reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Basiu jest to tak drogie i skomplikowane badanie ze zadna klinika nie podejmie sie tego na jednym zarodku. Tym bardziej zamrozonym. Zaczynaja od 5 niektore mozna ublagac od 3. Idzie w grube tysiace, przy okazji mozna zniszczyc zarodek przy tej procedurze dlatego boja sie to robic na jednym.W DE jest to calkowicie zabronione , w Czechach podchodza do tego z duzym dystansem. Robia oczywiscie bo kasa leci natomiast mowia wprost, ze to ani nie gwarantuje ciazy ani na 100%zdrowego zarodka, bo anomalii genetycznych jest okolo 35.000 a sa w stanie przebadac z 5.000 . Robia oczywiscie te podstawowe.
zrozumiem...
Link do: Diagnostyka przedimplantacyjna PGD / PGS -cennik - Klinika leczenia niepłodności Macierzyństwo w Krakowie

reklama
Właśnie z niego wróciłam ;) mam relanium, przez kilka dni brałam zgodnie z zaleceniami. Dziennie biorę ogólnie choleltnie dużo innych tabletek a boję się tego relanium.
mnie wszyscy straszyli, że będę ciągle spała po relanium, będę zmęczona itd, a nic takiego nie miało miejsca :-) nie czułam różnicy czy ja brałam czy nie, więc może spróbuj, nie bój się :-) uspokoi macicę :-D

Do góry