reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny
W piątek zaczęłam czytać forum, zatrzymałam się w 2015 roku, ale żadna z historii nie opisywała starań ze słabym nasieniem, czy któraś z Was może opisać, jakie są szanse na uzyskanie zarodków ? Mam ok 19 pęcherzyków, jutro punkcją, zaczyna się stres o to czy cokolwiek uda się zapłodnić.
Jakie macie doświadczenia z invimed we Wrocławiu? I dr gizlerem ?
Cześć. :)
U nas jest słabe nasienie i jesteśmy w invimedzie we Wrocławiu ale nie u dr Gizlera. Podobno jest rewelacyjny.
Plemniki męża pozyskano poprzez biopsję, udało się wyhodować zarodki ale nie udało się wyhodować żadnej blastocysty. :(
Pierwszy transfer dwóch trzydniowych zarodków był nieudany, doszło do ciąży biochemicznej.
Wczoraj miałam transfer blastocysty ale z nd.
Moja historia in vitro jest krótka ale są dziewczyny, które trochę już walczą a niektórym się udało. :)
Napisz coś więcej. :)

reklama
Cześć dziewczyny
W piątek zaczęłam czytać forum, zatrzymałam się w 2015 roku, ale żadna z historii nie opisywała starań ze słabym nasieniem, czy któraś z Was może opisać, jakie są szanse na uzyskanie zarodków ? Mam ok 19 pęcherzyków, jutro punkcją, zaczyna się stres o to czy cokolwiek uda się zapłodnić.
Witaj!słabe nasienie czyli jakie?podasz parametry?tylko u Was problem z żołnierzami czy jeszcze coś macie w pakiecie?zapladniac będziecie mrożonym czy świeżym nasieniem?

Cześć dziewczyny
Ja byłam u dr Gizlera, drugie podejście było udane. Teraz mam 15tc bliźniaczej [emoji4]

Cześć dziewczyny
I dodam, że też czynnik męski u nas był.

Cześć dziewczyny
U nas bardzo ,ale to bardzo słabe! Pierwsze podejście 0 zarodkow,2 również 0,3 to było więcej 4,a 5 to 7 w tym do 5doby przertwalo 4 i 2 z blastocysta!

Witaj!słabe nasienie czyli jakie?podasz parametry?tylko u Was problem z żołnierzami czy jeszcze coś macie w pakiecie?zapladniac będziecie mrożonym czy świeżym nasieniem?

Ostatnie msome
Koncentracja 15x10^6/ml ruchliwe 11,7 x 10^6 / ml objętość 3,0 ml
Plemniki Prawidłowe I stopnia 0%
Nieprawidłowe:
Plemniki II stopnia 2%
Plemniki III stopnia 11%
Plemniki IV stopnia 87 %

Wcześniej nie było nawet tych II stopnia pojawiły się po leczeniu provironem itd
Lekarz dał nadzieje ze znajda się i te I stopni stad invitro

Cześć. :)
U nas jest słabe nasienie i jesteśmy w invimedzie we Wrocławiu ale nie u dr Gizlera. Podobno jest rewelacyjny.
Plemniki męża pozyskano poprzez biopsję, udało się wyhodować zarodki ale nie udało się wyhodować żadnej blastocysty. :(
Pierwszy transfer dwóch trzydniowych zarodków był nieudany, doszło do ciąży biochemicznej.
Wczoraj miałam transfer blastocysty ale z nd.
Moja historia in vitro jest krótka ale są dziewczyny, które trochę już walczą a niektórym się udało. :)
Napisz coś więcej. :)

To trzymam kciuki :)
Długo czekałaś po nieudanym na kolejne? Tez się zastanawiam nad nasieniem dawcy, gdyby to nie wyszło.. duzo się płaci extra za dawcę ?

reklama
Ostatnie msome
Koncentracja 15x10^6/ml ruchliwe 11,7 x 10^6 / ml objętość 3,0 ml
Plemniki Prawidłowe I stopnia 0%
Nieprawidłowe:
Plemniki II stopnia 2%
Plemniki III stopnia 11%
Plemniki IV stopnia 87 %

Wcześniej nie było nawet tych II stopnia pojawiły się po leczeniu provironem itd
Lekarz dał nadzieje ze znajda się i te I stopni stad invitro
Zapładniamy świeżym
I tylko ten problem - mam nadzieje ze inne się nie pojawia ...
Uuu to rzeczywiście słabo. A jak się nie znajdą to nd czy te 2stopnia brane są pod uwagę?

Do góry