reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie genetyki jeszcze nie ruszaliśmy, bo przed pierwszą procedurą dr stwierdził, że nie trzeba. Zresztą też dziwne się wydaje, że wszystkie 5 zarodków mogłoby być aż tak popaprane genetycznie że na tak wczesnym etapie se wzięły i się poroniły. Sama nie wiem co badać, w którym kierunku iść.
Póki co mam tego jednego mrozaka jeszcze i pewnie w międzyczasie zrobimy te kariotypy, ale nawet jeśli wyjdą ok to kolejną procedurę rozważę z badaniem zarodków.
Do leków chyba nie moge się przyczepić bo miałam teraz dosłownie wszystko, i steryd i heparyne i accofil i ten nieszczęsny wlew. Kilku niezależnych lekarzy mówi, że te wlewy na pewno nie są przyczyną poronień więc tu też nie mogę tego podejrzewać. Wiem tylko, że u mnie nie działają, więc więcej kasy na to nie będę wydawać :/ Jestem w czarnej dupie i tyle

A może te wlewy są za późno, bo już od transferu Twój organizm niszczy zarodki.
Zrobiłaś te mlry?
I tak jak pisała annemarie warto zrobić kariotypy. Na nie się długo czeka więc im szybciej tym lepiej.

Kochana skrze skrzeen ale nie kilka godzin obfitego krwawienia... W dodatku to coś co znalazłam w krwi... to było przezroczyste i wypełnione "wodą"... Jeśli to nie był pęcherzyk to co to mogło być w takim razie...?

Asiu możesz też to co znalazłaś dać do soli fizjologicznej i wysłać do badania. Będziesz wiedzieć czy to genetyka miesza.

Asiu, jesli estradiol spada, to znaczy ze zluszcza sie juz endo i mozesz brac E2 w potrojnej dawce i to juz tego procesu nie zatrzyma.dlatego tu juz nie progesteron i nie Beta ( ktora moze nadal rosnac) sa wazne. Mialas NK z endo badane czy tylko z krwi??? Bo to nie jest jedno i to samo. Mysle o tych wszystkich lekach ktore bierzesz , zastanawiam sie co by bylo gdybys niczego z tego nie brala. Wszystko jest na zasadzie , a noz a widelec pomoze za cholernie gruba kase.Jesli accofil ma dzialac na NK w macicy ( pierwsze slysze) ale zalozmy ze tak , moze niszczyc NK ktore sa tam potrzebne nie tylko do implantacji ale i dalszego rozwoju zarodka.Dlatego pytam czy mialas drapanko endo.

Wlasnie qwa nie zrobilam bo ta beta byla ladna wiec.mialam.nadzieje ze cos z tego bedzie, poza tym moj m nie mial sie jak z pracy rano urwac, teraz po wlewach juz raczej za pozno bo wynik bedzie zafalszowany. Wlew raczej nie byl za pozno bo tak wyglada ta proedura w polaczeniu z accofilem, ze najpierw sie podaje zastrzyli a po pozytywnej becie wlewy (ostatni zastrzyk mialam 11dpt a wlew 17dpt). Kariotypy zrobie na pewno jeszcze przed ostatnim transferem, zeby ewentualnie miec wynik do nowej kliniki. Kolejna procedura raczej na pewno bedzie z badaniem pgs... tylko skad na to wezme :(
A może te wlewy są za późno, bo już od transferu Twój organizm niszczy zarodki.
Zrobiłaś te mlry?
I tak jak pisała annemarie warto zrobić kariotypy. Na nie się długo czeka więc im szybciej tym lepiej.

Ostatnio badałam estradiol chyba 10dpt, był ok, 16dpt na wizycie endo miało 29mm i cały czas łykam estrofem 3x1 i mam plastry dodatkowo, myślisz, że mimo to mógl jebaniutki polecieć?:confused: leki biorę jak zegarku...
I ten accofil ponoć nie dość że na kiry to i na nk w macicy miał działać cuda... Sama nie wiem kuźwa co robić. Czarna du pa jak nic :/
Asiu a jest możliwość zbadania tego zarodka co Wam został pod względem genetyki np?czy nie robi się czegoś takiego na mroziaku?

Asiu, jesli estradiol spada, to znaczy ze zluszcza sie juz endo i mozesz brac E2 w potrojnej dawce i to juz tego procesu nie zatrzyma.dlatego tu juz nie progesteron i nie Beta ( ktora moze nadal rosnac) sa wazne. Mialas NK z endo badane czy tylko z krwi??? Bo to nie jest jedno i to samo. Mysle o tych wszystkich lekach ktore bierzesz , zastanawiam sie co by bylo gdybys niczego z tego nie brala. Wszystko jest na zasadzie , a noz a widelec pomoze za cholernie gruba kase.Jesli accofil ma dzialac na NK w macicy ( pierwsze slysze) ale zalozmy ze tak , moze niszczyc NK ktore sa tam potrzebne nie tylko do implantacji ale i dalszego rozwoju zarodka.Dlatego pytam czy mialas drapanko endo.
Nie mialam scratchingu, a nk byly z krwi. Teoretycznie nie jest to ze a noz widelec pomoze, bo mam troche zjechane cytokiny i Pasnik kazal sie szczepic. Ale z drugiej strony jak ktos ma np hashi to nie moze sie szczepic i wtedy wlewy ewentualnie zostaja, wiec to nie do konca bylo tak w ciemno. Nastepnym raz chyba sprobuje na samym sterydzie i clexanie. Nie mam juz sily pakowac w siebie czegos co i tak nie dziala. A nk z macicy to nie wiem czy w Polsce gdzies mozna zbadac? Zreszta ja normalnie nie miewam owu wiec i tu na miarodajny wynik raczej nie mam szans :(
A jaka moze byc przyczyna tego, ze estradiol nagle spada jesli jest sie caly czas.na.lekach i nie jest to cykl naturalny, a i leki jak w zegarku biore, troche nie kumam jak moze spasc jesli poziom jest regularnie uzupelniany :( oswieć mnie :(

reklama
Asiu a jest możliwość zbadania tego zarodka co Wam został pod względem genetyki np?czy nie robi się czegoś takiego na mroziaku?
Na mrozaku raczej nie, bo to by oznaczalo ze trzeba go rozmrozic, pobrac.material i znow zamrozic a to juz wg mnie jest malo bezpieczne. Wysylanie materialu do badania i jednoczesnie podanie zarodka, zeby go nie mrozic drugi raz tez nie ma sensu... No i to badanie jest cholernie drogie wiec nie oplaca sie tylko jednego badac :(

Do góry