reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dziewczynki mam pytanie.. miałam po punkcji brac Encorton ale po transferze kazali mi go odstawic.. Czy nie powinnam go bracdo bety?? Jak Wy miałyście? Przeciez on jest na podstawowe problemy immunologiczne wiec mysle ze powinno sie go przyjmowac do bety az...
Ja brałam do 12 tygodnia Encorton i odstawić miałam

reklama
dziewczynki mam pytanie.. miałam po punkcji brac Encorton ale po transferze kazali mi go odstawic.. Czy nie powinnam go bracdo bety?? Jak Wy miałyście? Przeciez on jest na podstawowe problemy immunologiczne wiec mysle ze powinno sie go przyjmowac do bety az...
A dodam że problemów immunologicznych nie miałam żądnych chyba dany po prostu tak na zapas ;)

A no i powinnaś już zacząć brać Acard, ja osobiście biore rano i wieczorem.

Wiem ze niektórzy lekarze mówią ze powyżej 10 to a wysoko, ale są tacy co mówią żeby sie tym wcale a wcale nie pojmować jeżeli jest w normie, a Twoja jest. Ja uważam ze możesz sobie pomoc to to zrób, jak będziesz miała w okolicy 8-9 to bedzie super. A jak wdrożyło to wszystko to nie bedzie problemu i Ci spadnie zobaczysz.
A już Acard? Bo mi lekarka (co prawda zwykła ginekolog, nie mój prowadzący IVF) mówiła, żeby nie brać Acardu przed punkcją bo rozrzedzę krew i w czasie punkcji mogłoby być krwawienie...

No i witamy się z ciociami forumowymi.
Dzis o godzinie 10:59 i 11:00 przytuliłam Przemka (2350g i 49cm) oraz Sebastianka (3kg i 52cm). Przemek dostał 10pkt ale jest na obserwacji na noworodkach bo jak to pani powiedział pomrukuje i muszą go poobesrwowac, miałam go przy sobie gdzieś na godzinkę i tylko póki co jego mam zdjęcie. Jeśli chodzi o Sebastianka to dostał 8pkt niestety problemy z płuckami nie chciał za bardzo sam oddychać i wzięli go na patologie noworodków i tam jest podłączony do urządzenia które pomaga mu oddychać, ale podobno płuca podjęły współpracę i jest coraz lepiej.
A oto przesyłam Wam zdjęcie Przemka a jutro odwiedzę Sebusia to może uda się i jemu zrobić zdjęcie.
Gratuluję i zdrówka dla całej waszej trójki. :)

hej dziewczyny wrocilismy własnie z kliniki :) dwa kropki przytulone mam nadzieje ze zostana znami...a co do picia przed transferem kazano mi pojsc siku... hmm jeden kropek 4komorkowy drugi 10 zobaczymy co to bedzie hihi ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry