reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@dżoasia kochans bedzie dobrze u Ciebie .... mnie brzuch bolał przez pierwsze 3 dni a od wczoraj plecy.... pójdę w pon ale już myslalami jestem przy drugim transferZe.. .. zobaczymy co wyjdzie i co lekarz powie....
Dopoki nie masz wyniku to nie mysl o drugim transferze :) aa i jak masz w domu sikacze to wyprdl bo ci glupoty beda przychodzily do glowy, nasikasz i bedziesz sraczkowac ze jedna kreska.

Generalnie sama nie wiem co myślę. Jest to trudny temat. Są mądrzy księża, którzy mówią, że za IVF można dostać rozgrzeszenie jeśli nie "niszczy" się zarodków - wróci się po nie albo odda do adopcji.
Jedyne czego jestem pewna to to, że poświęcę wszystko dla dziecka.

Ale jeżeli kościół jasno sprzeciwia sie in vitro, to ci mądrzy księża sprzeciwiają się kościołowi. I wracamy do punktu wyjścia.
Jak Bóg kiedyś stwierdzi że pomimo czystych intencji źle zrobiłam, to przynajmniej mam pewność, że będę siedzieć w kotle w doborowym towarzystwie ;)

Ale jeżeli kościół jasno sprzeciwia sie in vitro, to ci mądrzy księża sprzeciwiają się kościołowi. I wracamy do punktu wyjścia.
Jak Bóg kiedyś stwierdzi że pomimo czystych intencji źle zrobiłam, to przynajmniej mam pewność, że będę siedzieć w kotle w doborowym towarzystwie ;)
Haha dooobra, wygralas internety!!!! Leze!!!

Haha masz rację :) Ciężki to temat. Najważniejsze być w zgodzie ze sobą. Tak jak mówisz najwyżej kocioł będzie doborowy :D

Kurcze ja ponad 10 i nic nie przytyłam ale brzuch i piersi rzeczywiście większe mam
Mi brzuch wywalilo juz z 5tc teraz pod koniec dnia to nie da sie ukryc ciazy widac jak cholera a nie chcialam mowic w pracy jeszcze ale chyba w poniedziałek oznajmie dla szefa bo po co maja mi za plecami gadac[emoji33]

Jak dozyje to moge wypic ta czekolade:p
Iskra, nie chce przywolywac zlych wspomnien ale Ty dobrze wiesz ze nie ma sie co cieszyc zbyt wczesnie. Obawiam sie tego pustego jaja i cp jak ognia. Moze zluzuje jak bedzie we wlasciwym miejscu i z bijacym serduszkiem.

Tak, wiem.
Ale ja 11dpt mialam bete 24, 13dpt 40, 16dpt 156
Potem przyrosty po 35% co 2 dni.
Stres nic Ci nie da, wręcz przeciwnie. Podejdź do tego na chłodno, co ma być to będzie. Łatwiej Ci będzie przeczekać ten okres no i radość potem będzie większa :)

reklama
Dziewczyny to bedzie 20dpt czy cos zobacze? Bo wydaje mi sie ze za szybko ta wizyta.
ja byłam dokładnie 20 dpt był widoczny pęcherzyk z ciałkiem zoltym i czyms migającym, lekarz powiedzial ze za wczesnie ale prawdopodobnie tworzace sie serduszko i kolejna wizyte ustalil za 2 tygodnie. bedziesz miec pewnosc ze jest na swoim miejscu i ze nie jest puste. potem kolejne 2 tygodnie bedziesz sie stresowac czy serduszko bedzie bic :)

Do góry