reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny
W piątek zaczęłam czytać forum, zatrzymałam się w 2015 roku, ale żadna z historii nie opisywała starań ze słabym nasieniem, czy któraś z Was może opisać, jakie są szanse na uzyskanie zarodków ? Mam ok 19 pęcherzyków, jutro punkcją, zaczyna się stres o to czy cokolwiek uda się zapłodnić.
Jakie macie doświadczenia z invimed we Wrocławiu? I dr gizlerem ?
Cześć. :)
U nas jest słabe nasienie i jesteśmy w invimedzie we Wrocławiu ale nie u dr Gizlera. Podobno jest rewelacyjny.
Plemniki męża pozyskano poprzez biopsję, udało się wyhodować zarodki ale nie udało się wyhodować żadnej blastocysty. :(
Pierwszy transfer dwóch trzydniowych zarodków był nieudany, doszło do ciąży biochemicznej.
Wczoraj miałam transfer blastocysty ale z nd.
Moja historia in vitro jest krótka ale są dziewczyny, które trochę już walczą a niektórym się udało. :)
Napisz coś więcej. :)

reklama
Cześć dziewczyny
W piątek zaczęłam czytać forum, zatrzymałam się w 2015 roku, ale żadna z historii nie opisywała starań ze słabym nasieniem, czy któraś z Was może opisać, jakie są szanse na uzyskanie zarodków ? Mam ok 19 pęcherzyków, jutro punkcją, zaczyna się stres o to czy cokolwiek uda się zapłodnić.
Witaj!słabe nasienie czyli jakie?podasz parametry?tylko u Was problem z żołnierzami czy jeszcze coś macie w pakiecie?zapladniac będziecie mrożonym czy świeżym nasieniem?

Cześć dziewczyny
Ja byłam u dr Gizlera, drugie podejście było udane. Teraz mam 15tc bliźniaczej [emoji4]

Cześć dziewczyny
I dodam, że też czynnik męski u nas był.

Cześć dziewczyny
U nas bardzo ,ale to bardzo słabe! Pierwsze podejście 0 zarodkow,2 również 0,3 to było więcej 4,a 5 to 7 w tym do 5doby przertwalo 4 i 2 z blastocysta!

Witaj!słabe nasienie czyli jakie?podasz parametry?tylko u Was problem z żołnierzami czy jeszcze coś macie w pakiecie?zapladniac będziecie mrożonym czy świeżym nasieniem?

Ostatnie msome
Koncentracja 15x10^6/ml ruchliwe 11,7 x 10^6 / ml objętość 3,0 ml
Plemniki Prawidłowe I stopnia 0%
Nieprawidłowe:
Plemniki II stopnia 2%
Plemniki III stopnia 11%
Plemniki IV stopnia 87 %

Wcześniej nie było nawet tych II stopnia pojawiły się po leczeniu provironem itd
Lekarz dał nadzieje ze znajda się i te I stopni stad invitro

Cześć. :)
U nas jest słabe nasienie i jesteśmy w invimedzie we Wrocławiu ale nie u dr Gizlera. Podobno jest rewelacyjny.
Plemniki męża pozyskano poprzez biopsję, udało się wyhodować zarodki ale nie udało się wyhodować żadnej blastocysty. :(
Pierwszy transfer dwóch trzydniowych zarodków był nieudany, doszło do ciąży biochemicznej.
Wczoraj miałam transfer blastocysty ale z nd.
Moja historia in vitro jest krótka ale są dziewczyny, które trochę już walczą a niektórym się udało. :)
Napisz coś więcej. :)

To trzymam kciuki :)
Długo czekałaś po nieudanym na kolejne? Tez się zastanawiam nad nasieniem dawcy, gdyby to nie wyszło.. duzo się płaci extra za dawcę ?

reklama
Ostatnie msome
Koncentracja 15x10^6/ml ruchliwe 11,7 x 10^6 / ml objętość 3,0 ml
Plemniki Prawidłowe I stopnia 0%
Nieprawidłowe:
Plemniki II stopnia 2%
Plemniki III stopnia 11%
Plemniki IV stopnia 87 %

Wcześniej nie było nawet tych II stopnia pojawiły się po leczeniu provironem itd
Lekarz dał nadzieje ze znajda się i te I stopni stad invitro
Zapładniamy świeżym
I tylko ten problem - mam nadzieje ze inne się nie pojawia ...
Uuu to rzeczywiście słabo. A jak się nie znajdą to nd czy te 2stopnia brane są pod uwagę?

Do góry