reklama
dżoasia
Fanka BB :)
Raczej na pewno tak przy becie ok 1000 widac pecherzyk, a jak jest ok 10tys to jest szansa.na serduszkoDziewczyny czy 19 i 20 dpt 5 dniowego zarodka bedzie cos widac na usg?
No wlasnie nie zamrozić na nowo tylko transferowac bo i tak po niego wrócisz...i uda się lub nie ale badanie choć po części da odpowiedź... No nie wiem...Na mrozaku raczej nie, bo to by oznaczalo ze trzeba go rozmrozic, pobrac.material i znow zamrozic a to juz wg mnie jest malo bezpieczne. Wysylanie materialu do badania i jednoczesnie podanie zarodka, zeby go nie mrozic drugi raz tez nie ma sensu... No i to badanie jest cholernie drogie wiec nie oplaca sie tylko jednego badac
annemarie
Jesli dochodzi do poronienia, tzn zaczyna sie zluszczanie endometrium , spada poziom estradiolu. To tak jak w naturalnym cyklu. Pomimo brania lekow , Nie wytlumacze ci tego mechanizmu , natomiast przy obydwu poronieniach bralam jeszcze leki , badalam i np. ostatnio z 340 spadl przez dwa dni na 170.tez na sztucznych cyklach. Mysle , ze organizm jest tak cwany ze przestaje w danym momencie przyswajac leki i roni . A z lekami to jest tak , ze do dzisiaj nie ma zadnych medycznych dowodow na to ze leki podawane chorym na raka pomagaja zajsc w ciaze kobietom z problemami immuno, gorzej nikt nie wie jakie to niesie nastepstwa na przyszlosc.Jednym pomaga , innym szkodzi, a jeszcze innych totalnie nie rusza i w ciaze zachodza z wit CNie mialam scratchingu, a nk byly z krwi. Teoretycznie nie jest to ze a noz widelec pomoze, bo mam troche zjechane cytokiny i Pasnik kazal sie szczepic. Ale z drugiej strony jak ktos ma np hashi to nie moze sie szczepic i wtedy wlewy ewentualnie zostaja, wiec to nie do konca bylo tak w ciemno. Nastepnym raz chyba sprobuje na samym sterydzie i clexanie. Nie mam juz sily pakowac w siebie czegos co i tak nie dziala. A nk z macicy to nie wiem czy w Polsce gdzies mozna zbadac? Zreszta ja normalnie nie miewam owu wiec i tu na miarodajny wynik raczej nie mam szans
A jaka moze byc przyczyna tego, ze estradiol nagle spada jesli jest sie caly czas.na.lekach i nie jest to cykl naturalny, a i leki jak w zegarku biore, troche nie kumam jak moze spasc jesli poziom jest regularnie uzupelniany oswieć mnie
RedHotChiliPepper28
Nie zrobiłam . Zaczął strzelać fochy to sobie jajecznicę musiał usmażyć.
Jak uslyszalam , że skoro KRÓL sprzata to powinnam bić pokłony .... nie zamierzam gotować przez cały kolejny tydzień [emoji34]
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
A i dobrze, masz dbać o siebie, a nie wkurzać męskimi fochami (a podobno ich nie mają ). Ostatnio mam wrażenie, że jak u jednej coś się dzieje, to u innych leci lawinowo... Był etap pozytywnych testów, krwawień, teraz faceci... Tragedia...
nadziejaprzedewszystkim
Nie mogę złapać swobodnego oddechu. Tak się tym jutrem denerwuję.
encka86
Ja bylam na usg w 19 dpt wlasnie 5 dniowego zarodka i był juz widoczny pęcherzyk ciążowy, a w 25 dpt biło już pieknie serduszkoDziewczyny czy 19 i 20 dpt 5 dniowego zarodka bedzie cos widac na usg?
annemarie
Basiu jest to tak drogie i skomplikowane badanie ze zadna klinika nie podejmie sie tego na jednym zarodku. Tym bardziej zamrozonym. Zaczynaja od 5 niektore mozna ublagac od 3. Idzie w grube tysiace, przy okazji mozna zniszczyc zarodek przy tej procedurze dlatego boja sie to robic na jednym.W DE jest to calkowicie zabronione , w Czechach podchodza do tego z duzym dystansem. Robia oczywiscie bo kasa leci natomiast mowia wprost, ze to ani nie gwarantuje ciazy ani na 100%zdrowego zarodka, bo anomalii genetycznych jest okolo 35.000 a sa w stanie przebadac z 5.000 . Robia oczywiscie te podstawowe.No wlasnie nie zamrozić na nowo tylko transferowac bo i tak po niego wrócisz...i uda się lub nie ale badanie choć po części da odpowiedź... No nie wiem...
dżoasia
Kochana moze napij sie.melisy, wez relanium czy cos... stres jest ogromny ale pamietaj, ze na nic nie masz juz wplywu. Zrobilas co moglas :* Moze jakis krotki spacer by ci pomogl?Nie mogę złapać swobodnego oddechu. Tak się tym jutrem denerwuję.
reklama
Podziel się: