reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Asiu Hmm co do szczepień wiem z forum że można sobie nimi zaszkodzić niż pomóc i później może być jeszcze większy problem z zajściem niż przed . Wiesz Paśnik kiedyś mi powiedział ze immuno to taka loteria i nic nie jest pewne ani nie można nic przewidzieć bo nie wiadomo jak organizm zareaguje na dane leczenie .Pamietam jak mu dziękowałam a on z taka pokora i skromnością mówi niech Pani nie dziękuje bo Ja nie mogę Pani nic obiecać ale próbować będziemy . I jedno i drugie tak jak pisałaś to koszty i tu tez trzeba wiedzieć na czym się stoi . W sumie to chyba masz teraz jeszcze większego bakcyla niż przed .... No u Mnie na te cytokiny brałam leki immunosupresyjne przed transferem trzy naraz i to za grosze wiec nawet nie kminilam o innym rozwiązaniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi dzis mowil, ze sa bezpieczne i nie ma raczej skutkow ubocznych, i ze dobre dla naszego organizmujest to, ze stosunkowo krotko dzialaja. A o tym ze mozna sobie zaszkodzic to mnie zaskoczylas! To teraz jeszcze twardszy orzech mam do zgryzienia... ale przynajmniej jak mi w pon gin powie to samo to nie bede myslec ze kituje. Ja sterydy chcialabym ominac, tyle tylko powiedzial ze nie wolno brac encortonu jak sie szczepi. Jak mi sie mozg nie przegrzeje od myslenia to bedzie dobrze;)

reklama
A ja wlasnie dostalam maila z terminem kolejnej wizyty na 21.12. Bedzie usg i jak sie zdecydujemy to biopsja kosmowki. Z biopsji rezygnujemy ale moze uda mi sie wyprosic badanie nifty. Teraz to sie dopiero nerwy o zdrowie maluszka zaczna..

Wiem, że przez wzgląd na doświadczenia bardzo się stresujesz. Bądź jednak dobrej myśli :). Do 21 już w sumie niedużo czasu.

Mi dzis mowil, ze sa bezpieczne i nie ma raczej skutkow ubocznych, i ze dobre dla naszego organizmujest to, ze stosunkowo krotko dzialaja. A o tym ze mozna sobie zaszkodzic to mnie zaskoczylas! To teraz jeszcze twardszy orzech mam do zgryzienia... ale przynajmniej jak mi w pon gin powie to samo to nie bede myslec ze kituje. Ja sterydy chcialabym ominac, tyle tylko powiedzial ze nie wolno brac encortonu jak sie szczepi. Jak mi sie mozg nie przegrzeje od myslenia to bedzie dobrze;)

Allo mlr masz jakie? To wiem ze Encorton wyklucza szczepienia .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Musisz spokojnie wszystko przemyśleć... może ewentualnie jeszcze swojej tej dobrej gin podpytaj o te szczepienia??
Co 3 tygodnie, jesli sie zdecyduję na nie to bede celowac gdzies w okolice 14 grudnia z pierwszym, do tego dodac 9 tyg bo po trzecim szczepieniu tez trzeba 3 tyg odczekac do transferu i wychodzi mi, ze bede wtedy jakos na poczatku cyklu, wiec do transferu od dzis jeszcze by bylo jakies 3 miesiace. Zayebyscie dlugo... :(

A ja wlasnie dostalam maila z terminem kolejnej wizyty na 21.12. Bedzie usg i jak sie zdecydujemy to biopsja kosmowki. Z biopsji rezygnujemy ale moze uda mi sie wyprosic badanie nifty. Teraz to sie dopiero nerwy o zdrowie maluszka zaczna..
Trzymam kciuki i wierzę calyme sercem ze wszystko bedzie dobrze i Maleństwo zdrowo sie bedzie rozwijac :-)

reklama
Do góry