reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie, cenowo jest super 5-6 euro, jakościowo i w Novum i Invimedzie mowili ze jest świetnym progesteronem, wygoda bez porównania - żelowe kapsulki rozpuszczają się i działa wręcz nawilżająco a nie poobcierane wszystko od tek krzemionki. No i w razie czego - np krwawienia można go łykać. Mój nr 1.
Ja chce isc na utrogestanie i do tego 1 crinone, 3xdupek i ewentualnie prolutex od bety.
Ciekawe czy jak teraz mam lutinusa to czy mozna by go zmienic na ten utrogestan. Musze mojegi dr zapytac

Nie martw sie kochana:) na pewno tam siedzi jeden bombelek:)
Martwię się bo nawet na głupim wfie nie mogłam ćwiczyć ze względu na wadę serca.. nawet do in vitro musiałam mieć zaświadczenie od mojego kardiologa..
I Pani doktor powiedziała że jak już będę w ciąży to mi propnuje echo serca płodu..

Nie chce żeby ktoś mnie tu źle zrozumiał ale boję się, że bym nie dała rady w bliźniaczej ciąży z sercem...

To bylo po pierwszej procedurze. Po drugiej tez byly kiepskie zarodki i miałam ciaze biochemiczna. Potem zmienilsm klinike i tez srednie zarodki i w tedy chyba bralam witaminy i kolejna 3 klinika i super zarodki. Czy to pomoglo nie wiem. Ale po -tej procedurze, 7 transferze jestem w 6 tc. Tylko ze u mnie doszla immunologia i tak na dobra sprawe tylko dwukrotnie bylam dobrze przygotowana do transferu. Nie zmienia to faktu ze w tej klinice w ktorej jesten i miałam 2 procedury lykalam za pierwszym razem tylko tabketki ulatwiajace implantacje zarodka z tej ferti formuły a za drugim razem kupilam caly zestaw czyli 2vrodzaje tabletek, saszetka do rozpuszczania i jakies ziola. I tak jak mowie mialam piekne zarodki, praktycznie bez fragmentacji z tym ze moim zdaniem GC ma super labolatorium. Ale wejdz sobie na ich strone, zamow zestaw bo do kupienia on jest tylko w Gyncentrum tj. Bielsko, Czestochowa i Katowice ale mozesz zamowic przez internet

Czy to jest to ??

Link do: FERTINEA ZESTAW WSPIERAJĄCY PŁODNOŚĆ 1 MIESIĘCZNA TERAPIA | zaufane-apteki.pl

Jak mozna zapytać ?? Gdzie miałas transfer??

Tak tylko że ja mam wadę serca i każdy lekarz mi powiedzial że nie podalby mi dwoch zarodkow .. Nie chce żeby ktoś mnie tu źle zrozumiał ale zaczęłam się martwić..
Nie nie co ty, wróżenie z bety to jak lanie wosku w Andrzejki. Ja cię rozumiem bo mam swoje powody ze zawsze biore jeden zarodek. Przeżyłam jedna bardzo trudna ciąże która skończyła się w 16 tygodniu. Problem byl genetyczny. I przeraża mnie wizja ze jedno dziecko przestanie się sie rozwijac i będzie zagrażać drugiemu mim ze to cholernie mało prawdopodobne.

A z tym sercem to jasne, jest to przeciwwskazanie do planowego zwiększania prawdopodobieństwa ciazy mnogiej ale jeśli się przytrafi to dzisiejsza medycyna na pewno da sobie radę. Ale jeśli w dzieciństwie mialas wadę serca to kiedy już potwierdzasz serduszko i wszystko będzie pieknie to koniecznie wybierz się do jakiegoś dobrego speca na prenatalne. I potem na echo serca koło 20 tygodnia.

No właśnie, cenowo jest super 5-6 euro, jakościowo i w Novum i Invimedzie mowili ze jest świetnym progesteronem, wygoda bez porównania - żelowe kapsulki rozpuszczają się i działa wręcz nawilżająco a nie poobcierane wszystko od tek krzemionki. No i w razie czego - np krwawienia można go łykać. Mój nr 1.
Ja chce isc na utrogestanie i do tego 1 crinone, 3xdupek i ewentualnie prolutex od bety.

Dużo tego. Sam utrog i dupek nie wystarczą?

reklama
Do góry