reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No, no...bo doktorek w piórka obrośnie:D
A jakie muszą być odstępy między szczepieniami?
I którą opcję on w Twoim przypadku proponuje (bo biorąc pod uwagę powiązania Twojego dr i jego żony z immunoglobulinam to raczej wiadomo co powie o P i jego szczepieniach :p)
Co 3 tygodnie, jesli sie zdecyduję na nie to bede celowac gdzies w okolice 14 grudnia z pierwszym, do tego dodac 9 tyg bo po trzecim szczepieniu tez trzeba 3 tyg odczekac do transferu i wychodzi mi, ze bede wtedy jakos na poczatku cyklu, wiec do transferu od dzis jeszcze by bylo jakies 3 miesiace. Zayebyscie dlugo... :(

Widać pecherzyk ciążowy, na tym etapie niczego więcej spodziewać się nie można. Co do bety to ważne, żeby mieściła się w widelkach dla danego tygodnia (na wyniku powinny być widelki). U mnie beta jest większa, ale to dlatego, że implantacja była bardzo szybko.
U mnie nie ma widelek niestety... A mialas podana 3dniowa czy 5dniowa?

Co 3 tygodnie, jesli sie zdecyduję na nie to bede celowac gdzies w okolice 14 grudnia z pierwszym, do tego dodac 9 tyg bo po trzecim szczepieniu tez trzeba 3 tyg odczekac do transferu i wychodzi mi, ze bede wtedy jakos na poczatku cyklu, wiec do transferu od dzis jeszcze by bylo jakies 3 miesiace. Zayebyscie dlugo... :(
Ale wtedy za jakieś 12 -13 tygodni obwieścisz nam, ze beta pozytywna i za jakieś 8,5 miesiąc będzie. Tego różowy bobasek :D

A ja wlasnie dostalam maila z terminem kolejnej wizyty na 21.12. Bedzie usg i jak sie zdecydujemy to biopsja kosmowki. Z biopsji rezygnujemy ale moze uda mi sie wyprosic badanie nifty. Teraz to sie dopiero nerwy o zdrowie maluszka zaczna..

W łodzi szczepia co 3 tygodnie czyli seria zajmuje 9 tygodni, szczepionka kosztuje 600 zl, przynajmniej tyle placilam w sierpniu jesli to jest z krwi meza bo pullowane sa drozsze, a w Krakowie szczepia co tygodnie,koszt jednej szczepionki tam to 880 zl. Moim zdaniem dla @dzoasi lepiej byloby szczepic sie w Krakowie z tym ze wiazalobysie to z koniecznością wizyty u dr Sachy i mozliwe zrobienie dodatkowych badan bo pn chyba glownie przy szczepieniach sie allo mlrami sugeruje.z drugiej strony jak chcialam.sie doszczepic to w Krakowie musialabym dlugo czekac a w Lodzi mialam duzo szybciej
Juz nie bede latac po krakowie, mam serdecznie dosc opowiadania mojej historii wszedzie... :/ jesli sie zdecyduje to zostaje lodz:) zreszta znowu nie wiadomo ile sie w krk czeka na te szczepienia, ile na wiz do sachy... bez sensu:)

reklama
Do góry