reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja czytalam w internetach ze wlasnie jak zalujesz metody ktora wybralas (?!) to rozgrzeszenie dostaniesz. Nie mozna zalowac tego ze ma sie dziecko ale tego w jaki sposob zostalo poczete. Tylko ze nikt z nich nie rozumie ze (przynajmniej wiekszosc ktora "wybiera" ta metode jest do niej niejako zmuszona - tak jak my tutaj. Ja caly czas zaluje ze musze przez to przechodzic sle pragnienie macierzynstwa jakim w koncu obdarzyl mnie sam Bog jest silniejsze. Tylko nie wiem co jesli urodze dziecko i bede chciala go ochrzcic - owszem zaluje metody ale mam jeszcze mrozaki wiec po katolicku jesli zdrowie dopisze to matka powinna urodzic swoje dzieci. A na spowiedzi trzeba obiecac postanowienie poprawy - czyli jedno wyklucza drugie. Takie bledne kolo

Błędne koło...jak z seksem przed ślubem :)
Wiadomo że 90% katolików to robi, a 100% tych co przy spowiedzi powie że żałuje zrobi to znowu najpóźniej 48h od powrotu do domu :p a mimo to proceder trwa i nikt tego tak nie roztrząsa :)
A metody wiadomo żadna nie wybrała dla kaprysu, więc po co mówić rzeczy oczywiste.

reklama
Ja z nim nigdy stycznosci nie mialam tylko eksresowe wizyty u ziecia wiec ten o zadnych nowosciach nie opowiadal.o_O
Bo wyrobka konkret :laugh2: u mnie na jednej wiz bylo - punkcja w pon, tu masz recepte, wykup se leki. A na drugiej - masz torbiel, transferu nie bedzie. A tu masz recepte. A po pierwszym transferze - beta 12dpt, leki bierz jak do tej pory. I serio gadal do mbie na TY. A szlachta sie rozgaduje o pierdolach a jak pytasz o konkret to w drugim zdaniu i tak przechodzi do pierdół. Ostatnio pytalam o atosiban przed transferem to powiedzial ze ma oxfordzie robia 4tys in vitro rocznie i tam tego nie stosuja. A oni robia 3 tys. Jakby mnie interesowala ilosc a nie jakosc :)

Bo wyrobka konkret :laugh2: u mnie na jednej wiz bylo - punkcja w pon, tu masz recepte, wykup se leki. A na drugiej - masz torbiel, transferu nie bedzie. A tu masz recepte. A po pierwszym transferze - beta 12dpt, leki bierz jak do tej pory. I serio gadal do mbie na TY. A szlachta sie rozgaduje o pierdolach a jak pytasz o konkret to w drugim zdaniu i tak przechodzi do pierdół. Ostatnio pytalam o atosiban przed transferem to powiedzial ze ma oxfordzie robia 4tys in vitro rocznie i tam tego nie stosuja. A oni robia 3 tys. Jakby mnie interesowala ilosc a nie jakosc :)
Ja kiedys gola przed jakubkien lezalam a ten smsa konczyl pisac albo na fb siedział:szok:

@dżoasia kochans bedzie dobrze u Ciebie .... mnie brzuch bolał przez pierwsze 3 dni a od wczoraj plecy.... pójdę w pon ale już myslalami jestem przy drugim transferZe.. .. zobaczymy co wyjdzie i co lekarz powie....

Bardzo bym chciała sie nie nastawiac na porażkę.... ale czuje sie tak jak zawsze przed okresem ból pleców i zawsze miałam rację.. . Choć bym chciała żeby tym razem to zwiastowala szczęściem......
Dziewczyny czy można podejść cykl po cyklu do transferu???
O czym Ty piszesz? Jakie kolejne podchodzenie do transferu? Ty jesteś w ciąży! U mnie ból pleców właśnie zwiastowal ciążę! Wyrzuć z głowy złe myśli i w poniedziałek mykaj na betę:)

reklama
Do góry