reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
W Novum mówią że immunologia na wczesnym etapie ciąży to bardzo malo wiarygodny temat i ze raczej nie praktykują leczenia pod tym kątem. Wiem bo wlasnie o tym rozmawialam tydzien temu. Czyli jezeli masz swoje wyniki i ewentualne zalecenia od immunologa to sie do nich zastosuja,jezeli nie to raczej sami Cie na nie nie skieruja.
ehh to dziewczyny to doradzcie proszę jakiegos dobrego immunologa w Wawie.

Dlatego wszystkie badania bede robic w srode rano zeby byly swieze i jak wszystko bedzie ok to chce jak najszybciej zaczac...
Na pewno będzie też potrzebny posiew z szyjki macicy, ale to lekarz zrobi na wizycie [emoji6] Ja to dopiero niecierpliwa jestem, po pół roku starań nieudanych byliśmy już w Klinice na pierwszej wizycie. Tym sposobem po roku od pierwszej wizyty zaszłam w ciążę [emoji6]

---24tc---

Na pewno będzie też potrzebny posiew z szyjki macicy, ale to lekarz zrobi na wizycie [emoji6] Ja to dopiero niecierpliwa jestem, po pół roku starań nieudanych byliśmy już w Klinice na pierwszej wizycie. Tym sposobem po roku od pierwszej wizyty zaszłam w ciążę [emoji6]
Tak wiem ze zrobi posiew bede wtedy w 13dc wiec wyniki beda jeszcze w tym cyklu wiec jest nadzieja ze moze od nastepnego by sie udalo ruszyc jesli wszystko byloby ok :p taka mala nadzieja

---24tc---

Ja tą krzepliwosc sprawdze bo mnie zaintrygowala. A immunologie - coz, odpuszcze bo tak czy siak te immunoglobuliny pewnie dostane a chocbym chciala badac to po pierwszym wlewie mi wyjda zafalszowane wyniki... to zaplodnijcie wszystkie 6 i trzymajcie do blastki, moim zdaniem beda duzo wieksze szanse:)

Co do krzepliwości, czytałam wcześniejsze wpisy i powiem Ci jak to u mnie pani hematolog powiedziała. INR, aPPT, PT i jeszcze jakiś inny to badania dające ogólny zarys, ale ona na tej podstawie nie wypisze dawki na lek rozrzedzający krew. Zleciła mi badanie anty-Xa. (tylko to jest w przypadku dawkowania, bo u mnie stwierdzona mutacja).
Aha dodam, że u mnie INR, aPPT itp. były w normie, a zagrożenie jest.

Czekam do następnej wizyty, za tydzień i pewnie dowiem się więcej, mając wynik.

Tak wiem ze zrobi posiew bede wtedy w 13dc wiec wyniki beda jeszcze w tym cyklu wiec jest nadzieja ze moze od nastepnego by sie udalo ruszyc jesli wszystko byloby ok :ptaka mala nadzieja

reklama
Do góry