie okresu po punkcji ale nie wykupowalam mam cale 20 tabl duphastonu wiec to wezme tylko jak tu wydluzyc cykl duphastonem jak ja czesto dostawalam wlasnie nanim okres

Może musisz wziąć większe dawki.

Gosia co potrzebujesz?
Wlasnie nie wiem bo mam jechac do Pasnika zeby mi rozpisal leki immunosupresyjne nie wiem jakie choc z tego co slyszalam to ma standardowy zestaw azotopiryne equorali encorton ale nie wiem w jakich dawkach. Nic trudno nie bede kombinowac
Co sie odwlecze to nie uciecze. Wydaje mi sie ze po punkcji invicta ma wizyte na omowienie wiec jesli bede przytomna na umysle po znieczuleniu to dopytam czy moge przesunac cykl i dostac odrazu leki do crio a stan jajnikow sprawdze sobie na miejscu w Olsztynie jechac tylko po to zeby zobaczyc jak wygladaja jajniki 240 km hmmsrednio mi sie usmiecha no ale nie wiem czy sie zgodza

A jaką dawkę dupka brałaś wtedy jak dostawałaś ? Może zwiększyć trzeba :D Ja po iui zawsze miałam 2x1 i prawie tydzien po odstawieniu musiałam czekać na @. A przy crio oprócz prolutexu i dowcipnych progesteronów, dupka brałam 3x2 może na tej dawce nie dostaniesz :)

Mutacja MTHFR matki ma bezposredni wplyw na wyst zespolu downa i autyzmu u dzieci. I to sa wlasnie matki rodzace dzieci z ZD pomimo mlodego wieku. Swego czasu czytalam sporo na blogu zespoldowna.pl. Autor sporo na ten temat wie, wrzuca artykuly z medycznej literatury swiatowej na ten temat, z tego co zrozumialam jest on lekarzem i jednoczesnie ojcem dziecka z ZD. Jeden problem laczy sie z drugim, a tym samym z mutacja MTHFR, problemy z cyklem metylacyjnym, nieprzyswajalnoscia zwyklej formy kwadu foliowego i hiperhomocysteinemia. Nawet mial taki artykul na temat tego ze kobiety kt urodzily dzieci z zd maja wyzsze prawdopod urodzenia dziecka z autyzmem. I na odwrot tak samo. U nas niewiele sie na ten temat niestety mowi, ale np w USA przyklada sie bardzo duza wage do odpowiedniej suplementacji ciezarnych z MTHFR

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ma potwierdzonych badan naukowych w tej dziedzinie. Nie twierdzę ze zle czytałaś czy cos ale to sa tylko spekulacje. naukowo nie potwierdzone.

Nie ma potwierdzonych badan naukowych w tej dziedzinie. Nie twierdzę ze zle czytałaś czy cos ale to sa tylko spekulacje. naukowo nie potwierdzone.
Kochana nie jestem lekarzem tylko chemikiem, dlatego opieram sie na wiedzy medycznej madrzejszych ode mnie [emoji4] poczytaj sobie zespoldowna, sporo wiedzy w temacie i odnosnikow do literatury medycznej. Mozna zweryfikowac [emoji5]
Ja tego nie weryfikuje bo profesjonalne slownictwo puszcza mnie na chemiczne artykuly, maks na biochemie, z zakresu profesjonalnej publikacji medycznej polegne jezykowo [emoji52]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
A jaką dawkę dupka brałaś wtedy jak dostawałaś ? Może zwiększyć trzeba :D Ja po iui zawsze miałam 2x1 i prawie tydzien po odstawieniu musiałam czekać na @. A przy crio oprócz prolutexu i dowcipnych progesteronów, dupka brałam 3x2 może na tej dawce nie dostaniesz :)
Moze to dobry pomysl teraz jak dokladnie sobie przypomnialam to jednak czekalam na okres jakies 5 dni. Oj dawno to bylo jakies 9 lat temu wiec zacma umyslu. Bralam od 15 dnia cyklu po punkcji bedzie 16 wzielabym moze przez 15 dni duphaston i akurat przesunie sie o 10 dni

reklama
Wlasnie nie wiem bo mam jechac do Pasnika zeby mi rozpisal leki immunosupresyjne nie wiem jakie choc z tego co slyszalam to ma standardowy zestaw azotopiryne equorali encorton ale nie wiem w jakich dawkach. Nic trudno nie bede kombinowac
Co sie odwlecze to nie uciecze. Wydaje mi sie ze po punkcji invicta ma wizyte na omowienie wiec jesli bede przytomna na umysle po znieczuleniu to dopytam czy moge przesunac cykl i dostac odrazu leki do crio a stan jajnikow sprawdze sobie na miejscu w Olsztynie jechac tylko po to zeby zobaczyc jak wygladaja jajniki 240 km hmmsrednio mi sie usmiecha no ale nie wiem czy sie zgodza

A może zadzwoń do niego żeby Ci w mailu rozpisał dawkowanie leków a recepty wysłał pocztą.

Do góry