reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

3 sa refundowane w 4 podejsciu juz nie ma refundacji.
Clexanu czy fragminu nie trzyma sie w lodowce. Na opakowaniu jest napisane trzymac ponizej 25 st nie zamrazac. U mnie w szpitalu wszystkie leza w szafce z lekami. Heparyna drobnoczasteczkowa jest gesta a jesli trzyma sie ja w lodowce gestnieje jeszcze bardziej. Bron boze nie do zamrazarki bo juz gdzies zauwazylam ze ktoras z was na chwile wklada
Na jaki oddziale pracujesz?

reklama
Wróciłam właśnie z wizyty u lekarza...miała to być wizyta kontrolna przed transferem.
Oczywiście transfer znowu przełożony...CHOLERA ZNOWU!!!
Co z tego że ponoć mamy piękne zarodki jak od 5 miesięcy nie możemy mieć transferu!!!
Dzisiaj na usg na prawym jajniku ukazały się trzy pie*dolone torbiele( jedna ponad 5cm)
Czekam do @ może się wchołnie (w tym przypadku transfer w następny, cyklu) A jeśli nie to czeka mnie antykoncepcja i wyciszanie jajników...ja się nigdy nie doczekam...a było już tak blisko...im bliżej tym dalej...
Ależ pech... no pech, bo nie chce inaczej pisać!!

Cena lutinusu jest makabryczna ja brałam po 9 lutinusów na dobę wiec jedno opakowanie na 2 dni mi starczyło i niestety musiałam zmienić na luteine cena 7 zł za 60 tab wiec różnica jest ogromną

Jak macie możliwość to spróbujcie Utrogestanu z Czech :) ... wychodzi dużo taniej niż lutinus a jest równie dobry. Ja zamawiałam mailowo a paczka przyszła pocztą.

Zdam relacje z wizyty :-) :) Pani dr obejrzała mnie dokładnie i powiedziała, że to nocne minimalne krwawienie najprawdopodobniej było wynikiem maleńkiej nadzerki ;) i ze nic złego się nie zadzialo :-) :) Super! Odetchnelismy z ulgą! Dzidzia ma już 12.4 mm i jak szybko bije mu serduszko. :):-) :) Pani dr zasugerowała żebyśmy zdecydowali się bardzo wykonanie testu PAPPA. Nie ma żadnych wskazań do tego, bardziej tak dla komfortu psychicznego. Jak myslicie- warto? Robilyscie? Oczywiście mam jeszcze czas na podjęcie decyzji ale już mam mętlik w głowie... o_O
Robilam, 2 razy. To tylko dokładnie usg z pobraniem twojej krwi.

No i... GRATULACJE!!!!!

Więc będziemy podchodzily razem od 0 damy radę u mnie nie mam jednego jajnika i jajowodu bo byla bardzo duża torbiel i usunęli a na drugim jajowodzie była ciąża pozamaciczna więc tylko ivf nam zostało u mnie pobrali 6 komórek jedna na starcie odpadła zaplodnily sie 3 w 4 dniu przestały sie 2 rozwijać i jedna blastocysta 5 dniowa była podana Ale niestety nie została ze mna teraz mamy wizytę 13 września zobaczymy jaki ma plan na nas ;)
Jak będę po wrześniowej wizycie dam znać , ja 12, zobaczymy jaki będzie plan.

reklama
Do góry