reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czasem podczytuje was ale niezbyt regularnie bo bardzo dużo piszecie [emoji14]
Pisałam tu już kiedyś, że jestem po 4 ICSI w Novum. Mocno zastanawiam się nad jeszcze jedną stymulacją gdyż niedawno zakończyłam leczenie u immunologa.
Pytanie mam zatem do was, jaką klinikę wy polecacie? Chodzi mi o miejsce gdzie mają dobre laboratorium i radzą sobie z trudnymi przypadkami. Tylko proszę nie piszcie że to Novum, bo tam nie ogarniają mnie...
Zaznaczam, jestem otwarta i nie musi to być klinika w Warszawie.
Na oku mam prof Wolczynskiego w Białymstoku, bo znam kilka przypadków przejścia pacjentek z Novum do niego i okazały się sukcesem, dziewczyny są w ciążach albo już urodziły.

reklama
Dziewczyny doradźcie może któraś miała taka sytuacje. Walka o druga ciąże.. po ivf... jestem po dwóch ciążach biochemicznych. Beta wyszła pozytywna. Poniżej wyniki :
06.01 2535
09.01 5290
Wszystkie kalkulatory mówią ze poniżej normy .. ale w różnych artykułach jest zapis ze powyżej 1200-6000 beta podwaja się nawet co 96h
Dziś tj 10.01 zrobiłam kolejna betę 6630. Kalkulator mówi ze w normie ...
I co ja mam o tym sadzić ?
Wariuje mówiąc delikatnie. Ale te z 6 i 9 stycznia to trochę za mało
Pomoże ktoś ?

Moim skromnym zdaniem jest ok-nie masz co wariować :)

Miałam już dwa razy ze w pewnym momencie beta hamowała. I stad te wariacje. Wizyta dopiero w sobotę .
Mam nadzieje ze to może być tez przyczyna dwóch blastusi .. jeden był na usg malutki i może zaczął produkować betę i zahamowal i stad ten mały przyrost.
Człowiek wariuje biorąc pod uwagę ze to mój 8 transfer
Dziękuje za słowa otuchy

Może być też tak jak napisałaś o dwóch zarodkach. Dobrze, że wizytę masz już w sobote, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :). Dużo przeszlas więc musi to zostać wynagrodzone

Moim skromnym zdaniem jest ok-nie masz co wariować :)

Policystyczne jajniki , brak owulacji , jak brałam leki i pęcherzyk był to nie pękał. 4 razy się nie udało wogole . Za 5 razem zrobili mi screatching macicy /taka rana żeby Si łatwiej zagnieżdżał/ i dodatkowo nacięcie otoczki zarodka .
Po tych zabiegach udało się i mam 1,5 toczna córeczkę.
Teraz walka o 2 dziecko. Każda z dwóch prób udana tylko beta zaczynała spadać . Pierwszy raz na wys 50 drugi 3000. Zrobili mi badania genetyczne w kierunku trombofilii i wyszło pozytywnie . Wiec to mogła być przyczyna poronień . Dodatkowo biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe , lutinus , duphaston prolutex encorton estrofem i plastry oesclim ...
I teraz 8 próba , beta wyszła ale kalkulatory mówią ze za mało . Teraz w normie . Oszaleje

Policystyczne jajniki , brak owulacji , jak brałam leki i pęcherzyk był to nie pękał. 4 razy się nie udało wogole . Za 5 razem zrobili mi screatching macicy /taka rana żeby Si łatwiej zagnieżdżał/ i dodatkowo nacięcie otoczki zarodka .
Po tych zabiegach udało się i mam 1,5 toczna córeczkę.
Teraz walka o 2 dziecko. Każda z dwóch prób udana tylko beta zaczynała spadać . Pierwszy raz na wys 50 drugi 3000. Zrobili mi badania genetyczne w kierunku trombofilii i wyszło pozytywnie . Wiec to mogła być przyczyna poronień . Dodatkowo biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe , lutinus , duphaston prolutex encorton estrofem i plastry oesclim ...
I teraz 8 próba , beta wyszła ale kalkulatory mówią ze za mało . Teraz w normie . Oszaleje
A gdzie sie leczysz? Bo ten zestaw lekow taki troche znajomy...

reklama
Jeszcze nie. Mam brać estrofem od drugiego dnia okresu, czyli od jutra. Tak samo mam brać acard od jutra.
o to chodzi ze estradiol zageszcza krew ,dlatego masz to razem z acardem.Jesli sie boisz mocnego krwawienia ,to mozesz tez od trzeciego dnia brac,acard dziala od razu a nie po paru dniach i na tym etapie mysle ze nie ma ogromnego wplywu na powodzoenie.Tyle moge ci poradzic:)

Do góry