reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurde dziewczyny normalnie się zestresowalam jutrzejszym badaniem bety .... oczywiście wzięłam i powtórzyłam dzisiaj jeszcze raz test wiem może trochę nienormalne ale już wariuje od tego i znowu blada kreska po czasie ciemna widoczna .ostatnio na betę szłam pełna nadzieji a było dużo rozczarowanie
W ciazy jestes na pewno skoro test jest pozytywny. Ja tez sie boje bety i powtarzam testy. Ty robisz juz jutro, ja dopiero w piatek i jeszcze jutro sie testem bede ratowac i patrzec z nadzieja, ze bedzie ciemniejsza. Kazda z nas boi sie porazki i stresu nie da sie uniknac. Rob badanie na cito, zebym do wieczora na wynik nie musiala czekac :p

reklama
Helikopter wyszedł mi 1,83 a mojemu 1,27.
Dr Paśnik powiedział że nie trzeba tego leczyć, bo to wskazuje na jakieś stare zakażenie z którym organizm sobie już poradził.
Dzisiejsza wizyta...no cóż. Spodziewałam się starszego, brzuchatego, siwego jegomościa a tu takie zaskoczenie:biggrin2:
Zlecił mi tylko dwa badania, które już miałam, ale chce zobaczyć jak to wygląda po ciąży (nk i coś jeszcze). I wizyta za miesiąc i będziemy debatować co dalej (chyba się będzie skłaniał w stronę szczepieńo_O).
cba lub mlr? a ja dzisiaj zrobiłam tego helikoptera bo byłam w diagnostyce i tak się zastanawiałam co by sobie jeszcze dobadać :p tylko durna pała zapomniała, że 2 tyg temu brała antybiotyk i nie wiem jaki to mogło mieć na niego wpływ ale wyszło 0,43 czyli chyba ujemny (tak w ogóle to po kilku godzinach miałam wynik :p) ale skoro u Ciebie wyszedł grubo ponad 1,5 to może i u mnie nie jest tak źle i nie będę musiała leczyć...
No widzisz, to zaskoczenie dokładnie takie jak u mnie, a nawet bardziej jak u mojego M :D Dr mówił coś o tych szczepieniach czy sama tak wnioskujesz? :)

tak zwiadowczo, bo znajoma po stymulowanym cyklu (z mojego polecenia u tej mojej dr) ale po naturalsie - zaszła w ciążę, dziś jest 28 dzień po ovitrellu, wg pierwszej bety to mniej więcej tak jak u nas 20 dpt i dziś była na usg, był pęcherzyk, ale zarodka jeszcze nie i ona się trochę zestresowała a ja tak gdybam i mam nadzieję, że jakoś ja uspokoję :)

Moze za wczesnie ? Ja bylam Tydz temu to byl 5tydz 5 dni i tez tylko pecherzyk ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

to też zależy o której dziś brałaś :) a jeśli jutro zrobisz np o 4.30, to pojutrze bym zrobiła o 4.45, potem o 5 itd, maksymalnie o 15 min dziennie przedłużać, żeby nie było zbyt długich przerw, na pewno nie robiłabym o 4.30, potem o 6 i potem o 7.30 bo to jak dla mnie za długo - ale to takie moje gdybania, nie wiem co na to lekarze, ale raczej zalecają o tej samej stałej porze. Ja miałam max 15 min różnicy przez całą stymulację ;)
No to musze sie wziac za siebie i robic o stalej porze. Bo dopiero 3 dzien gonapeptylu a juz mialam pol godzinne roznice. Mam nadzieje ze nie narobilam sobie kuku..
Od jutra stala pora. I trudno. Bede robic sama. Moze nie zemdleje...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

tak jej właśnie napisałam, ale jakoś i we mnie brak wiary po moich przejściach. Ale myślę, że u niej będzie ok ;) dzięki za odp

Skoro liv widziala serce 26 dpt u mnie to JuZ wigole dalej ( tak tam robia pozniej) to na bank kolezanka ma prcherzyk I za Tydz serduszko itd ;)) sama czekam cierpliwie ...
Uspokoj kolezanke napewbo wszy ok ;)

No to musze sie wziac za siebie i robic o stalej porze. Bo dopiero 3 dzien gonapeptylu a juz mialam pol godzinne roznice. Mam nadzieje ze nie narobilam sobie kuku..
Od jutra stala pora. I trudno. Bede robic sama. Moze nie zemdleje...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
miałaś do mnie jeździć :laugh2:
a tak serio to naprawdę nic strasznego, mi tego normalnie brakuje, chyba jestem nienormalna, ale wtedy miałam świadomość, że coś robię, coś sie dzieje a teraz kuźwa tylko patrzę jak mi grażka kwitnie:oo_O:baffled:

Skoro liv widziala serce 26 dpt u mnie to JuZ wigole dalej ( tak tam robia pozniej) to na bank kolezanka ma prcherzyk I za Tydz serduszko itd ;)) sama czekam cierpliwie ...
Uspokoj kolezanke napewbo wszy ok ;)

tylko, że ona widziała pęcherzyk bez cienia nawet zarodka i to mnie też trochę martwi, a ta nasza dr ma najlepszy sprzęt jaki chyba jest dostępny u nas, nawet w mojej klinice od ivf maja o 2 generacje starszy...

reklama
tylko, że ona widziała pęcherzyk bez cienia nawet zarodka i to mnie też trochę martwi, a ta nasza dr ma najlepszy sprzęt jaki chyba jest dostępny u nas, nawet w mojej klinice od ivf maja o 2 generacje starszy...
Ja dopiero 33dpt dowiedziałam się ze jest zarodek i serduszko...23dpt lekarz też widział tylko rozmazany pęcherzyk

---31tc---

Do góry