reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny doradźcie może któraś miała taka sytuacje. Walka o druga ciąże.. po ivf... jestem po dwóch ciążach biochemicznych. Beta wyszła pozytywna. Poniżej wyniki :
06.01 2535
09.01 5290
Wszystkie kalkulatory mówią ze poniżej normy .. ale w różnych artykułach jest zapis ze powyżej 1200-6000 beta podwaja się nawet co 96h
Dziś tj 10.01 zrobiłam kolejna betę 6630. Kalkulator mówi ze w normie ...
I co ja mam o tym sadzić ?
Wariuje mówiąc delikatnie. Ale te z 6 i 9 stycznia to trochę za mało
Pomoże ktoś ?

Dziewczyny doradźcie może któraś miała taka sytuacje. Walka o druga ciąże.. po ivf... jestem po dwóch ciążach biochemicznych. Beta wyszła pozytywna. Poniżej wyniki :
06.01 2535
09.01 5290
Wszystkie kalkulatory mówią ze poniżej normy .. ale w różnych artykułach jest zapis ze powyżej 1200-6000 beta podwaja się nawet co 96h
Pomoże ktoś ?
Badanie bety na tak wysokim poziomie nie jest już miarodajne. Pierwsza wizyte miałam przy becie 9000tys dlatego tylko usg prawdę Ci powie. Umów się na wizytę. :) Uważam, że wszystko jest ok:)

Ehh niezla sumka. Tez kilka razy po tyle zostawialam w labo albo aptece:/

Ja Asik to w pewnym momencie przestałam już liczyć bo to Mnie dobijało tylko bardziej . żałuje tylko ze nie zrobiłam tych badań przed Bocianem gdzie zostawiłam 20000 zł i straciłam moje Maluchy . Jak dla mnie to ten pakiet powinien być obowiązkowy do ivf tak jak HIV i cała reszta .No ale w tym kraju to za wiele się nie zmieni w najbliższym czasie ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

06.01 2535
09.01 5290
Pomoże ktoś ?

Potwierdzam, w przedziale 1200-6000 może się podwajac do 96h a powyżej 6000 jeszcze wolniej. Oczywiście może też przyrastac szybciej, ale taki przyrost też jest w normie. Ja tak właśnie miałam (zwolnienie przyrostu przy pewnych wartościach) i się wystraszylam, ale wszystko jest dobrze. Nie rób więcej bety, lepiej idź do lekarza niech zobaczy czy wszystko jest na swoim miejscu i Maleństwo dobrze rośnie. Przy takich wartościach najwięcej powie USG :)

Potwierdzam, w przedziale 1200-6000 może się podwajac do 96h a powyżej 6000 jeszcze wolniej. Oczywiście może też przyrastac szybciej, ale taki przyrost też jest w normie. Ja tak właśnie miałam (zwolnienie przyrostu przy pewnych wartościach) i się wystraszylam, ale wszystko jest dobrze. Nie rób więcej bety, lepiej idź do lekarza niech zobaczy czy wszystko jest na swoim miejscu i Maleństwo dobrze rośnie. Przy takich wartościach najwięcej powie USG :)
Miałam już dwa razy ze w pewnym momencie beta hamowała. I stad te wariacje. Wizyta dopiero w sobotę .
Mam nadzieje ze to może być tez przyczyna dwóch blastusi .. jeden był na usg malutki i może zaczął produkować betę i zahamowal i stad ten mały przyrost.
Człowiek wariuje biorąc pod uwagę ze to mój 8 transfer
Dziękuje za słowa otuchy

reklama
Miałam już dwa razy ze w pewnym momencie beta hamowała. I stad te wariacje. Wizyta dopiero w sobotę .
Mam nadzieje ze to może być tez przyczyna dwóch blastusi .. jeden był na usg malutki i może zaczął produkować betę i zahamowal i stad ten mały przyrost.
Człowiek wariuje biorąc pod uwagę ze to mój 8 transfer
Dziękuje za słowa otuchy
Hej! A mozesz powiedziec jakie leki teraz.bierzesz? Z tych 7 transferow tylko 2x byla biochemiczna i nic.wiecej? Jaka u was przyczyna ivf? Pytam bo sama mam.problem, kazdy transfer zaliczony na + tylko strasznie ciulowe te bety i w rezultacie gucio.z tego:(

Do góry