reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
W Novum mówią że immunologia na wczesnym etapie ciąży to bardzo malo wiarygodny temat i ze raczej nie praktykują leczenia pod tym kątem. Wiem bo wlasnie o tym rozmawialam tydzien temu. Czyli jezeli masz swoje wyniki i ewentualne zalecenia od immunologa to sie do nich zastosuja,jezeli nie to raczej sami Cie na nie nie skieruja.
ehh to dziewczyny to doradzcie proszę jakiegos dobrego immunologa w Wawie.

Dlatego wszystkie badania bede robic w srode rano zeby byly swieze i jak wszystko bedzie ok to chce jak najszybciej zaczac...
Na pewno będzie też potrzebny posiew z szyjki macicy, ale to lekarz zrobi na wizycie [emoji6] Ja to dopiero niecierpliwa jestem, po pół roku starań nieudanych byliśmy już w Klinice na pierwszej wizycie. Tym sposobem po roku od pierwszej wizyty zaszłam w ciążę [emoji6]

---24tc---

Na pewno będzie też potrzebny posiew z szyjki macicy, ale to lekarz zrobi na wizycie [emoji6] Ja to dopiero niecierpliwa jestem, po pół roku starań nieudanych byliśmy już w Klinice na pierwszej wizycie. Tym sposobem po roku od pierwszej wizyty zaszłam w ciążę [emoji6]
Tak wiem ze zrobi posiew bede wtedy w 13dc wiec wyniki beda jeszcze w tym cyklu wiec jest nadzieja ze moze od nastepnego by sie udalo ruszyc jesli wszystko byloby ok :p taka mala nadzieja

---24tc---

Ja tą krzepliwosc sprawdze bo mnie zaintrygowala. A immunologie - coz, odpuszcze bo tak czy siak te immunoglobuliny pewnie dostane a chocbym chciala badac to po pierwszym wlewie mi wyjda zafalszowane wyniki... to zaplodnijcie wszystkie 6 i trzymajcie do blastki, moim zdaniem beda duzo wieksze szanse:)

Co do krzepliwości, czytałam wcześniejsze wpisy i powiem Ci jak to u mnie pani hematolog powiedziała. INR, aPPT, PT i jeszcze jakiś inny to badania dające ogólny zarys, ale ona na tej podstawie nie wypisze dawki na lek rozrzedzający krew. Zleciła mi badanie anty-Xa. (tylko to jest w przypadku dawkowania, bo u mnie stwierdzona mutacja).
Aha dodam, że u mnie INR, aPPT itp. były w normie, a zagrożenie jest.

Czekam do następnej wizyty, za tydzień i pewnie dowiem się więcej, mając wynik.

Tak wiem ze zrobi posiew bede wtedy w 13dc wiec wyniki beda jeszcze w tym cyklu wiec jest nadzieja ze moze od nastepnego by sie udalo ruszyc jesli wszystko byloby ok :ptaka mala nadzieja

reklama
Do góry