reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak w skrocie dieta dabrowskiej oparta jet na sanych warzywach i owocach- przynajmniej pierwszy jej etap, ktorymoze trwac przez kilka tyg. Wtedy pozbawiasz organizm bialka (budulec miesni), tluszczu (potrzebnego chocby do rozpuszczenia wit a,e,d,k) i weglowodanow zlozonych (z ktorych czerpiesz energie). Twoj organizm przelacza sie na tryb oszczedny bo dostarczasz mu zaledwie kilkaset kcal dziennie zamiast np 2000. Potem jak zaczynasz jesc normalnie to organizm domaga sie duzo energii, zeby odrobic powstale straty i nagromadzic zapasy na wypadek, jabys go znowu chciala przeglodzic. I to jest efekt jojo.
a jezeli chodzi o wodę w celu oczyszczenia to 2 litry jest ok?

2 bąbelki, za pierwszym razem też były dwa, miałam transfer dzień po Tobie, ale niby beta była ale nie przyrastała dobrze , pęcherzyka tez nie znaleziono, wiec do konca nie było wiadomo czy pozamaciczna czy biochemiczna. mam nadzieje ze teraz juz wszystko bedzie dobrze, choc boje sie jeszcze cieszyc
To ja ci zycze tej dwojki! Niech ciąża bedzie piekna i donoszona :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

nie mogłam się powstrzymać. zawsze marzyłam o tych dwóch kreskach, w końcu sie doczekałam :)

Załączniki

• 20170830_141334.jpg
    20170830_141334.jpg
    205,6 KB · Wyświetleń: 88
a jezeli chodzi o wodę w celu oczyszczenia to 2 litry jest ok?
Generalnie zeby byc dobrze nawodnionym to powinno sie pic 30ml/kg masy ciala. Wiec jesli wazysz ok 65 kg to 2l plynow jest ok. Oczywiscie kawy i herbaty czarnej nie powinno sie w to wliczac :) jesli chcesz sie "wyplukac" to polecam jeszcze dorzucic ze 2szklaneczki na jakis czas:)

reklama
Do góry