oj nie wiem z tą polopirynąNie wiem czy polopirine może brać na parę tygodni przed podejściem kolejnym ? Dlatego nie brałam tylko paracetamol biorę jestem tak słaba ze tylko jem i leżę i musiałam do sklepu jechać bo chleb mi sie skończył kiepsko się czuje Ale mam nadzieję że jutro będzie lepiej
reklama
Szczescie1986
Fanka BB :)
Dokładnie tak jest. Tutaj ukrywam w robocie dlaczego tak ciągle znikam nie mówiąc już co byłoby gdybym śmigala do Polski. Zresztą mam tutaj refundacjeahh przykro mi. Niektóre dziewczyny do PL lataja na leczenie, ale to na pewno mega koszty i logistyka
Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
malena100
Joaszka też coś o ty słyszałam, o odpowiednim AMH, wiek i coś jeszcze.
anett96 dzięki wielkie za odp mam nadzieję, że więcej się coś dowiem przy najbliższej wizycie.
orientuje się może któraś z Was jakie to są koszty w przybliżeniu? ciekawa jestem ile to całościowo by nas wyniosło, bo nie ukrywam, że nie śpimy na pieniądzach...
anett96 dzięki wielkie za odp mam nadzieję, że więcej się coś dowiem przy najbliższej wizycie.
orientuje się może któraś z Was jakie to są koszty w przybliżeniu? ciekawa jestem ile to całościowo by nas wyniosło, bo nie ukrywam, że nie śpimy na pieniądzach...
Też nie wiem nie biorę nie wiem czy można więc nie ryzykuje jeszcze dzisiaj sama w domu jestem bo M w pracy i musiałam w piecu sobie napalic Ale juz leze i oglądam bardzo sie cieszę że masz nowy plan super wiadomość I trzymam kciuki mocnooj nie wiem z tą polopiryną
MAlena ja mam małe amh i wiekowa jestem a mimo to refundację miałam przez pierwsze 3 stymulacje. Pierwzy raz słysze ze leki nie sa refundowane.. To o czym piszecie to chyba refundcja in vitro. Tu musi byc wiek do 40lat i amh powyzej 0,7. Cena to leki do stymulacji coś koło 1500 a cała procedura ivf u mnie to koszt 12 tysiJoaszka też coś o ty słyszałam, o odpowiednim AMH, wiek i coś jeszcze.
Zgadzam sie w 100%Nikomu nie życzę tego co przeżywam,wiesz? Moja babcia mowi "najedzony glodnego nie zrozumie" i to jest idealne określenie tego co teraz robie. Mam 25 lat, 3 lata po ślubie i marzenie o duzej rodzinie... w jednej chwili ktos zabral mi wszystko diagnoza brak szans na naturalna ciąże. Wiesz jak sie wtedy czuje czlowiek? Na szczescie nie... tracisz w jednej chwili wszystko radosc, nadzieje i chęć do zycia. Jestem po pierwszej stymulacji zakonczonej nie powodzeniem bo myslalam podobnie jak Ty... nie bylam do konca.przekonana co do mrozenia czy tym bardziej oddawania komorek czy jajek do adopcji i czuje sie winna ze zrobilam za malo. Teraz zrobie wszystko co chociaż w ułamku procenta moze mi pomóc osiągnąć cel... i zacząć żyć norlamnie jak wiekszosc ludzi. Tak jest że jak to Ciebie dotyka dana straszna sytuacja to dopiero wtedy wiesz co kietuje czlowiekiem w takich chwilach. Są to sytuacje na tyle trudne że nigdy nie wiemy jakbysmy sie my w danej sytuacji zachowali kiedy nie znajdziemy sie w niej.
Ty tez niedługo już leki Tez trzymam kciukasy. Zdrowiej!Też nie wiem nie biorę nie wiem czy można więc nie ryzykuje jeszcze dzisiaj sama w domu jestem bo M w pracy i musiałam w piecu sobie napalic Ale juz leze i oglądam bardzo sie cieszę że masz nowy plan super wiadomość I trzymam kciuki mocno
Joaszka
Rządowy program a więc refundowane ivf już nie funkcjonuje dzięki pis.MAlena ja mam małe amh i wiekowa jestem a mimo to refundację miałam przez pierwsze 3 stymulacje. Pierwzy raz słysze ze leki nie sa refundowane.. To o czym piszecie to chyba refundcja in vitro. Tu musi byc wiek do 40lat i amh powyzej 0,7. Cena to leki do stymulacji coś koło 1500 a cała procedura ivf u mnie to koszt 12 tysi
Niektóre miasta refunduja
U mnie sama procedura w klinice 5 tyś.
W innej są dwa warianty i droższy z lekami ok 10 tyś
Ostateczny koszt zależy pewnie jeszcze od badań które trzeba zrobić
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie nerwy emocjeCzemu Wy tak spac nie możecie?
---24tc---
reklama
Szczescie1986
Masakra co za ceny....czy to tylko taka polska zacofana?? Boże ludzie nie dość,że mają problem to jeszcze tyle kasiory muszą szykowacRządowy pr9gram a więc refundowane ivd już nie funkcjonuje dzięki pis.
Niektóre miasta refunduja
U mnie sama procedura w klinice 5 tyś.
W innej są dwa warianty i droższy z lekami ok 10 tyś
Ostateczny koszt zależy pewnie jeszcze od badań które trzeba zrobić
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: