reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kurde dziewczyny normalnie się zestresowalam jutrzejszym badaniem bety .... oczywiście wzięłam i powtórzyłam dzisiaj jeszcze raz test wiem może trochę nienormalne ale już wariuje od tego i znowu blada kreska po czasie ciemna widoczna .ostatnio na betę szłam pełna nadzieji a było dużo rozczarowanie
W ciazy jestes na pewno skoro test jest pozytywny. Ja tez sie boje bety i powtarzam testy. Ty robisz juz jutro, ja dopiero w piatek i jeszcze jutro sie testem bede ratowac i patrzec z nadzieja, ze bedzie ciemniejsza. Kazda z nas boi sie porazki i stresu nie da sie uniknac. Rob badanie na cito, zebym do wieczora na wynik nie musiala czekac :p

reklama
Helikopter wyszedł mi 1,83 a mojemu 1,27.
Dr Paśnik powiedział że nie trzeba tego leczyć, bo to wskazuje na jakieś stare zakażenie z którym organizm sobie już poradził.
Dzisiejsza wizyta...no cóż. Spodziewałam się starszego, brzuchatego, siwego jegomościa a tu takie zaskoczenie:biggrin2:
Zlecił mi tylko dwa badania, które już miałam, ale chce zobaczyć jak to wygląda po ciąży (nk i coś jeszcze). I wizyta za miesiąc i będziemy debatować co dalej (chyba się będzie skłaniał w stronę szczepieńo_O).
cba lub mlr? a ja dzisiaj zrobiłam tego helikoptera bo byłam w diagnostyce i tak się zastanawiałam co by sobie jeszcze dobadać :p tylko durna pała zapomniała, że 2 tyg temu brała antybiotyk i nie wiem jaki to mogło mieć na niego wpływ ale wyszło 0,43 czyli chyba ujemny (tak w ogóle to po kilku godzinach miałam wynik :p) ale skoro u Ciebie wyszedł grubo ponad 1,5 to może i u mnie nie jest tak źle i nie będę musiała leczyć...
No widzisz, to zaskoczenie dokładnie takie jak u mnie, a nawet bardziej jak u mojego M :D Dr mówił coś o tych szczepieniach czy sama tak wnioskujesz? :)

tak zwiadowczo, bo znajoma po stymulowanym cyklu (z mojego polecenia u tej mojej dr) ale po naturalsie - zaszła w ciążę, dziś jest 28 dzień po ovitrellu, wg pierwszej bety to mniej więcej tak jak u nas 20 dpt i dziś była na usg, był pęcherzyk, ale zarodka jeszcze nie i ona się trochę zestresowała a ja tak gdybam i mam nadzieję, że jakoś ja uspokoję :)

Moze za wczesnie ? Ja bylam Tydz temu to byl 5tydz 5 dni i tez tylko pecherzyk ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

to też zależy o której dziś brałaś :) a jeśli jutro zrobisz np o 4.30, to pojutrze bym zrobiła o 4.45, potem o 5 itd, maksymalnie o 15 min dziennie przedłużać, żeby nie było zbyt długich przerw, na pewno nie robiłabym o 4.30, potem o 6 i potem o 7.30 bo to jak dla mnie za długo - ale to takie moje gdybania, nie wiem co na to lekarze, ale raczej zalecają o tej samej stałej porze. Ja miałam max 15 min różnicy przez całą stymulację ;)
No to musze sie wziac za siebie i robic o stalej porze. Bo dopiero 3 dzien gonapeptylu a juz mialam pol godzinne roznice. Mam nadzieje ze nie narobilam sobie kuku..
Od jutra stala pora. I trudno. Bede robic sama. Moze nie zemdleje...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

tak jej właśnie napisałam, ale jakoś i we mnie brak wiary po moich przejściach. Ale myślę, że u niej będzie ok ;) dzięki za odp

Skoro liv widziala serce 26 dpt u mnie to JuZ wigole dalej ( tak tam robia pozniej) to na bank kolezanka ma prcherzyk I za Tydz serduszko itd ;)) sama czekam cierpliwie ...
Uspokoj kolezanke napewbo wszy ok ;)

No to musze sie wziac za siebie i robic o stalej porze. Bo dopiero 3 dzien gonapeptylu a juz mialam pol godzinne roznice. Mam nadzieje ze nie narobilam sobie kuku..
Od jutra stala pora. I trudno. Bede robic sama. Moze nie zemdleje...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
miałaś do mnie jeździć :laugh2:
a tak serio to naprawdę nic strasznego, mi tego normalnie brakuje, chyba jestem nienormalna, ale wtedy miałam świadomość, że coś robię, coś sie dzieje a teraz kuźwa tylko patrzę jak mi grażka kwitnie:oo_O:baffled:

Skoro liv widziala serce 26 dpt u mnie to JuZ wigole dalej ( tak tam robia pozniej) to na bank kolezanka ma prcherzyk I za Tydz serduszko itd ;)) sama czekam cierpliwie ...
Uspokoj kolezanke napewbo wszy ok ;)

tylko, że ona widziała pęcherzyk bez cienia nawet zarodka i to mnie też trochę martwi, a ta nasza dr ma najlepszy sprzęt jaki chyba jest dostępny u nas, nawet w mojej klinice od ivf maja o 2 generacje starszy...

reklama
tylko, że ona widziała pęcherzyk bez cienia nawet zarodka i to mnie też trochę martwi, a ta nasza dr ma najlepszy sprzęt jaki chyba jest dostępny u nas, nawet w mojej klinice od ivf maja o 2 generacje starszy...
Ja dopiero 33dpt dowiedziałam się ze jest zarodek i serduszko...23dpt lekarz też widział tylko rozmazany pęcherzyk

---31tc---

Do góry