reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Asiu , czy wy sie badaliscie od strony genetycznej? Masz endomertioze ???? Pytam bo w te immunologie juz u Ciebie nie wierze:( czy to jedyna podejrzana?
Właśnie genetyki jeszcze nie ruszaliśmy, bo przed pierwszą procedurą dr stwierdził, że nie trzeba. Zresztą też dziwne się wydaje, że wszystkie 5 zarodków mogłoby być aż tak popaprane genetycznie że na tak wczesnym etapie se wzięły i się poroniły. Sama nie wiem co badać, w którym kierunku iść.
Póki co mam tego jednego mrozaka jeszcze i pewnie w międzyczasie zrobimy te kariotypy, ale nawet jeśli wyjdą ok to kolejną procedurę rozważę z badaniem zarodków.
Do leków chyba nie moge się przyczepić bo miałam teraz dosłownie wszystko, i steryd i heparyne i accofil i ten nieszczęsny wlew. Kilku niezależnych lekarzy mówi, że te wlewy na pewno nie są przyczyną poronień więc tu też nie mogę tego podejrzewać. Wiem tylko, że u mnie nie działają, więc więcej kasy na to nie będę wydawać :/ Jestem w czarnej dupie i tyle

reklama
Jasna ciasna,ale Asik beta rośnie.Ja tez miałam raz skrzep na wkładce i zamarlam także wiem co czujesz. Gdyby nie ten ból to byłabyś spokojniejsza.Trzymaj się na ile możesz,a jutro idź do lekarza.Ja przy becie trochę powyżej tysiąca wiedziałam już tyle,ze jest ładne endo i wszystko idzie ku dobremu.A Ty masz już sporo wyższa bete,wiec pewnie pęcherzyk się wytworzył. Jestem z Tobą myslami[emoji8]
Kochana skrze skrzeen ale nie kilka godzin obfitego krwawienia... W dodatku to coś co znalazłam w krwi... to było przezroczyste i wypełnione "wodą"... Jeśli to nie był pęcherzyk to co to mogło być w takim razie...?

I co? Zrobiłaś? :-D Ja miałam ambitny plan zrobić, ale małżonek bez większych przeszkód skusił mnie na zamówienie jedzonka :p A potem godzina drzemki, ach! :-D
Nie zrobiłam . Zaczął strzelać fochy to sobie jajecznicę musiał usmażyć.
Jak uslyszalam , że skoro KRÓL sprzata to powinnam bić pokłony .... nie zamierzam gotować przez cały kolejny tydzień [emoji34]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

@annemarie endomendy nie mam, mam pco - ostatnio podejrzewałam, że wysoki poziom androgenów u mnie też mógł coś napaprać, ale ostatnio badałam testosteron i jest prawie w normie...

Powinnam być najszczesliwsza 19 tc synuś rusza się w brzuszku marzenie spełnione ale z mężem od jakiegoś czasu się nie układa od paru dni nie robię nic tylko płacze.Jemu poprostu odpowiadają wszyscy oprócz mnie nawet dziś w niedzielę go nie ma że mną tylko gdzieś tam sobie siedzi.Zastanawiam się poważnie nad zjazdem do Pl do rodziców tylko to teraz wszystko takie trudne i decyzję podjęte zostaną to nie da się cofnąć.
Nie wiem co mam robić nie chce już płakać i się denerwować.Kocham go ale wiem że to nie zawsze wystarcza...

Powinnam być najszczesliwsza 19 tc synuś rusza się w brzuszku marzenie spełnione ale z mężem od jakiegoś czasu się nie układa od paru dni nie robię nic tylko płacze.Jemu poprostu odpowiadają wszyscy oprócz mnie nawet dziś w niedzielę go nie ma że mną tylko gdzieś tam sobie siedzi.Zastanawiam się poważnie nad zjazdem do Pl do rodziców tylko to teraz wszystko takie trudne i decyzję podjęte zostaną to nie da się cofnąć.
Nie wiem co mam robić nie chce już płakać i się denerwować.Kocham bo ale wiem że to nie zawsze wystarcza...
Jakie to wszystko popieprzone...
A próbowałaś z nim rozmawiac na ten temat? Chyba, że urwał się biedak z choinki bo po takiej walce nagle sobie przypomniał, że musi się wyszaleć zanim zostanie ojcem? Boże co z tymi facetami :(

Asia moze tak niestety byc, najpiekniejsze blastocysty okazuja sie genetycznym bublem, moze cos u was byc, pomimo tego ze mlodzi jestescie. Moze masz komorki zlej jakosc , bez genetyki. Nie pakowalabym wiecej kasy w immunologie , tak jak mowisz. Przy kolejnej procedurze zrob moze pgs???Bym jeszcze sprawdzila czy w endometrium nie masz NK ? Bo raz moze sie zdarzyc, ale u Ciebie za kazdym razem ten sam scenariusz.Bedzie gdzies przy labo , mozesz estradiol zbadac. Trzymaj sie kochana, mam nadzieje ze TO nie znowu to samo:(jak co to pisz, jestem w krzakach.

Jesli masz endometrioze to wskazane jest wywolanie menopauzy. Kazde krwawienie okresowe powoduje, ze endomenda wraca. Ja bylam na decapeptylu przez 3 misiace ( wywolal szyuczna menopauze wlasnie), zaraz po nim podeszlam do ivf i udalo sie za pierwszym razem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też brałam decapeptyl przez 3 miesiące i za drugim podejściem się udało. W piątek mam kontrole

Jakie to wszystko popieprzone...
A próbowałaś z nim rozmawiac na ten temat? Chyba, że urwał się biedak z choinki bo po takiej walce nagle sobie przypomniał, że musi się wyszaleć zanim zostanie ojcem? Boże co z tymi facetami :(
Plakalam rozmawialam mowilam spokojnie ze nie chce sie kłócić.To nic nie daje muszę podjąć najważniejsze decyzje w moim życiu określić się sama przed sobą i tego się boję.Caly czas sobie tlumacze że mam dla kogo żyć oprócz niego ale ciężko mi.Zawsze mi każdy mówił że za bardzo za nim jestem ale to pewnie przez to że byliśmy sami.Nic ....nikt mi w tym nie pomoże!!

reklama
Asia moze tak niestety byc, najpiekniejsze blastocysty okazuja sie genetycznym bublem, moze cos u was byc, pomimo tego ze mlodzi jestescie. Moze masz komorki zlej jakosc , bez genetyki. Nie pakowalabym wiecej kasy w immunologie , tak jak mowisz. Przy kolejnej procedurze zrob moze pgs???Bym jeszcze sprawdzila czy w endometrium nie masz NK ? Bo raz moze sie zdarzyc, ale u Ciebie za kazdym razem ten sam scenariusz.Bedzie gdzies przy labo , mozesz estradiol zbadac. Trzymaj sie kochana, mam nadzieje ze TO nie znowu to samo:(jak co to pisz, jestem w krzakach.
Ostatnio badałam estradiol chyba 10dpt, był ok, 16dpt na wizycie endo miało 29mm i cały czas łykam estrofem 3x1 i mam plastry dodatkowo, myślisz, że mimo to mógl jebaniutki polecieć?:confused: leki biorę jak zegarku...
I ten accofil ponoć nie dość że na kiry to i na nk w macicy miał działać cuda... Sama nie wiem kuźwa co robić. Czarna du pa jak nic :/

Do góry