reklama
meg86
Fanka BB :)
Super. Gratuluję piękna DzidziaDzień dobry dziewczynki!
Zapomniałam wczoraj zdać relacje. Najważniejsze z wizyty to fakt, że tętno jest w normie 144 uderzenia na minutę. Dzidzia waży 176 g, a płeć... no tutaj niestety pępowina przeszkadzała. Teraz znowu 4 tygodnie czekania na kolejną wizytę.
Nasz mały wielki cud.
Zobacz załącznik 823168
Featherlight76
Ja w końcu dziś rano ten progesteron sprawdziłam i jest 19.01 ng/ml.Lekarz od ivf oddzwonił po moim smsie i powiedział,że jeśli będzie infekcja grzybicza to musi być antybiotyk i ze na tym etapie nie powinien zaszkodzić.Jestem po wizycie u gina tu u siebie i to nie jest podrażnienie po luteinie niestety tylko tak jak podejrzewałam infekcja grzybicza.Mam antybiotyk orungal 2 kapsułki co 12 godz i pimafucort zewnętrznie.Co zrobić,muszę brać to świństwo jakbym mało w siebie pakowała teraz tych leków.Mi sie nic nie dzieje po luteinie ale ja aplikuje palcem, bo mało higieniczny ten aplikator mi sie wydaje. Wkładaj głęboko i 20 min leż ,żeby nie wypłynął i nie podraznial jeszcze bardziej i moze żurawina pomoże?
Ja właśnie mało pije, muszę sie poprawić, a o kupkę sie nie bój i im dłużej trzymasz tym gorzej. ( moze kawa z mlekiem pomoże)Mnie narazie nie ciśnie bo w dzień transferu ze strachu 3 razy do łazienki chodziłam [emoji33]
I jeszcze temp mierze i cały czas niska.... Dzizas dopiero drugi dzień a ja juz zaczynam świrować [emoji58]
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Featherlight76
Tu juz za daleko sprawa zaszła i muszę antybiotyk doustny brać.Lekarz od ivf tak zadecydował.Ja na grzybice bralam probiotyki i masc clotimazolum. Mi pomoglo ale dzialalam od razu.
Pixie_Dixie
Ja w końcu dziś rano ten progesteron sprawdziłam i jest 19.01 ng/ml.Lekarz od ivf oddzwonił po moim smsie i powiedział,że jeśli będzie infekcja grzybicza to musi być antybiotyk i ze na tym etapie nie powinien zaszkodzić.Jestem po wizycie u gina tu u siebie i to nie jest podrażnienie po luteinie niestety tylko tak jak podejrzewałam infekcja grzybicza.Mam antybiotyk orungal 2 kapsułki co 12 godz i pimafucort zewnętrznie.Co zrobić,muszę brać to świństwo jakbym mało w siebie pakowała teraz tych leków.
Kurczę to ci sie przyplątało, No ale lepiej brać, żeby nie pogorszyć sytuacji... Ty to masz fajny ten progesteron .... ja tak go słabo przyswajam , znowu będę sie schgizowac,ze mogłam lekarza na prolutex naciskać [emoji853]
Joaszka
A co to za cudotwórca ten Lewy?[emoji6]bo nazwisko ciągle się przewija i ciekawamja juz jutro, kurdę jestem pełna nadziei. Trzymaj kciuki żeby powiedział ze jest jeszcze sszansa!!!
Trzymam kciuki za wizytę![emoji110]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Featherlight76
Co zrobić? Muszę się leczyć i to szybko, dlatego duża dawka leku od razu. Mam nadzieję, że szybko pomoże. Miałam odpoczywać i leżeć, a biegam po aptekach i lekarzach. A jak podawałaś doktorowi poziom progesteronu to co Ci powiedział?Kurczę to ci sie przyplątało, No ale lepiej brać, żeby nie pogorszyć sytuacji... Ty to masz fajny ten progesteron .... ja tak go słabo przyswajam , znowu będę sie schgizowac,ze mogłam lekarza na prolutex naciskać [emoji853]
walczaca o szczescie
O rety ale późno,to czekam na info oczywiście ;-)Bo w środku wszystko jest bardzo ukrwione i delikatne a ten aplikator jest twardy i może ścianki podraznic. Zosia się wierci w brzuchu od rana[emoji5] jutro wizyta ale o zgrozo na 20 dopiero....
---24tc---
Joaszka
Święta prawda co piszesz.z tymi witaminami jest tak, ze jednym pomagaja a innym nie. Albo jeszcze inaczej: raz pomagaja raz nie. Mój raz ma dobre wyniki a ostatnio nawet iui nie chcieli zrobic bo było tak mało plemniorów i nie pali, witaminy te same non stop i bądź tu mądry z tymi wynikami u facetów.. Tobie oczywiscie życze aby parametry się znacznie poprawiły. Wazne, zeby nie przegrzewał jajcoków czyli zero kompa na kolanach, telefonu w kieszeni. Wazny jest tez ruch i duzo warzy i owoców.
Ja od dwóch lekarzy słyszałam że o ile problem z nasieniem nie jest efektem choroby czy złego stylu życia to ciężko poprawić...
Patrzę na facetów koleżanek które aktualnie zaszły- jeden otyły i pali. Drugi też jara...a dzieci splodzili dwójkę
Mój prawie jak zakonnik...a nasienie takie sobie...
Od 8 lat większość wyników w dolnych granicach normy a czasem poza nią...
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Featherlight76
Trzymam kciuki za dobre wieściJa ruszam dupę kompletować teczki z naszymi wynikami badań do Lewego na jutro. Dziewczyny błagam Ws o kciuki na jutro żebym wróciła z dobrymi wieściami.. Jak się okaże że z moim AMh nie da się nic już zrobić to nie wiem co będzie. Lewy to ostatnia deska ratunku...
Podziel się: