tak myslalam w 11dpt / 12 dpt zrobić...Dasz radę trzymam kciuki
reklama
aniaAsia222
Fanka BB :)
Ja miałam odroczony transfer a okres po punkcji był krótki ale bardziej bolesny niż zwykle...Hey dziewczyny. Właśnie przyszła @. Po raz pierwszy od dwóch lat mnie to cieszy bo oznacza że w końcu zaczynamy działać z obserwacją a potem crio
Mam jednak problem bo już nie pamiętam kiedy ostatnio tak mnie przy @ brzuch bolał. Nospa nie pomaga i już nawet paracetamol brałam i nic z tego bólu to aż mi niedobrze i siedzę teraz przy kiblu bo nie wiem czy zaraz nie będę wymiotować Pytanie więc do dziewczyn które miały przenoszony transfer. Czy wasz okres też po stymulacji czy punkcji był tak bolesny?
Weronika63
Jestem tu nowa i nie ogarniam jeszcze kto jest na jakim etapie ale trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny kukam codziennie na forum i podczytuje. Przedemna jeszcze dluga droga! Miłego dnia
oczekujaca2790
Zaangażowana w BB
13 dpt beta -515!W dwie doby przyrost o 150%.Mam nadzieję,że to bardzo dobry wynik.Pierwsze USG 24 sierpnia już nie mogę się doczekać.Dzirwczynki czy mogę prosić lekarza o zwolnienie z pracy?Bo niby ciąży jako ciąży na tym etapie nie potwietdzi,ale pracuję w sklepie dźwigam na nogach przez 8/9 godzin czy ma prawo mi odmówić zwolnienia?
Napisane na XT1650 w aplikacji Forum BabyBoom
witamy na pokładzie. Napisz coś więcej - od kiedy walka na jakim jestes etapie jakie macie problemyJestem tu nowa i nie ogarniam jeszcze kto jest na jakim etapie ale trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny kukam codziennie na forum i podczytuje. Przedemna jeszcze dluga droga! Miłego dnia
Kochana gratki!!! naturalnie że możesz poprosić o zwolnienie, jak powiesz że dzwigasz to nikt nie odmówi Ci zwolnienia! Powiedziala bym że nawet powinnas je wziać bo to niebezpieczne przciez dla dziecka!13 dpt beta -515!W dwie doby przyrost o 150%.Mam nadzieję,że to bardzo dobry wynik.Pierwsze USG 24 sierpnia już nie mogę się doczekać.Dzirwczynki czy mogę prosić lekarza o zwolnienie z pracy?Bo niby ciąży jako ciąży na tym etapie nie potwietdzi,ale pracuję w sklepie dźwigam na nogach przez 8/9 godzin czy ma prawo mi odmówić zwolnienia?
jagodaaga
Gratuluję!! Oczywiście możesz prosić i L4 i myślę że nie będzie z tym najmniejszego problemu13 dpt beta -515!W dwie doby przyrost o 150%.Mam nadzieję,że to bardzo dobry wynik.Pierwsze USG 24 sierpnia już nie mogę się doczekać.Dzirwczynki czy mogę prosić lekarza o zwolnienie z pracy?Bo niby ciąży jako ciąży na tym etapie nie potwietdzi,ale pracuję w sklepie dźwigam na nogach przez 8/9 godzin czy ma prawo mi odmówić zwolnienia?
misis188
Super! Gratulacje! Pewno ze bierz l4, powonnas dostac bez problemu13 dpt beta -515!W dwie doby przyrost o 150%.Mam nadzieję,że to bardzo dobry wynik.Pierwsze USG 24 sierpnia już nie mogę się doczekać.Dzirwczynki czy mogę prosić lekarza o zwolnienie z pracy?Bo niby ciąży jako ciąży na tym etapie nie potwietdzi,ale pracuję w sklepie dźwigam na nogach przez 8/9 godzin czy ma prawo mi odmówić zwolnienia?
aniaAsia222
MoKa :-) nie dobijaj się tak :-) ja przebyłam rozmowe z panią Psycholog w Łódzkiej Gamecie i ona mi zadała jedno pytanie- ile do tej pory mialam szans na zajscie w ciaze ??? Odpowiedzialam ze 0% . Ona odpowiedziala mi na to ze teraz mam ponad 40%. Czy uwazasz ze 0% a 40 % to mała roznica ? :-) bardzo duza :-) a poza tym kazała mi sobie w duchu powtarzac ze robie wszystko zeby sie udało i nic wiecej zrobic nie moge dlatego stres juz tutaj nic nie da :-) ja tez czekam na transfer 3 miesiace i rozumiem twoją niecierpliwosc ;-)Dziewczyny dziś mam jakiś gorszy dzień transfer dopiero we wrześniu a ja myślę co jeśli się nie uda, że nie mam tak jak większość dziewczyn wiele kropków i jeszcze jajeczek w zapasie tylko ten jeden jedyny skarb.... a szanse w in vitro wiadomo... a jeszcze przy crio według statystyk mniejsze... czyli to moja jedna jedyna szansa... Tak się boję
reklama
Pixie_Dixie
Tata miał raka, właściwie dwa (różne). Ten na pęcherzu łatwo usunęli, ale ten na żołądku... musieli usunąć z całym żołądkiem. Ma połączony przełyk z jelitami. Po cyklu chemii i radioterapii bardzo schudł, ale najgorzej go zmogło w szpitalu, do którego poszedł bo miał pooperacyjny ropień w płucach. Dostał biegunki i... Odwadniał się (biegunka), głodził (ciężko było mu jeść) i niedotleniał (płuca) takie małe zabójcze combo Jak do szpitala schodził sam po schodach, tak teraz nawet nie siedzi...
W hospicjum miał mieć tlen doraźnie, dożywianie nawet przez sondę jeśli nie miałby siły ruszać buzią, kroplówki, codziennie wizytę lekarza, rehabilitację manualną i wannie z hydromasażem - 3/4 z tego nie jesteśmy mu w stanie w domu zapewnić. Z tym, że wydaje mi się, że jakaś nieogarnięta lekarka go przyjmowała i ubzdurała sobie, że ma przerzuty (czego nie ma na żadnym wypisie ze szpitala, ani badaniach, a tych miał dużo) i dostawał jakieś plastry przeciwbólowe, które go otumaniały, bo niby skarżył się na ból. A jego owszem bolą, ale kichy bo nie bardzo mają co trawić i espumisam pomagał, ewentualnie jakiś delikatny środek rozkurczający. Wczoraj zrobiliśmy mały zmasowany atak na tą lekarkę, ze 2 razy z nami przeglądała dokumentacje ojca i w końcu przyznała, że nie ma przerzutów i chyba dziś nie dostał otempiaczy, bo lepiej się z nim rozmawiało. Co nie zmienia faktu, że jest w złym stanie i nadal na dwoje babka wróżyła....
Strasznie mi przykro [emoji17] Rak żołądka zabrał moja niespełna 40 letnia siostre....
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Podziel się: