reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny w którym dniu cyklu przypadał Wam transfer w przypadku criotransferu na sztucznum cyklu? Waham się czy nie zmienic terminu wizyty kontrolnej, bo pierwotnie pierwsza wizyta miała być u mnie w 17 dniu cyklu. Biorę już leki encorton estrofem i acard. Mam dwa mrożaczki i tyle lekarz chce podać. Chciałabym aby wszystko było dobrze i zostały ze mną. Pisałam do lekarza i odpisał że cytuje "powinno byc ok bo to nie jest Pani naturalny cykl" Czy to znaczy że go można wydłużać tymi lekami?
Ja miałam na sztucznym crio w 23dc także na spokojnie. O transferze decyduje odpowiedzie endometrium i tyle. Nie masz owulki.

reklama
hmmm... więc u mnie ani tak ani srak...
dzisiaj 11dpt wynik 265... (9dpt - 149, 7dpt - 82)
wychodzi przyrost 77%, poprzednio 81%... (a z tego pierwszego labo 6-8dpt był 103%)
TAK - wiem, że w normie ale mimo to gówniany jak dla mnie. Na tak wczesnym etapie nie powinien aż tak spadać :( nie wiem co myśleć ale przynajmniej przestałam fiksować - może przez to, że umówiłam się na wizytę na pon. Myślałam, żeby zadzwonić do kliniki ale dziś mój doktorek już nie przyjmuje.
Kochana ja wiem.ze wszystko będzie ok.a ty sie uspokisz dopiero po usg ale wiesz ze na serduszko(ka) jeszcze gdzies 2 tygodnie bedziesz musiała poczekac

Jeżeli naprawdę tak myślisz, to musisz się pogodzić z tym, że do komuni nie pójdziesz, bo żaden ksiądz nie ma prawa dać Ci rozgrzeszenia, chyba że okażesz żal, a raczej nikt kto przejdzie tak cholernie ciężka drogę jaką jest in vitro, nie powie nigdy, że żałuję że ma dziecko (a zgodnie z kościołem powinien się pogodzić z ? wolą Bożą i brakiem potomstwa).
Morderstwa, gwałty, kradzieże były za czasu Chrystusa, więc jego nauki mogły się do nich odnosić. Wytyczne co do in vitro to wymysł ludzki. Takie jest moje zdanie.
Generalnie sama nie wiem co myślę. Jest to trudny temat. Są mądrzy księża, którzy mówią, że za IVF można dostać rozgrzeszenie jeśli nie "niszczy" się zarodków - wróci się po nie albo odda do adopcji.
Jedyne czego jestem pewna to to, że poświęcę wszystko dla dziecka.

No.wlasnie o nkr
Anna Sloan to farby kredowe, idealne do stylu chabby chic, albo jeśli chcesz mieć mega matowe meble, ale moim zdaniem bardziej do drewna. Kup olejna satynowa, smrodu bedzie co niemiara ale jak dobrze zmatowisz i odtłuścisz bedą jak z salonu [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
no wlasnie o nich myslalam drogie sa ale chyba sie skusze i pomaluje szafke nocną

Ja miałam zawsze wizyte tak miedzy 9 a 12 dc-tak kazal przychodzic lekarz. Jak endometrium bylo ok to od nastepnego dnis brałam juz pozostale leki lutinus, duphaston, fragmin a transfer miedzy 15 a 17 dc
ja mam zawsze pierwsza wizyte pomiedzy 10a 13dniem,potem okolo 15-17 i okolo 19-22 transfer.Nie wiem czy to tak mozna w nieskonczonosc ciagnac,bo moze endo przerosnac.Moj lekarz tez na to machal reka,czego efektem bylo luszczace sie endo pare dni po transferze i doopa blada.Nie wiem co ci poradzic,ale chyba poszlabym prywatnie na wizyte do gina okolo 13 dc i sprawdzila grubosc,bo jest opcja ze rosnie ci b.powoli i faktycznie bedzie ok.

Dobrze, że nie fiksujesz, bo nie zostaje Ci nic innego jak grzecznie czekać na usg i to nie w poniedziałek, chyba że nastepny :)
Mi panie w lab mówiły, że często miewają babeczki, którym beta kapie ino ino i są z tego zdrowe ciążę i zdrowe dzieci :)
Tak więc nie pal, nie pij, oszczędzaj się bo jesteś w ciąży :)
Ps. Nie wiem czy doczytałaś, ale masz już umówione dwa spotkania przy czekoladzie w najbliższym czasie :)
Jak dozyje to moge wypic ta czekolade:p
Iskra, nie chce przywolywac zlych wspomnien ale Ty dobrze wiesz ze nie ma sie co cieszyc zbyt wczesnie. Obawiam sie tego pustego jaja i cp jak ognia. Moze zluzuje jak bedzie we wlasciwym miejscu i z bijacym serduszkiem.

reklama
Do góry