reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie, cenowo jest super 5-6 euro, jakościowo i w Novum i Invimedzie mowili ze jest świetnym progesteronem, wygoda bez porównania - żelowe kapsulki rozpuszczają się i działa wręcz nawilżająco a nie poobcierane wszystko od tek krzemionki. No i w razie czego - np krwawienia można go łykać. Mój nr 1.
Ja chce isc na utrogestanie i do tego 1 crinone, 3xdupek i ewentualnie prolutex od bety.
Ciekawe czy jak teraz mam lutinusa to czy mozna by go zmienic na ten utrogestan. Musze mojegi dr zapytac

Nie martw sie kochana:) na pewno tam siedzi jeden bombelek:)
Martwię się bo nawet na głupim wfie nie mogłam ćwiczyć ze względu na wadę serca.. nawet do in vitro musiałam mieć zaświadczenie od mojego kardiologa..
I Pani doktor powiedziała że jak już będę w ciąży to mi propnuje echo serca płodu..

Nie chce żeby ktoś mnie tu źle zrozumiał ale boję się, że bym nie dała rady w bliźniaczej ciąży z sercem...

To bylo po pierwszej procedurze. Po drugiej tez byly kiepskie zarodki i miałam ciaze biochemiczna. Potem zmienilsm klinike i tez srednie zarodki i w tedy chyba bralam witaminy i kolejna 3 klinika i super zarodki. Czy to pomoglo nie wiem. Ale po -tej procedurze, 7 transferze jestem w 6 tc. Tylko ze u mnie doszla immunologia i tak na dobra sprawe tylko dwukrotnie bylam dobrze przygotowana do transferu. Nie zmienia to faktu ze w tej klinice w ktorej jesten i miałam 2 procedury lykalam za pierwszym razem tylko tabketki ulatwiajace implantacje zarodka z tej ferti formuły a za drugim razem kupilam caly zestaw czyli 2vrodzaje tabletek, saszetka do rozpuszczania i jakies ziola. I tak jak mowie mialam piekne zarodki, praktycznie bez fragmentacji z tym ze moim zdaniem GC ma super labolatorium. Ale wejdz sobie na ich strone, zamow zestaw bo do kupienia on jest tylko w Gyncentrum tj. Bielsko, Czestochowa i Katowice ale mozesz zamowic przez internet

Czy to jest to ??

Link do: FERTINEA ZESTAW WSPIERAJĄCY PŁODNOŚĆ 1 MIESIĘCZNA TERAPIA | zaufane-apteki.pl

Jak mozna zapytać ?? Gdzie miałas transfer??

Tak tylko że ja mam wadę serca i każdy lekarz mi powiedzial że nie podalby mi dwoch zarodkow .. Nie chce żeby ktoś mnie tu źle zrozumiał ale zaczęłam się martwić..
Nie nie co ty, wróżenie z bety to jak lanie wosku w Andrzejki. Ja cię rozumiem bo mam swoje powody ze zawsze biore jeden zarodek. Przeżyłam jedna bardzo trudna ciąże która skończyła się w 16 tygodniu. Problem byl genetyczny. I przeraża mnie wizja ze jedno dziecko przestanie się sie rozwijac i będzie zagrażać drugiemu mim ze to cholernie mało prawdopodobne.

A z tym sercem to jasne, jest to przeciwwskazanie do planowego zwiększania prawdopodobieństwa ciazy mnogiej ale jeśli się przytrafi to dzisiejsza medycyna na pewno da sobie radę. Ale jeśli w dzieciństwie mialas wadę serca to kiedy już potwierdzasz serduszko i wszystko będzie pieknie to koniecznie wybierz się do jakiegoś dobrego speca na prenatalne. I potem na echo serca koło 20 tygodnia.

No właśnie, cenowo jest super 5-6 euro, jakościowo i w Novum i Invimedzie mowili ze jest świetnym progesteronem, wygoda bez porównania - żelowe kapsulki rozpuszczają się i działa wręcz nawilżająco a nie poobcierane wszystko od tek krzemionki. No i w razie czego - np krwawienia można go łykać. Mój nr 1.
Ja chce isc na utrogestanie i do tego 1 crinone, 3xdupek i ewentualnie prolutex od bety.

Dużo tego. Sam utrog i dupek nie wystarczą?

reklama
Do góry