Kochane wiec u mnie po wizycue u immunologa takie wiadomosci. Lekarz super naprawde mimo tego ze przyjechalam zrezygnowana godzine po ustalonej wizycie przyjal mnie bez problemu. Ale dzien to jakas masakra 30 km przed Gdanskiem wypadek tira z osobowka i na calej drodze rozsypany ladunek z tira od 13:30 do 17 stalismy w korku w koncu wkurwieni na maxa pojechalismy na prom zeby przeplynac rzeke i tak o 19 bylam dopiero pod szpitalem
Lekarz zaproponowal przesuniecie procedury bo po wczesniejszych wynikach ana gdzie wyszly dodatnie dsDna (przez reumatologa w Ol stwierdzone to na bic nie wskazuje jest pani zdrowa nie trzeba dalej diagnozowac) i szeregu objawow o ktore wypytywal a moja odpowiedz prawie zawsze byla twierdzaca zlapal sie za glowe
zlecil mi szereg badan nie ze swojej dzialki tylko reumatologa i badanie kapilaroskopi maciezy paznokcia plus subpopulacje limfocytow. Stwierdzil ze narazie trzeba wykluczyc tocznia badz inna chorobe reumatologiczna a pozniej pobawic sie w dalsza diagnostyke nieplodnosci. Niestety nie moze mi przez poradnie wystawic skierowania na cytokiny. No nic trudno zrobie je na wlasna reke. Wszystkie bad immuno jakie mialam do tej pory sa ok i mowil ze cale szczescie ze nie mam zespolu antyfosfolipidowego.
I tu potwierdzil kolejny blad mojej kliniki mimo ze to ja wymusilam na lekarzu encorton. Immunolog powiedzial ze powinien byc wlaczony przynajmniej miesiac przed podejsciem i w dawce 20 mg a nie marne 7.5 mg ktore nic nie pomoglo.
W koncu trafilam na zajebistego lekarza ktory chce sie pobawic w diagnostyke mojego przypadku hehe powiem nawet ze wrecz zacieral rece ze bedzie mial co robic
Pocieszyl tylko zeby narazie sie nie przejmowac poli nie bedzie kompletu wynikow bo mam hashimoto i wysokie anty Tpo a hashi moze dawac tez objawy wspolne z toczniem i innymi chorobami reumatologicznymi