reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana a co CI w immunologii szwankuje i jakie masz na to leki? U mnie za wysokie NK i niskie allo mlry. Dziś byłam na badaniu kontrolnym po doszczepieniu i w październiku mm wizytę u Paśnika
No mam zespol antyfosfolipidowy i jeszcze za wysoki tnf/Il4 bodajze, ogolnie cytokiny mam w 3swiaty rozjechane, mam brac encorton 30mg 3 tyg przed, fraxyparyne 2 tyg przed i przez cala ewentualna ciaze i jeszcze zastrzyk zarzio po transferze a reszta standardowo duphaston i luteina

Haha jak bedziesz miec same nocki to wszystkie dni bedziesz miec wolne:) a tak serio to na twoim miejscu pewnie bym wrocila, tylko trzymala jezyk za zebami:) wiem ze nie zawsze sie da bo ilez mozna wytrzymac ale czasem warto.
Zobaczymy czy wrócę Ale ja zaraz znowu w połowie października podchodzę i co myślisz że one mi dadzą wolne wątpliwa sprawa bardzo wątpliwa a jak jej powiem ze potrzebuje jechać do lekarza to mi powie że miesiąc wcześniej jest grafik ustawiany a jest taka suka ze nawet uz mi nie da a o urlopie po 3 miechach mogę zapomnieć

Oj ale ja na Śląsku mieszkam nie w Warszawie:) I też lubię pieprzne
A skąd dokładnie jesteś ja pochodzę z pod Katowic a dokładnie Bytom a tu przyjezdzalam do siostry ciotecznej tej która jest w ciąży i tak chujowo mi powiedziała o tym i któregoś razu przyjechałam i poznałam mojego M i tak jeździliśmy do siebie i wkoncu sie przeprowadziłam i mieszkam już tu 6 lat i tyle jestem z swoim M byliśmy ze sobą ponad 3 lata zanim slub wzięliśmy i będzie w październiku 2 lata po ślubie a moja siostra cioteczna ma męża on ma siostrę ta siostra ma męża ten maz ma brata i o tym bratem jest mój mąż więc wszystko w rodzinnie hehe ;)

W którym to mieście takie wygody? :) Ja w Warszawie jak dzwoniłam się dowiedzieć o terminy histeroskopii to od kilku miesięcy do dwóch lat trzeba czekać (może nie wszędzie ale zrezygnowałam z dalszego dzwonienia po tej informacji i poszłam prywatnie).

Bielsko Biała ☺
Tylko właśnie jest ryzyko że przetrzymają na głodzie do 15, po czym powiedzą że anestezjolog jest zmęczona po cesarkach i idzie do domu :o i życzą miłej nocy w szpitalnym łóżku :D

Dziewczyny ja umowilam sie na srode i zaczne przygotowania do crio...jak mi @ nie zrobi psikusa to moze sie uda w nastepnym cyklu tzn jeszcze w październiku bo leki na ta nieszczesna immunologie musze zaczac brac z wyprzedzeniem i modlic sie o cud....

Super No to szykuje sie ciekawy październik [emoji3] ile nasz już jest? Napewno my dwie - kto jeszcze?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zobaczymy czy wrócę Ale ja zaraz znowu w połowie października podchodzę i co myślisz że one mi dadzą wolne wątpliwa sprawa bardzo wątpliwa a jak jej powiem ze potrzebuje jechać do lekarza to mi powie że miesiąc wcześniej jest grafik ustawiany a jest taka suka ze nawet uz mi nie da a o urlopie po 3 miechach mogę zapomnieć
zobaczysz jak będzie masz jeszcze trochę czasu na przemyślenia :D jak o wizyty chodzi to u mnie lekarz nigdy nie wyznaczał sztywno, w którym dniu mam się pojawić tylko zawsze jakieś widełki, że np 2-4dc albo 10-12 czyli zawsze były 3dniowe widełki :)

reklama
Kochane wiec u mnie po wizycue u immunologa takie wiadomosci. Lekarz super naprawde mimo tego ze przyjechalam zrezygnowana godzine po ustalonej wizycie przyjal mnie bez problemu. Ale dzien to jakas masakra 30 km przed Gdanskiem wypadek tira z osobowka i na calej drodze rozsypany ladunek z tira od 13:30 do 17 stalismy w korku w koncu wkurwieni na maxa pojechalismy na prom zeby przeplynac rzeke i tak o 19 bylam dopiero pod szpitalem :D
Lekarz zaproponowal przesuniecie procedury bo po wczesniejszych wynikach ana gdzie wyszly dodatnie dsDna (przez reumatologa w Ol stwierdzone to na bic nie wskazuje jest pani zdrowa nie trzeba dalej diagnozowac) i szeregu objawow o ktore wypytywal a moja odpowiedz prawie zawsze byla twierdzaca zlapal sie za glowe :( zlecil mi szereg badan nie ze swojej dzialki tylko reumatologa i badanie kapilaroskopi maciezy paznokcia plus subpopulacje limfocytow. Stwierdzil ze narazie trzeba wykluczyc tocznia badz inna chorobe reumatologiczna a pozniej pobawic sie w dalsza diagnostyke nieplodnosci. Niestety nie moze mi przez poradnie wystawic skierowania na cytokiny. No nic trudno zrobie je na wlasna reke. Wszystkie bad immuno jakie mialam do tej pory sa ok i mowil ze cale szczescie ze nie mam zespolu antyfosfolipidowego.
I tu potwierdzil kolejny blad mojej kliniki mimo ze to ja wymusilam na lekarzu encorton. Immunolog powiedzial ze powinien byc wlaczony przynajmniej miesiac przed podejsciem i w dawce 20 mg a nie marne 7.5 mg ktore nic nie pomoglo.
W koncu trafilam na zajebistego lekarza ktory chce sie pobawic w diagnostyke mojego przypadku hehe powiem nawet ze wrecz zacieral rece ze bedzie mial co robic :)
Pocieszyl tylko zeby narazie sie nie przejmowac poli nie bedzie kompletu wynikow bo mam hashimoto i wysokie anty Tpo a hashi moze dawac tez objawy wspolne z toczniem i innymi chorobami reumatologicznymi

Badanie macierzy paznokcia... ja pierdziu, Ty u dr Housa byłaś?:p:D

Do góry