reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

przede wszystkim kazał zbadac to co nigdy nie zostało zbadane a powinnam. Mój wiek 38 lat i niezbadliminp. jakosci jajec. do tego na usg zobaczylprawdopodobnepoczatki endometrium. Złe protokoły miałam i złe dawki stymulacji wczesniej. Zła decyzja np. braku transferu przy2 pecherzykach boja wiecej moge niemiec bo amh 0,29.
plan taki ze badania teraz i histero i od razu stymulacja metoda imsi i powiedzial ze zrobi wszystko zebym w grudniu byla w ciazy :)
a no i dał inny plan na wypadek gdyby wyniki jakosci jajec były złe - ale na szczescie sa oki :)

reklama
witam, dziewczyny mam do Was pytanie, czy przystępując do ivf/icsi mam możliwość uzyskania refundacji leków? czy w ogóle jeszcze są refundowane? myślimy nad tym i zastanawiamy jakie to są koszty - koszty leków przed, w trakcie i po, bo koszy in vitro na stronach klinik są dostępne. z góry dziękuję za odp.

witam, dziewczyny mam do Was pytanie, czy przystępując do ivf/icsi mam możliwość uzyskania refundacji leków? czy w ogóle jeszcze są refundowane? myślimy nad tym i zastanawiamy jakie to są koszty - koszty leków przed, w trakcie i po, bo koszy in vitro na stronach klinik są dostępne. z góry dziękuję za odp.
Myślę że to zależy od przypadku. Jak ja pytałam to lek mówi że bym miała refundowane i ok.1 tyś by mnie wyniosły (orientacyjnie). Ale już nie pytałam czy tylko przed czy po też...
No i pewnie jakieś przesłanki trzeva spełnić.. Nie wiem czy wiek jakoś nie ogranicza refundacji...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

hej - tak pierwsze 3 stymulacje do ivf są refundowane.

oj to chyba zły pomysł. Wyleż sie w wyrku. mi pomaga zestaw zawsze: polopiryna na noc a w dzien tabcin.
Nie wiem czy polopirine może brać na parę tygodni przed podejściem kolejnym ? Dlatego nie brałam tylko paracetamol biorę jestem tak słaba ze tylko jem i leżę i musiałam do sklepu jechać bo chleb mi sie skończył kiepsko się czuje Ale mam nadzieję że jutro będzie lepiej

reklama
Do góry