reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam jeszcze jednego jedynego, chcialabym wierzyc ze z niego cos bedzie ale on jest 6cio dniowy, nie wiem jakiej klasy ale nie wyglada na gwiazdora (mam filmik z primo vision). Raczej jakis 3cb, moze gorszy.

pamietasz co mi mowilas??? nie patrz na klase a wiec olej to! Ja wierze ze ta dwojka Cie jeszcze zaskoczy!! [emoji106]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha tak, inaczej, bo beczalam prawie codziennie i mojemu sie nieslusznie obrywalo, do tego w nocy nie spalam i w dzien malo co. Teraz sie wysypiam.po jakies 15godz na dobe to jestem spokojniejsza, tyle ze strach jest wiekszy.
Posmece jeszcze troche. W dzien transferu robil progesteron ok godzine po zaaplikowaniu crinona i wynik wyszedl 18,6 wiec dr mowil ze spoko. A dzisiaj zrobilam przed.lekami i chyba mam winowajce. Wynik 5,88... nawet nie dzwonilam do kliniki tylko pierdyknelam wlasnie prolutex. Mam zapas wiec do tej srody/piatku bede brac a potem zobacze co bedzie, jesli sie stanie cud to niech doktorek pisze recepty.
Jaki maly ten progesteron! Dobrze, ze zbadalas i mialas ten prolutex. To co wczesniej bralas i jakie dawki, ze taki byl spadek przed lekami?

Witajcie
Nie udzielam.sie akywnie na forum tylko podczytuje.
Jestem w trakcie stymulacji po 6 dniacj moje pecherzyki maja od 6-9 mm, ogolnie jest ich 6 , dawki lekow spore, kritki protokol, triche sie dzis podlamalam ze takie male , co myslicie czy jest szansa ze cos,z tego bedzie tzn ze urosna. W ogole to jrstem bardzo bardzo zdenerwowana , wrecz czuje ze fiksuje, jak sobie radzicie z tym stresem bo ja nie moge sie uspokoic.
Julka ,
jestem po trzech stymulacjach z krotkim protokolem. Moj pan doktor zaczynal podgladanie od 9 dnia ,bo mowil i mial przewaznie racje ze bedziemy bladzic we mgle;) Stymulacje mialam przewaznie okolo 12-14 dni,widac bylo np.7 a po punkcji bylo 14.Wszystkiego na USG nie zobaczysz,wiec twoje 6 to nie jest koncowy efekt. Twoje "pecherzyki" beda rosly okolo 2-3 mm dziennie , do punkcji beda sie nadawaly kiedy osiagna 20-24 mm.
Niczym sie na razie nie przejmuj i nie smutaj,to poczatek drogi i stymulacji i tej do twojego cudu.
Jest wszystko ok. I nawet jesli jest i bedzie ich 6 (w co nie wierze) to lepiej miec tyle ladnych i dojrzalych i 20 z czego wiecej niz polowa nie nadaje sie do zaplodnienia. Nie o ilosc tutaj chodzi a o jakosc:):):)

Ostatnia edycja:
@dżoasia jak się czujesz po transferze? W końcu to już drugi dzień. :)
Miałaś transferowane blastki?

@dami @asinka89 Co u Was słychać?
witam no kochana dami był w szpitalu od piatku spuścili mu prawie 6litrow wody wiec musiał zostać w szpitalu do soboty do tego bardzo pożółkł lekarze nic nie mówia a dami martwi sie ze jego wątroba powolinie daje rady.. a ja nie wiem co myśleć... załatwiam tez pielegniarke no itd urzad tez mnie scoga .. kupa wniosków i umów.. powoli szaleje z tego wszystkiego no i przez stres nie potrafie sie wygadać po niemiecku .. ale dziś zrobiłam awanture w kasie chorych... ohh rece opadaja..

witam no kochana dami był w szpitalu od piatku spuścili mu prawie 6litrow wody wiec musiał zostać w szpitalu do soboty do tego bardzo pożółkł lekarze nic nie mówia a dami martwi sie ze jego wątroba powolinie daje rady.. a ja nie wiem co myśleć... załatwiam tez pielegniarke no itd urzad tez mnie scoga .. kupa wniosków i umów.. powoli szaleje z tego wszystkiego no i przez stres nie potrafie sie wygadać po niemiecku .. ale dziś zrobiłam awanture w kasie chorych... ohh rece opadaja..
Asiu jak moge ci w czyms pomoc, przetlumaczyc albo wytlumaczyc pisz na pv:(

Mój dzisiejszy przyrost w normie, jednak bardzo zwolnił :(
10dpt beta 151
12dpt beta 403 (przyrost 160%)
16dpt beta 1702 (przyrost 105%)

Progesteron 9,33 (biorę utrogestan 3x2, dupek 3x2, prolutex x1). Tyle już biorę a on taki słaby :(

Byłam naprawdę dobrej myśli, ale teraz zaczęłam się martwić.

Anne marie I walczaca o szczescie
Dziekuje wam za odpowiedz, moze mam dzis slabszy dzien , poprostu siedze I placze czaly czas,jakos nie raeze sobie z emocjami.
mialam.juz raz stymulacje do in vitro ale przerwana z powodu braku odpowiedzi . Amh tez jest niskie 1.1

10dpt beta 151

Progesteron 9,33 (biorę utrogestan 3x2, dupek 3x2, prolutex x1). Tyle już biorę a on taki słaby :(

Beta wydaje mi się,że jest ok i nie powinnaś się nią martwić, ale progesteron mały :/ co powiedzieli w klinice? Według mnie powinnaś zwiększyć dawki.

reklama
10dpt beta 151

Slonce co ci tu zwolnilo:D
10 dpt 150
12 dpt 300
14 dpt 600
16 dpt 1200 Halooooo ,ty masz 1700 przyrost co 48h o 66 % musi byc ,u ciebie jest wiecej ...albo ja juz nic nie rozumiem:sorry2:

Sobie takie wartosc wymyslilam zeby za duzo nie liczyc.progesteron jest troche cienkio_O

Do góry