reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny wychodzi na to ze mialyscie racje :p tak szybko nie uda nam sie tego przprowadzic :mad: pomimo ze lekarz stwierdzil iz u mnie nie ma zadnych przeciwskazan i ze wszystko jest ok to przyczepil sie do wynikow meza i przez nastepne 3 miesiace bedzie musial przyjmowac witaminy i zucic palenie! I dopiero jak wyniki sie poprawia to mozemy podejsc do in vitro wczesniej nie ma sensu i nie ma sie co spieszyc bo moze sie nie udac :( dr stwierdzil ze im lepsze bedzie nasienie tym wieksze szanse na powodzenie... ze lepiej chwile odczekac i to poprawic niz wyzucic 15tys a witaminy kosztuja 200zl wiec go posluchamy ;) poza tym stwierdzil ze jest u mnie duze ryzyko hiperstymulacji czy cos takiego (chyba az tak dobre mam wyniki :o duza rezerwa i jak zrobil mi usg to mialam 2 pecherze prawie gotowe do owulacji wiec moglabym miec blizniaki w tym cyklu naturalnie szok ) wiec moze byc tak ze w jednym cyklu mi pobiara komorki zaplodnia je i zamroza a podadza dopiero w kolejnym cyklu dla mojego bespieczenstwa 8-) czy ktoras z was o czyms takim slyszala zeby nie podawac swierzakow? Bo ja pierwsze slysze...

Ja tak miałam dwa razy właśnie przez hiperstymulacje. To bardzo częste u dziewczyn z dużą rezerwą jajnikową.

reklama
zobaczysz jak będzie masz jeszcze trochę czasu na przemyślenia :D jak o wizyty chodzi to u mnie lekarz nigdy nie wyznaczał sztywno, w którym dniu mam się pojawić tylko zawsze jakieś widełki, że np 2-4dc albo 10-12 czyli zawsze były 3dniowe widełki :)
Na pierwsza wizytę mam sie pojawić między 7 a 12 dniem cyklu po okresie jak tabletki anty skończę brać więc gdzieś pod koniec października jak narazie to chyba gorączkę mam tak sie ujowo czuje

reklama
Ja jak przed transferem poszłam do apteki z receptą i Pani mi zaśpiewała 850 zł to prawie zemdlałam.

Bosz dopiero się obudziłam. Serio po tym transferze to przysypiam pół dnia. Mam nadzieję że to dobrze dla kropka.... Ehhh... Wciąż myślę co tam u niego

A mi sie w ogóle nie chce spac i strasznie mi sie dluuuuzy ...

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry