reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No, no...bo doktorek w piórka obrośnie:D
A jakie muszą być odstępy między szczepieniami?
I którą opcję on w Twoim przypadku proponuje (bo biorąc pod uwagę powiązania Twojego dr i jego żony z immunoglobulinam to raczej wiadomo co powie o P i jego szczepieniach :p)
Co 3 tygodnie, jesli sie zdecyduję na nie to bede celowac gdzies w okolice 14 grudnia z pierwszym, do tego dodac 9 tyg bo po trzecim szczepieniu tez trzeba 3 tyg odczekac do transferu i wychodzi mi, ze bede wtedy jakos na poczatku cyklu, wiec do transferu od dzis jeszcze by bylo jakies 3 miesiace. Zayebyscie dlugo... :(

Widać pecherzyk ciążowy, na tym etapie niczego więcej spodziewać się nie można. Co do bety to ważne, żeby mieściła się w widelkach dla danego tygodnia (na wyniku powinny być widelki). U mnie beta jest większa, ale to dlatego, że implantacja była bardzo szybko.
U mnie nie ma widelek niestety... A mialas podana 3dniowa czy 5dniowa?

Co 3 tygodnie, jesli sie zdecyduję na nie to bede celowac gdzies w okolice 14 grudnia z pierwszym, do tego dodac 9 tyg bo po trzecim szczepieniu tez trzeba 3 tyg odczekac do transferu i wychodzi mi, ze bede wtedy jakos na poczatku cyklu, wiec do transferu od dzis jeszcze by bylo jakies 3 miesiace. Zayebyscie dlugo... :(
Ale wtedy za jakieś 12 -13 tygodni obwieścisz nam, ze beta pozytywna i za jakieś 8,5 miesiąc będzie. Tego różowy bobasek :D

A ja wlasnie dostalam maila z terminem kolejnej wizyty na 21.12. Bedzie usg i jak sie zdecydujemy to biopsja kosmowki. Z biopsji rezygnujemy ale moze uda mi sie wyprosic badanie nifty. Teraz to sie dopiero nerwy o zdrowie maluszka zaczna..

W łodzi szczepia co 3 tygodnie czyli seria zajmuje 9 tygodni, szczepionka kosztuje 600 zl, przynajmniej tyle placilam w sierpniu jesli to jest z krwi meza bo pullowane sa drozsze, a w Krakowie szczepia co tygodnie,koszt jednej szczepionki tam to 880 zl. Moim zdaniem dla @dzoasi lepiej byloby szczepic sie w Krakowie z tym ze wiazalobysie to z koniecznością wizyty u dr Sachy i mozliwe zrobienie dodatkowych badan bo pn chyba glownie przy szczepieniach sie allo mlrami sugeruje.z drugiej strony jak chcialam.sie doszczepic to w Krakowie musialabym dlugo czekac a w Lodzi mialam duzo szybciej
Juz nie bede latac po krakowie, mam serdecznie dosc opowiadania mojej historii wszedzie... :/ jesli sie zdecyduje to zostaje lodz:) zreszta znowu nie wiadomo ile sie w krk czeka na te szczepienia, ile na wiz do sachy... bez sensu:)

reklama
Do góry