reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie kochana dalej mam ten katar jak nie wiem co i stan podgoraczkowy ledwo mówię cały dzień w łóżku i tylko wstaje jeść wypilam już chyba z 4 herbaty z cytryną inhalacje 2 razy i paracetamol biorę na noc aby gorączka mi nie przeszkodziła w śnie hehe i jak spie to się przebudzam i tak jjak by cos mnie dusilo już jakieś schizy mam hehe do tego jeszcze okres mnie wykańcza i ledwo trybie a jutro M jedzie na Litwę i chciałam z nim jechac ale to chyba zly pomysł
oj to chyba zły pomysł. Wyleż sie w wyrku. mi pomaga zestaw zawsze: polopiryna na noc a w dzien tabcin.

ja mam to samo po jednej nieudanej próbie mam świra..widze matki z dziecmi płacze..wczoraj widziałam znajomą ktora jest w ciazy i paliła papierosy na moje upomnienie powiedziała przeciez dziecku nic nie bedzie..a ja sie popłakałam...my tutaj tyle musimy wycierpiec przejsc..mam jeszcze 2 próby bije sie ze nic z tego nie wyjdzie..a pieniedzy na wiecej nie bedzie... :( mam mefa doła,nie wiem jak sobie z nim poradzić..
Wiem, jest ciężko i z próby na próbę ciężej. Ta moja szczęśliwa była 2 . Przy pierwszej nie miałam nawet jednego zarodka do transferu:no2:Ale dopóki jest szansa trzeba myśleć pozytywnie. Ja mam 37 lat a Ty z pewnością jesteś dużo młodsza masz czas ... nawet na zaoszczędzenie jesli te dwie proby by zawiodły - czego Ci nie zycze . Wiem ze chcialo by sie juz i teraz ale trzeba cierpliwości. Trzymam kciuki

Super, że tak wyszło i przekazujesz same dobre wiadomości :). Ja miałam w tym cyklu histeroskopie. Nie w Novum, ale robiona przez tego samego lekarza (podobno wielki specjalista w tym zakresie). Histero działa jak scratching endometrium i mi dodatkowo przyspieszyła przyjście @ (bardzo mnie to cieszy). Orientowalam się też w Novum-na ich stronie jest lista badań które trzeba mieć i jakie są ich terminy ważności-koniecznie to sprawdź i ewentualnie uzupełnij żebyś mogła podejść już teraz. Cenowo oczywisci kosztuje ale co zrobić. Ja akurat przeszłam badanie dosyć dobrze (pod narkoza, potem nic nie bolalo, nie musiałam brac proszków, praktycznie nie plamilam). Wynik od razu a na wyniki badań endometrium (histopatologiczne i hisochemiczne trzeba trochę czekać).
zatem od przyjmuje ten lekarz tez gdzies w szpitalu?

Wiem, jest ciężko i z próby na próbę ciężej. Ta moja szczęśliwa była 2 . Przy pierwszej nie miałam nawet jednego zarodka do transferu:no2:Ale dopóki jest szansa trzeba myśleć pozytywnie. Ja mam 37 lat a Ty z pewnością jesteś dużo młodsza masz czas ... nawet na zaoszczędzenie jesli te dwie proby by zawiodły - czego Ci nie zycze . Wiem ze chcialo by sie juz i teraz ale trzeba cierpliwości. Trzymam kciuki
Kochana każda z nas ma ten problem
.pierwszym razem miałam 12 jajek w ty 2 zarodki gdzie jedna próba nie udana,a drugi obumarl! 2 podejście 5 jajek zero zarodków! 3 podejście 3 zarodki w tym jeden podwójny! 2 próby nie udane a teraz jestem po transferze ostatnich 2 zarodków. Ciekawo czy przyklei się... Wiem co czujesz... Każdy myśli,że invitro da nam dziecko za pierwszym razem

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Uchyl Rabka tajemnicy! Jaki plan? Może ukradne

przede wszystkim kazał zbadac to co nigdy nie zostało zbadane a powinnam. Mój wiek 38 lat i niezbadliminp. jakosci jajec. do tego na usg zobaczylprawdopodobnepoczatki endometrium. Złe protokoły miałam i złe dawki stymulacji wczesniej. Zła decyzja np. braku transferu przy2 pecherzykach boja wiecej moge niemiec bo amh 0,29.
plan taki ze badania teraz i histero i od razu stymulacja metoda imsi i powiedzial ze zrobi wszystko zebym w grudniu byla w ciazy :)

reklama
przede wszystkim kazał zbadac to co nigdy nie zostało zbadane a powinnam. Mój wiek 38 lat i niezbadliminp. jakosci jajec. do tego na usg zobaczylprawdopodobnepoczatki endometrium. Złe protokoły miałam i złe dawki stymulacji wczesniej. Zła decyzja np. braku transferu przy2 pecherzykach boja wiecej moge niemiec bo amh 0,29.
plan taki ze badania teraz i histero i od razu stymulacja metoda imsi i powiedzial ze zrobi wszystko zebym w grudniu byla w ciazy :)
Oo matko żeby mnie ktoś tak po polsku poprowadził

Do góry