reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja kariotypy a mąż CFTR bo cześć genetyki zrobił już wcześniej. Zastanawiam się też czy na własną rękę nie zrobię sobie NK i tej mutacji mthfr? Co sądzicie?
rób :) ja dziś się kontaktowałam z synevo i tam robią te badania które zalecił Paśnik :)
takie info dostałam:

· Test CBA - ocena cytokin Th1/Th2 - 375,00 zł – czas oczekiwania na wynik do 15 dni roboczych Na pobranie zapraszam od poniedziałku do czwartku

· Test limfocytotoksyczny (LCT) - 160,00 zł – czas oczekiwania na wynik do 15 dni roboczych. Krew najlepiej jest pobrać na czczo lub przynajmniej 3 godziny po ostatnim posiłku. Nie należy przed badaniem przyjmować leków przeciwzapalnych: sterydowych i niesterydowych

· test IMK - Subpopulacje limfocytów - panel (CD4, CD8, CD3, CD19, NK) - 380,00 zł – czas oczekiwania na wynik do 15 dni roboczych

więc jak chcesz to zrób, będziesz miała jedną rzecz więcej do odhaczenia przed kolejnym podejściem :)

reklama
rób :) ja dziś się kontaktowałam z synevo i tam robią te badania które zalecił Paśnik :)
takie info dostałam:

· Test CBA - ocena cytokin Th1/Th2 - 375,00 zł – czas oczekiwania na wynik do 15 dni roboczych Na pobranie zapraszam od poniedziałku do czwartku

· Test limfocytotoksyczny (LCT) - 160,00 zł – czas oczekiwania na wynik do 15 dni roboczych. Krew najlepiej jest pobrać na czczo lub przynajmniej 3 godziny po ostatnim posiłku. Nie należy przed badaniem przyjmować leków przeciwzapalnych: sterydowych i niesterydowych

· test IMK - Subpopulacje limfocytów - panel (CD4, CD8, CD3, CD19, NK) - 380,00 zł – czas oczekiwania na wynik do 15 dni roboczych

więc jak chcesz to zrób, będziesz miała jedną rzecz więcej do odhaczenia przed kolejnym podejściem :)
Sporo tego...

Dziewczyny mam pytanie. Czy gonapeptyl mam robic rano zawsze o tej samej porze? Czy moga byc jakies odhylenia godzine/dwie? Bo maz czasami musi wczesniej wyjechac a to on robi mi zastrzyki...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
nie odważysz się sama? gonapeptyl to chyba najbardziej lajtowy zastrzyk z tych wszystkich ;) myślę, że godzinka to żadna różnica, ale więcej... hmm sama nie wiem, może tak do półtorej godziny bym zrobiła, ale więcej chyba nie :) ewentualnie jeśli raz wcześniej to potem już tylko o tej wcześniejszej porze.

Kurde dziewczyny normalnie się zestresowalam jutrzejszym badaniem bety .... oczywiście wzięłam i powtórzyłam dzisiaj jeszcze raz test wiem może trochę nienormalne ale już wariuje od tego i znowu blada kreska po czasie ciemna widoczna .ostatnio na betę szłam pełna nadzieji a było dużo rozczarowanie

Kurde dziewczyny normalnie się zestresowalam jutrzejszym badaniem bety .... oczywiście wzięłam i powtórzyłam dzisiaj jeszcze raz test wiem może trochę nienormalne ale już wariuje od tego i znowu blada kreska po czasie ciemna widoczna .ostatnio na betę szłam pełna nadzieji a było dużo rozczarowanie
jest dobrze kochana, jutro zrób na CITO i będziesz szybciej miała wynik ;) nie jesteś czasem z Krakowa? :D bo ja w jednym labo mam wyniki po 2 godzinach, bez mówienia, że chcę na cito ;)

jest dobrze kochana, jutro zrób na CITO i będziesz szybciej miała wynik ;) nie jesteś czasem z Krakowa? :D bo ja w jednym labo mam wyniki po 2 godzinach, bez mówienia, że chcę na cito ;)
Nie kochana ja mieszka pod czestochowa :) ale dzwoniłam dzisiaj do labo i powiedzieli ze rano zrobię to po południu będą . Ja nawet dzisiaj M nie powiedziałam o tych testach on to z tych co mówią zawsze żeby nie panikować i nie robić tak wcześnie testu

Nie kochana ja mieszka pod czestochowa :) ale dzwoniłam dzisiaj do labo i powiedzieli ze rano zrobię to po południu będą . Ja nawet dzisiaj M nie powiedziałam o tych testach on to z tych co mówią zawsze żeby nie panikować i nie robić tak wcześnie testu
bo tak naprawdę to on się stresuje tak samo jak ty, tylko pewnie tego nie mówi ;)

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy gonapeptyl mam robic rano zawsze o tej samej porze? Czy moga byc jakies odhylenia godzine/dwie? Bo maz czasami musi wczesniej wyjechac a to on robi mi zastrzyki...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja staralam sie dokladnie robic wieczorem o wskazanej porze ale powiedziano mi, ze godzinne odchylenie nie wplynie na caloksztalt, wiec nie przejmowalabym sie bardzo ale starala robic w miare punktualnie.

Do góry